5x Beste kamervolière

Ben je van plan om meerdere vogels in huis te gaan houden? Dan is een kamervolière de oplossing. Je vogels krijgen zo echt de ruimte om rond te fladderen. Je kan natuurlijk ook een kamervolière aanschaffen om je parkiet wat meer de ruimte te geven. De volière zelf zorgt natuurlijk voor een boel gezelligheid. De hele dag kan je genieten van het gezellig fluiten van de vogels. Daarnaast kan je vanaf de bank kijken naar de schitterende vogels. Zo geniet je extra van het houden van vogels. Ben je van plan een kamervolière aan te schaffen? Wij hebben de 5 Beste kamervolières voor je op een rijtje gezet.

Lijst met 5 Beste kamervolière

Ferplast Kamervolière Nota

Een prachtige kamervolière om exotische vogels en kanaries in te houden is de Nota. Je kan hier meerdere kleine vogeltjes in houden. De kooi zelf is ook eenvoudig schoon te maken dankzij een uitschuifbare lade. Wil je de volière heel even verschuiven? Geen probleem want dankzij de onderlade kan je de kooi eenvoudig schoonmaken. De kooi wordt volledig geleverd met accessoires en zitstokken. Er worden ook drinkflesjes en voerbakjes bijgeleverd. Wil je in de kooi komen? Dit kan eenvoudig doordat er meerdere deurtjes zijn. Zo kan je eenvoudig de vogel uit de kooi halen of een zitstokje wisselen.

Duvo+ Volière

Ben je gewoon op zoek naar een simpele kamervolière, maar wel één die aan alle wensen voldoet? Dan hebben we een leuke optie met de Duvo+ kamervolière. In de volière is voldoende ruimte om meerdere kleine vogels te houden. Zo passen hier zelfs 6 grasparkieten in of 3 valkparkieten. Standaard worden er 3 zitstokken meegeleverd, maar dit kan natuurlijk verder uitgebreid worden. De volière is voorzien van wieltjes en kan hierdoor eenvoudig verplaatst worden. Handig als hij even aan de kant moet om onder de kooi schoon te maken.

Ferplast Hemmy Voliere van hout

Ben je op zoek naar een unieke kamervolière die ook echt prachtig in huis staat? Dan hebben we de oplossing voor je gevonden met de Ferplast Hemmy Volière. Dit is één van de weinige kamervolières die qua basis gemaakt is van hout. Uiteraard is de volière wel voorzien van metalen tralies. De volière is geschikt om kleine exotische vogels in te houden of kanaries. Het moderne design misstaat absoluut in huis. De kooi wordt volledig geleverd met accessoires zoals zitstokken, drinkflesjes en een voerbakje. Er zijn meerdere deurtjes die je kan openen om bij de vogels te komen. De onderzijde is voorzien van een lade waardoor je de kooi eenvoudig kan schoonmaken. Doordat de volière voorzien is van wieltjes kan je hem eenvoudig verplaatsen.

Voltrega Voliere 420

Ben je op zoek naar de ultieme kamer volière voor het houden van diverse soorten vogels/ Dan kom je al snel uit bij de Voltrega Volière 420. Vrijwel alle vogels die je binnen kan houden passen in deze kooi. De kooi zelf wordt geleverd met twee voer/drinkbakjes en meerdere zitstokken. De bak onderin is voorzien van een lade die je eenvoudig eruit kan halen om de kooi schoon te maken. De kooi is voorzien van wieltjes, waardoor deze eenvoudig te verplaatsen is.

Flamingo Voliere Sinai

Een vrij simpele vogel volière om in huis neer te zetten is de Sinai. De volière is voorzien van een dak en heeft meerdere zitstokken waar je vogel op kan plaatsnemen. De uitschuifbare lade maakt het eenvoudig om de kooi schoon te maken. Er is ook een speciaal rooster op de bodem, zodat de vogels tijdens het schoonmaken niet kunnen ontsnappen. De kooi zelf wordt geleverd met 4 eet/drinkbakken en 4 zitstokjes. Dankzij de wieltjes onder de volière kan je hem eenvoudig verplaatsen.

Veelgestelde vragen

Welke vogels kan je in een vogelvolière houden?

Afhankelijk van het formaat van de volière kan je in principe bijna alle binnenvogels erin houden. Het aantal vogels dat je kan houden is afhankelijk van het formaat kamervolière dat je aanschaft.

Welk accessoire heeft je kamervolière echt nodig?

Check voor de aanschaf of de volière voorzien is van wieltjes. De volière inclusief bodembedekking en vogels kan vrij zwaar worden. Er komt altijd een moment dat je de kooi even moet verschuiven. Bijvoorbeeld voor het schoonmaken van de kooi. Zorg er dan voor dat er wieltjes onder zitten.

Hoe groot moet de volière zijn?

De meeste kamer volières hebben vrij standaard afmetingen. De exacte afmetingen is helemaal afhankelijk van het soort vogels dat je gaat houden. Je kan dit het best even opzoeken aan de hand van het soort vogel dat je gaat houden. Meestal is er een maximaal aantal dat je in de volière kan houden.

Heeft de volière een badplaats nodig?

Een vogelbadje wordt meestal niet standaard bijgeleverd. Het is wel slim om deze aan te schaffen. De meeste vogels vinden het namelijk heerlijk om in bad te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *