5x Beste Kippenvoer

Natuurlijk wil je de beste voeding voor je kippen. De juiste voeding voor je kippen is belangrijk voor de gezondheid van je kippen. Maar het draagt ook bij aan de kwaliteit van de eieren. Het type kippenvoer dat je geeft is van invloed op de kwaliteit van de eieren. Het is daarom belangrijk om te kijken welk soort kippenvoer je gaat geven. Om je op weg te helpen hebben wij de vijf beste soorten kippenvoer voor je op een rijtje gezet. Je weet zo precies welke voeding je het beste aan je kippen kan geven.

Lijst met 5 beste kippenvoer

Bio Scharrelmix van Via Organica

Wil je graag biologische eitjes van je eigen kippen? Met Bio Scharrelmix leggen jouw eieren iedere dag biologische eieren. Dit kippenvoer is speciaal samengesteld van biologische grondstoffen. De voeding bestaat uit plantaardige voedingsstoffen en zaden. Het is een gemengde voeding die speciaal ontwikkeld is voor krielkippen, maar ook grote kippenrassen. Doordat de voeding gemengd is gaan kippen op een natuurlijke manier ermee scharrelen. Voor hennen zit er in de voedingsstoffen voldoende vitamines om smakelijke eieren met een natuurlijke dooierkleur te leggen. In de voeding zit ook zonnebloempitten. Dit is voor de meeste kippen een ware traktatie!

Versele-Laga Country’s Best Kippenvoer

Versele-Laga is al jaren een kwaliteitsmerk op het gebied van vogelvoeding. Country’s Best is speciaal ontwikkelt voor volwassen legkippen. Dit is een kwalitatief goede voeding speciaal voor kippen vanaf 18 weken oud. Gedurende de hele legperiode kan je deze voeding geven. Aan de voeding zijn extra vitamine en mineralen zoals calcium, vitamine D en fosfor toegevoegd. Dit zorgt voor een sterke eierschaal en een regelmatige leg bij kippen. De gouden tip van Versele-Laga is om dit voer te combineren met grit en zuiver drinkwater. Je houdt zo je kippen in de optimale gezondheid!

Grevers Voeders Gemengd graan

Grevers heeft de ideale voeding voor je kippen ontwikkelt. De voeding bestaat uit gebroken mais en zonnepitten. Dit gemengde voer bevat geen gerst of haver en is daarom perfect voor het voeden van je kippen. Je kan er eventueel ook nog pauwen, fazanten, eenden en andere watervogels mee voeden. Naast gebroken mais zit er ook gestreepte zonnepitten tussen. Dit is voor de meeste kippen een ware traktatie. De voeding is 100% plantaardig en zit bomvol met natuurlijke vitamines waaronder vitamine E. De voeding stimuleert ook natuurlijk scharrelgedrag.

Kasper Gemengde granen en mais kippenvoer

Wil je graag maïs eieren? Dan is het belangrijk dat je hennen de juiste voeding krijgen. Vooral voor de ontwikkeling van eieren is goede voeding belangrijk. Zijn jouw eieren van een slechte kwaliteit of legt je hen niet regelmatig? Dan kan de juiste voeding een verschil maken. Kasper’s Gemengde granen en mais kippenvoer zorgt voor een goede eierproductie. Combineer dit natuurlijk met vers drinkwater en grit, zodat je kip de voeding optimaal kan verteren.

Bivo Biologische scharrelmuesli

Ben je op zoek naar een biologische diervoerder speciaal voor jouw kip? Bivo Biologische Scharrelmuseli is perfect voor het voeren van je kippen en sierhoenders. Dit voer is 100% biologisch geteeld en draagt bij aan biologische eieren bij je kippen. Doordat het scharrelmuesli is zal je kip gestimuleerd worden om lekker te gaan scharrelen. Kortom een prima voeding voor je kippen!

Veelgestelde vragen

Hoeveel gram kippenvoer eet een kip?

Gemiddeld eet een kip ongeveer 110 gram kippenvoer per dag. Maar dit verschilt wel per soort kip en voeding dat je wilt geven. Op de zak staat altijd aangegeven wat de beste verhouding voor je kip is.

Moet je een kip ook nog bijvoeren met andere voedingsbronnen?

Het is belangrijk om je kip naast kippenvoer ook grit aan te bieden. Dit heeft de kip nodig om de voeding te verteren in de maag. Daarnaast kan je nog een klein beetje verse groentes aanbieden. Maar pas op met bespoten groentes en geef hier nooit teveel van.

Kan je een kip ook nog snacks geven?

Natuurlijk kan je een kip snacks geven, maar doe dit wel met mate. Een heerlijk hapje voor je kip om te geven zijn meelwormen. Dit vinden ze heerlijk als traktatie. Je kan de meelwormen ook geven om je kip tam te maken en op schoot te laten zitten.

Mijn kip legt bijna geen eieren, wat kan de oorzaak zijn?

Er kunnen meerdere oorzaken zijn, maar één van de oorzaken kan een slechte kwaliteit voeding zijn. Door het beste kippenvoer te geven in de juiste verhoudingen kan je het verschil maken.

Bekijk hieronder de volledige top-5 kippenvoer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *