5x Beste vogelvoederhuisjes

In de wintermaanden is het voor wilde vogels lastiger om aan eten te komen. Je kan de natuur een handje helpen door een voerderplek in de tuin te maken. Dit is niet alleen fijn voor de vogels, maar ook leuk voor jezelf. Je ziet regelmatig vogels in de tuin komen en genieten van hun eigen voederhuisje. Zorg er wel voor dat je het huisje regelmatig schoonmaakt en het voer ververst. Zo blijf je er extra lang van genieten! Daarnaast voorkom je dat er ongedierte op het voer op de grond afkomt. Wij hebben de 5 Beste vogelvoerderhuisjes voor je op een rijtje gezet.

Lijst met 5 Beste vogelvoederhuisjes

Karlie Flamingo vogelvoederhuis

Ben je gewoon op zoek naar een klassiek vogelvoederhuis? Dan hebben wij natuurlijk de beste optie voor je gevonden. De Karlie Flamingo Vogelvoerderhuis is een echte klassieker. Dit is een houten huisje met een groen dakje erop. Hierdoor blijft het voer onder het dakje droog. Je vogel kan zo ook even knus op een droge plek z’n voer oppeuzelen. Doordat je voer op een speciaal plankje kan leggen valt er minder snel voer op de grond. Dit scheelt je weer opruimen. Eronder zit nog een extra lage plank waar je eventueel nog voer kan neerleggen.

Wildlife Garden Vogelvoerderhuis

Eén van de leukste vogelvoerderhuisjes op dit moment is de Wildlife Garden. Dit vogelhuisje is een soort ouderwetse Amerikaanse schuur. De schuur is mooi rood geverfd en voorzien van verschillende plekken waar je voer in kan verstoppen. Je kan zo op meerdere manieren voer uitdelen en dit maakt het voor de vogel extra leuk om langs te komen. Het voerderhuis biedt ook de ruimte om meerdere vogels tegelijk te voeren. Doordat je het voer binnen kan neerleggen valt er minder voer uit het huisje en blijft het voer schoon en droog. Dit scheelt je weer opruimen! Kortom een super leuk vogelvoerderhuisje dat je helpt om de buitenvogels te voeren.

Born in Sweden Raamvoederhuisje

Ben je niet in het bezit van een tuin en heb je een balkon? Dan is het fijn als je een vogelvoederhuisje tegen het raam kan hangen. Je kan zo gewoon de vogels voeren zonder dat je er een tuin voor hoeft te hebben. Met een speciale zuignap kan je het raamvoederhuisje direct tegen je raam aan bevestigen. Een extra voordeel is dat de vogels zichtbaar zijn terwijl je zelf voor het raam zit. Je kan zo vanuit huis toekijken hoe de mooiste vogels langskomen om te eten. Bij het voederhuisje zijn twee zitplekken. Eén om op te zitten tijdens het eten en de andere zitplaats is voor een vogel die nog even moet wachten.

Esschert Design Pindavoer silo

Een super leuk vogelvoederhuis om pinda’s mee te voeren is de Esschert Design Pindavoer silo. Deze silo is in de vorm van een grote eikel en kan je eenvoudig ophangen aan bijvoorbeeld een tak. Je kan de silo eenvoudig losdraaien en vullen met pinda’s of noten. Deze mega eikel is niet alleen nuttig, maar ziet er gewoon leuk uit. Je kan hem eenvoudig vullen met voer en kijken hoe de vogels erop afvliegen om de nootjes eruit te pikken.

Esma Landhuis Vogelvoeder dispenser

Ben je op zoek naar een vogelvoederhuisje met een strak design? Dus niet het klassieke vogelvoerhuisje dat je normaal tegenkomt? Dan is de ESMA een leuke aanrader om aan te schaffen. Dit voerstation is transparant en de buitenzijde is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Het huisje heeft de vorm van een strakke design woning en van binnen kan je de dispenser vullen met vogelvoer. Doordat de dispenser transparant is zie je het direct als deze weer gevuld moet worden. Je kan het landhuis in een boom hangen of aan de wand van je woning.

Veelgestelde vragen

Moet je vogels alleen in de winter voeren?

In de wintermaanden hebben vogels het voer harder nodig. Maar je kan buitenvogels het hele jaar door voeren. Vogels verleren het niet om zelfstandig voer te zoeken. In het voorjaar kan extra bijvoeren bijvoorbeeld fijn zijn als vogels jongen hebben. Ze hoeven zo minder moeite te doen om hun jongen te voeren.

Moet je het vogelhuisje met speciaal vogelvoer vullen?

Ons advies is om geen mensenvoer aan de vogels te geven. Het maag-darmstelsel van wilde vogels is hier niet voor gemaakt. Een vogel kan hierdoor verstopt raken en zelfs overlijden. Zorg daarom altijd voor speciaal vogelvoer voor buitenvogels.

Moet je het voer in de wintermaanden aanpassen?

In de wintermaanden wordt het al snel kouder in Nederland. Een vogel kan hierdoor wel wat extra vetten gebruiken. In de nacht kan een vogel zelfs 20% van z’n lichaamsgewicht kwijtraken in de wintermaanden. Zorg daarom in de winter voor extra natuurlijke vetten. Dit kan met vogelpindakaas of speciale vetblokken voor vogels.

Waar kan je het vogelhuisje het beste neerzetten?

Doe dit altijd op een rustige plek. Je vogels moeten niet continu gestoord worden anders komen ze niet meer terug. Zet het huisje ook op een plek waar je de ondergrond eenvoudig kan schoonmaken. Je zal regelmatig restjes moeten opruimen en hiervoor is een goede plek verstandig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *