5x Beste Slangen Terrarium

De huisvesting van je nieuwe slang is helemaal afhankelijk van het soort slang dat je gaat houden. Er zijn ruim tweeduizend verschillende soorten slangen en natuurlijk hebben ze allemaal hun eigen behoeftes. De maat van je terrarium is heel erg afhankelijk van het soort slang dat je wilt houden. Een Python heeft bijvoorbeeld veel meer ruimte nodig dan een Rattenslang. Daarnaast moet je slang een schuilplaats hebben waar hij zich even kan terugtrekken. Ongeacht het soort slang dat je gaat aanschaffen hebben wij alvast de vijf beste slangen terrariums voor je op een rijtje gezet. Check alleen wel even welk formaat terrarium jouw slang nodig heeft!

Lijst met 5 beste slangen terrariums

Giganterra terrarium 30 x 30 x 45 cm

Het glazen terrarium van Giganterra is speciaal ontworpen voor jouw amfibieën. Je kunt het terrarium naar eigen wens inrichten zodat jouw slang kan wennen aan zijn nieuwe omgeving. In het terrarium zitten twee grote deuren zodat jij het terrarium probleemloos kunt schoonmaken. Ook zijn de ventilatieroosters verwijderbaar evenals de kabeldoorvoer aan de bovenkant. Op de ventilatierooster kun je een luchtbevochtiger bevestigen. Het terrarium heeft een afmeting van 30 x 30 x 45 centimeter.

Exo Terra Large Terrarium 90 x 45 x 90 cm

Ben je op zoek naar een mooi groot terrarium voor het houden van een slang? Dan is de Exo Terra Large Paludarium 90 x 45 x 90 cm een aanrader om aan te schaffen. Een Rattenslang kan bijvoorbeeld prima in dit terrarium gehouden worden. Het is de ideale behuizing voor reptielen en slangen. Dankzij een speciale sluiting kan worden voorkomen dat de slang ontsnapt. Dit is natuurlijk altijd fijn om vooraf te weten. Dit terrarium wordt al geleverd met een achterwand. Daarnaast zijn er vijf afsluitbare ingangen waar je buizen en draden achter kan wegwerken. De natuurlijke achterwand van dit terrarium sluit mooi aan bij de decoratiematerialen die ook verkrijgbaar zijn van Exo Terra.

Exo Terra Paludarium 45 x 45 x 90 cm

Dit terrarium is vooral geschikt voor kleine slangsoorten die het heerlijk vinden om rond een boomstam te kronkelen. Dit terrarium heeft namelijk voldoende ruimte in de hoogte, maar is niet super breed. Dit maakt hem vooral voor de wat kleinere slangensoorten geschikt. Uiteraard verschilt dit wel enorm per slangsoort die je hierin gaat houden. De Exo Terra Paludarium 45 x 45 x 90 cm is een prima begin voor als je net begonnen bent met het houden van slangen. Check wel eerst even of jouw slangsoort hierin past!  

Exo Terra Aztec Terrarium 45 x 45 x 60 cm

Absoluut niet geschikt voor alle slangensoorten, maar dit terrarium heeft wel een schitterende achtergrond. Volledig in de stijl van de oude Aztec is dit terrarium ingericht. Dit terrarium wordt al volledig met achtergrond geleverd. Het enige wat je nog hoeft te doen is de inrichting afmaken en je slang erin doen. Met een hoogte van 60 cm en een breedte van 45 cm is dit terrarium absoluut alleen geschikt voor hele kleine slangensoorten. Ben je al van plan om een klein soort te houden? Dan is dit terrarium wel heel erg gaaf!

Exo Terra Terrarium 90 x 45 x 60 cm

Ben je van plan een slangensoort aan te schaffen die niet echt klimt? Dan hoef je natuurlijk geen super hoog terrarium aan te schaffen. De Exo Terra Terrarium 90 x 45 x 60 cm kan al groot genoeg zijn! Natuurlijk is het wel handig om even te controleren voor je de slang gaat aanschaffen. Lang niet elke slang past hier natuurlijk in. Dit terrarium wordt al geleverd met een achtergrond en is direct klaar om in te richten.

Veelgestelde vragen

Hoe groot moet een terrarium voor een slang zijn?

Dit is echt afhankelijk van het soort slang dat je gaat houden. Voor een rattenslang is een terrarium van 80 x 40 x 40 cm groot genoeg. Maar een Python heeft uiteraard meer ruimte nodig. Een gemiddelde slang kan al voldoende hebben aan een hoogte van 90 cm en 40 cm breedte.

Hoe uitgebreid moet een slangen terrarium ingericht worden?

De meeste slangen doen het vooral goed in een sober terrarium. Ga dus niet te uitbundig aan de slag om een terrarium te stylen voor een slang.

Moet er een warmtebron aanwezig zijn?

Afhankelijk van het soort slang moet er meestal minimaal 1 warmtebron in het terrarium aanwezig zijn. Dit kan grondverwarming zijn of een spot.

Waar moet je opletten bij een terrarium?

Het is vooral belangrijk dat je slang voldoende ruimte in de hoogte heeft. Daarnaast mogen er geen ontsnappingsmogelijkheden zijn. Niet alleen voor de slangen, maar ook voor voer zoals muizen.

Bekijk hieronder de volledige top-5 terraria voor slangen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *