5x Beste Parkieten Kooien

Ben je van plan om een nieuwe parkietenkooi aan te schaffen? Dan kom je al snel tot de ontdekking dat er enorm veel keus is. De parkiet behoort tot de populairste vogelsoorten in Nederland om te houden. Hierdoor is er een enorm aanbod met kooien speciaal voor je parkiet. Ben je benieuwd welke kooi je het beste kan aanschaffen? Wij hebben de vijf beste parkieten kooien voor je uitgezocht! Dankzij dit overzicht weet je precies welke kooien je het beste kan aanschaffen.

Lijst met 5 beste parkieten kooien

Topmast parkietenkooi

Topmast heeft absoluut één van de mooiste parkietenkooien van dit moment ontworpen. Deze kooi is zelfs speciaal gemaakt voor het tam maken van je parkiet. Zo kan het dak van de kooi open en zit hier een extra zitstok op gemaakt. Hier kan je parkiet plaats opnemen tijdens z’n tochtje buiten de kooi. De zijkanten van de kooi zijn voorzien van horizontale tralies. Parkieten vinden het naast vliegen heel fijn om lekker te klimmen en te klauteren. Hiervoor is het belangrijk om horizontale tralies aan te bieden. De kooi staat ook nog eens op wielen en is hierdoor eenvoudig te verplaatsen. Verder wordt de kooi geleverd met 2 houten zitstokken, 3 RVS voer en drinkbakken en speciale mors randen mocht je parkiet een rotzooimaker zijn.

Duvo+ parkietenkooi

Een prachtige parkietenkooi om aan te schaffen voor je parkiet is de Duvo+ Vogelkooi Iza III. Deze vogelkooi heeft horizontale tralies en is qua formaat perfect om zelfs twee parkieten in te houden. Het dak van de vogelkooi kan open en hier kan een extra zitstok geplaatst worden. Mocht je parkiet tam zijn dan kan hij hier heerlijk op plaatsnemen. De kooi zelf is eenvoudig schoon te maken doordat er een lade onderin zit. De lade kan je eruit schuiven en vervolgens de kooi schoonmaken. De kooi wordt geleverd met drie zitstokken en vier water/voerbakken. Uiteraard kan je een waterbakje ook vervangen voor een vogelbadje. Dit badje wordt helaas niet standaard meegeleverd.

Duvo+ Nina parkietenkooi

De Duvo+ Nina parkietenkooi valt direct op door het unieke design. De bovenkant van de kooi is namelijk halfrond. Uiteraard is de kooi voorzien van horizontale tralies waar je parkiet lekker op kan klimmen en klauteren. De kooi wordt geleverd met drie zitstokken die je zelf een plekje kan geven. Daarnaast wordt er een eet en drinkbak bijgeleverd. Er is eventueel ook nog ruimte om een vogelbadje aan de kooi te hangen. Deze wordt niet standaard bijgeleverd. De kooi kan verder eenvoudig schoongemaakt worden dankzij de uitschuifbare lade.

BrightWise parkietenkooi

Ben je op zoek naar een parkietenkooi met extra veel ruimte voor je vogel? De vogelkooi van BrightWise is de ideale oplossing. Deze vogelkooi is slechts 46 centimeter breed en maar 99 centimeter hoog. Je parkiet krijgt dus echt de ruimte om lekker rond te klauteren. Standaard worden er drie zitstokken bijgeleverd. De kooi is verder vrij eenvoudig en heeft nog een uitschuifbare lade en twee voer-/watersilo’s. Dankzij de uitschuifbare lade is schoonmaken vrij eenvoudig.

Beeztees parkietenkooi

Ben je op zoek naar een eenvoudige parkietenkooi? Dan is Beeztees Vogelkooi Lucie de oplossing voor je parkiet. Het is een mooie vogelkooi waar je prima een parkiet in kan houden. De uitschuifbare lade aan de onderkant zorgt ervoor dat je de kooi zelf eenvoudig kan reinigen. De kooi is voor de rest strak afgewerkt. Verder bevat de kooi twee zitstokjes, voerbakje en een drinkbakje. Het is zelfs mogelijk om bij deze vogelkooi een standaard te bestellen. Ideaal als je geen tafeltje hebt om je vogelkooi op te zetten.

Veelgestelde vragen

Waar herken je een parkietenkooi aan?

Een parkietenkooi heeft altijd horizontale tralies. Dit heeft een parkiet nodig omdat hij dol is op klimmen en klauteren. Bij een kanarie is dit niet noodzakelijk.

Hoe groot moet een parkietenkooi zijn?

Een parkietenkooi moet minimaal 50 cm breed zijn en 50 cm hoog. Wil je twee parkieten in één kooi houden? Ga dan voor een kooi van 60 cm breed. Ze hebben zo iets meer ruimte om te klimmen en te klauteren.

Is een buiten zitstok noodzakelijk?

Dit kan handig zijn als je een parkiet tam wilt maken. Je parkiet kan hier dan op plaatsnemen en alles afleggen.

Zijn de zitstokken die bij de parkietenkooi zitten voldoende?

De zitstokken die bijgeleverd worden zijn meestal vrij standaard. Het advies is om zitstokken in verschillende diktes aan te schaffen. Dit zorgt voor meer variatie en is veel natuurlijker. Kortom je kan de zitstokken het beste vervangen of aanvullen.

Bekijk hieronder de top-5 parkietenkooien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *