10x Beste KONG-ballen

Al tien jaar lang is KONG een favoriet merk wat betreft hondenspeelgoed. Een KONG-speeltje wordt gemaakt van diervriendelijk rubber. Bovendien staan de ballen van KONG erom bekend dat je deze kunt vullen met lekkernijen: zo houd jij jouw viervoeter wel uren bezig! Daarnaast staan de ballen van KONG bekend om hun sterkte. Hieronder zetten wij de tien beste KONG-ballen voor je op een rij.

Lijst met tien beste KONG-ballen

KONG Puppy

Speciaal voor de kleine hondjes bestaat er de KONG voor puppy’s. Deze ballen zijn gemaakt van honderd procent latex: een iets zachter materiaal dan de normale KONG. Hierdoor wordt het tandvlees extra beschermd. 

KONG Classic Extreme

Al sinds 1976 is deze KONG bij veel honden én hondenbaasjes een geliefd speeltje. Het wordt zelfs aangeraden door dierenartsen, therapeuten en trainers om deze KONG te gebruiken. Deze KONG Classic Extreme is namelijk niet kapot te krijgen en is daarnaast ook nog eens duurzaam.

KONG Air Football

De KONG Air Football is ideaal om mee buiten te spelen. Ten eerste heeft deze bal een felgele kleur, zodat de bal en jouw hond goed op zullen vallen. Ook zal de bal drijven wanneer de bal in het water terechtkomt. Bovendien zit er een piep in de bal.

KONG Jumbler Ball

Met de KONG Jumbler Ball kun jij jouw hond mee laten apporteren, of jouw hond kan er lekker op kauwen. Bovendien is deze KONG-bal enorm stevig. Ook zit er een piepje onder een van de handvatten van de bal. Dat maakt de bal extra leuk!

KONG Extreme Ball

Maakt jouw hond binnen no time al zijn speeltjes kapot? Waarschijnlijk is dat verleden tijd met de KONG Extreme Ball. Jouw hond kan hier eindeloos op kauwen, aangezien het speeltje gemaakt is van sterk rubber. 

KONG Wobbler

In de KONG Wobbler kan iets lekkers verstopt worden, bijvoorbeeld een brokje. Jouw hond moet het brokje uit de KONG zien te krijgen: er zit namelijk een klein gaatje in deze KONG. Zeg maar hallo tegen urenlang speelplezier met deze KONG!

KONG SqueakAir Ball

Op het eerste gezicht lijken de KONG SquekAir Ballen op gewone tennisballen, maar niets is minder waar. Deze ballen zijn namelijk gemaakt van speciaal materiaal: een niet-scheurend vilt wat niet schadelijk is voor de tanden. Bovendien zullen deze veel langer meegaan dan gewone tennisballen. Binnen in de bal zit een piepje.

KONG Squeezz Ball

In de KONG Squeezz Ball zit een grappig piepje verstopt. Bovendien is ook deze bal gemaakt van stevig materiaal zoals we dat bij KONG gewend zijn. Ook de onregelmatige sprongetjes die de bal kan maken zullen voor veel plezier zorgen bij jouw viervoeter.

KONG Flex Ball

Is jouw hond dol op voetballen, maar maakt hij de bal gauw kapot? De KONG Flex Ball is een voetbal, maar dan gemaakt van flexibel materiaal. De kans is nihil dat jouw hond deze ook kapot zal maken. De bal is namelijk gemaakt van duurzaam rubber en gaat na het kauwen weer terug naar zijn originele vorm. Het leuke van deze bal is dat hij onvoorspelbaar zal stuiteren.

KONG Corestrength Ball

De KONG Corestrength Ball is een bal die bestaat uit meerdere lagen. De buitenkant van de bal zal het tandvlees masseren en het gebit reinigen. De binnenkant is heel stevig, dat zorgt voor extra speelplezier. Dit balletje heeft dus een 2-in-1-functie: reinigen en spelen!

Veelgestelde vragen

Hoe gebruik je een KONG?

KONG is een bekend merk op het gebied van honden- en kattenspeeltjes. Met het hondenspeeltje van KONG kan jouw hond spelen en erop kauwen, maar je kunt het nog leuker maken. Je kunt de KONG bijvoorbeeld vullen met brokjes, pindakaas of worst.

Wat is het voordeel van een KONG?

Een KONG is een ideaal speeltje voor de hond. Het is namelijk gemaakt van stevig materiaal, waardoor het speeltje niet snel stuk zal gaan. Bovendien is kauwen heel goed voor de hond om het gebit te reinigen.

Hoe maak ik een KONG schoon?

Wanneer je regelmatig de KONG vult met lekkernijen, is het belangrijk dat je deze goed schoonmaakt. Je kunt de KONG weken in warm water met afwasmiddel. Vervolgens kun je de binnenkant schoonmaken met een flessenborstel of een oude tandenborstel. Je kunt de KONG ook schoonmaken in de vaatwasser in het bovenste rek.

Bekijk hieronder de volledige top-10 KONG-ballen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *