Voordelen van een goede kippenren

Dit artikel gaat over de voordelen van het hebben van een goede kippenren. Een kippenren biedt veiligheid aan kippen tegen roofdieren en voorkomt dat ze weglopen. Het zorgt ook voor een hygiënische omgeving en de uitwerpselen van kippen kunnen gebruikt worden als mest voor de tuin.

Wanneer je graag kippen bij huis wilt hebben, dan is het goed om daarvoor de juiste spullen voor in huis te halen. Voor kippen heb je namelijk aardig wat attributen nodig, zodat jouw kippen gelukkig en fijn kunnen leven in jouw achtertuin. Het is namelijk belangrijk dat je kippen genoeg ruimte hebben zodat ze zich vrij voelen, daarom is het hebben van een kippenren echt een must. Hieronder lees je precies wat de voordelen van een goede kippenren zijn.

Veiligheid

Allereerst is een kippenren heel erg voordelig voor de veiligheid van je kippen. Vooral als je achteraf woont kan het nog wel eens zijn dat er wilde dieren rondlopen. Dan is een kippenren een goede uitkomst. Op die manier kunnen de kippen niet worden aangevallen door andere dieren. Daarnaast zorgt een kippenren er ook voor dat je kippen niet weglopen van huis. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je kippen ineens midden op de weg belanden. Op die manier is een ren voor de kippen alleen maar voordelig en geeft het jou als baasje ook een stuk minder stress. Ook kun je ervoor kiezen om een kippenren met hok aan te schaffen. Zo hebben de kippen een binnenhok en een buitenhok waar ze fijn kunnen leven.

Hygiëne

Daarnaast is de hygiëne in je tuin natuurlijk ook van belang als je kippen hebt. Je wilt namelijk niet dat je kippen in een vieze omgeving rond moeten lopen. Daar kan een kippenren ook een uitkomst voor zijn. Door middel van een kippenren zorg je ervoor dat je een vaste plek hebt die je schoon kunt houden en die je schoon kunt maken. Op die manier zorg je ervoor dat je kippen altijd in een schone omgeving kunnen leven en dat ze gezond blijven. Een kippenren is makkelijk om schoon te maken, het is dus echt een must.

Invloed op de tuin

Als laatste kan een kippenren ook voordelig zijn voor de groei van je tuin. Je tuin kan niet echt groter worden maar wel een stuk gezonder door kippen. De uitwerpselen van een kip is namelijk heel goed te gebruiken als mest voor je tuin. Door een kippenren heb jij in de hand op welk deel van de tuin je kippen kunnen leven. Op die manier wordt je tuin enorm gezond en kun je er van alles laten groeien. Wie wil dat nu niet?

Veelgestelde vragen

Hoe groot moet een kippenren zijn?

Minstens 1 vierkante meter per kip.

Moet ik een dak op mijn kippenren hebben?

Het is aan te raden, omdat het kippen beschermt tegen roofdieren en schaduw biedt.

Welk materiaal is het beste voor een kippenren?

Houten kippenrennen zijn duurzaam en passen bij een natuurlijke omgeving, gaas is goedkoop en effectief, metaal en plastic zijn duurzamer. Kies op basis van persoonlijke voorkeur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *