5x Beste slangen terrarium

De huisvesting van je nieuwe slang is helemaal afhankelijk van het soort slang dat je gaat houden. Er zijn ruim 2.000 verschillende soorten slangen en natuurlijk hebben ze allemaal hun eigen behoeftes. De maat van je terrarium is heel erg afhankelijk van het soort slang dat je wilt houden. Een Python heeft bijvoorbeeld veel meer ruimte nodig dan een Rattenslang. Daarnaast moet je slang een schuilplaats hebben waar hij zich even kan terugtrekken. Ongeacht het soort slang dat je gaat aanschaffen hebben wij alvast de 5 Beste slangen terrariums voor je op een rijtje gezet. Check alleen wel even welk formaat terrarium jouw slang nodig heeft!

Lijst met 5 Beste slangen terrariums

Exo Terra Terrarium Paludarium 60x45x90 cm

De meeste slangen vinden het heerlijk om rond een boomstronk te hangen en te cirkelen. In de Exo Terra Terrarium Paludarium kan je een boomstronk tot 90 cm hoogte kwijt. Dit is dus perfect voor een slang die lekker omhoog wil kruipen. Natuurlijk past niet elke slang in dit terrarium. Dit zou je dus wel even moeten checken bij het soort slang dat je wilt houden. Zoals je gewend bent van de Exo Terra wordt dit terrarium al compleet met achterwand geleverd. Aan de bovenzijde heeft dit terrarium draadstaal waardoor UVB straling en verlichting wordt doorgelaten. In het terrarium zijn vijf afsluitbare uitgangen waar je eventueel kabels en buizen doorheen kan voeren.

Exo Terra Large Terrarium 90 x 45 x 90 cm

Ben je op zoek naar een mooi groot terrarium voor het houden van een slang? Dan is de Exo Terra Large Paludarium 90 x 45 x 90 cm een aanrader om aan te schaffen. Een Rattenslang kan bijvoorbeeld prima in dit terrarium gehouden worden. Het is de ideale behuizing voor reptielen en slangen. Dankzij een speciale sluiting kan worden voorkomen dat de slang ontsnapt. Dit is natuurlijk altijd fijn om vooraf te weten. Dit terrarium wordt al geleverd met een achterwand. Daarnaast zijn er vijf afsluitbare ingangen waar je buizen en draden achter kan wegwerken. De natuurlijke achterwand van dit terrarium sluit mooi aan bij de decoratiematerialen die ook verkrijgbaar zijn van Exo Terra.

Exo Terra Paludarium 45 x 45 x 90 cm

Dit terrarium is vooral geschikt voor kleine slangsoorten die het heerlijk vinden om rond een boomstam te kronkelen. Dit terrarium heeft namelijk voldoende ruimte in de hoogte, maar is niet super breed. Dit maakt hem vooral voor de wat kleinere slangensoorten geschikt. Uiteraard verschilt dit wel enorm per slangsoort die je hierin gaat houden. De Exo Terra Paludarium 45 x 45 x 90 cm is een prima begin voor als je net begonnen bent met het houden van slangen. Check wel eerst even of jouw slangsoort hierin past!  

Exo Terra Aztec Terrarium 45 x 45 x 60 cm

Absoluut niet geschikt voor alle slangensoorten, maar dit terrarium heeft wel een schitterende achtergrond. Volledig in de stijl van de oude Aztec is dit terrarium ingericht. Dit terrarium wordt al volledig met achtergrond geleverd. Het enige wat je nog hoeft te doen is de inrichting afmaken en je slang erin doen. Met een hoogte van 60 cm en een breedte van 45 cm is dit terrarium absoluut alleen geschikt voor hele kleine slangensoorten. Ben je al van plan om een klein soort te houden? Dan is dit terrarium wel heel erg gaaf!

Exo Terra Terrarium 90 x 45 x 60 cm

Ben je van plan een slangensoort aan te schaffen die niet echt klimt? Dan hoef je natuurlijk geen super hoog terrarium aan te schaffen. De Exo Terra Terrarium 90 x 45 x 60 cm kan al groot genoeg zijn! Natuurlijk is het wel handig om even te controleren voor je de slang gaat aanschaffen. Lang niet elke slang past hier natuurlijk in. Dit terrarium wordt al geleverd met een achtergrond en is direct klaar om in te richten.

Veelgestelde vragen

Hoe groot moet een terrarium voor een slang zijn?

Dit is echt afhankelijk van het soort slang dat je gaat houden. Voor een rattenslang is een terrarium van 80 x 40 x 40 cm groot genoeg. Maar een Python heeft uiteraard meer ruimte nodig. Een gemiddelde slang kan al voldoende hebben aan een hoogte van 90 cm en 40 cm breedte.

Hoe uitgebreid moet een slangen terrarium ingericht worden?

De meeste slangen doen het vooral goed in een sober terrarium. Ga dus niet te uitbundig aan de slag om een terrarium te stylen voor een slang.

Moet er een warmtebron aanwezig zijn?

Afhankelijk van het soort slang moet er meestal minimaal 1 warmtebron in het terrarium aanwezig zijn. Dit kan grondverwarming zijn of een spot.

Waar moet je opletten bij een terrarium?

Het is vooral belangrijk dat je slang voldoende ruimte in de hoogte heeft. Daarnaast mogen er geen ontsnappingsmogelijkheden zijn. Niet alleen voor de slangen, maar ook voor voer zoals muizen.

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

5x Beste Snackbal

Sommige honden hebben meer behoefte aan uitdaging dan de andere hond. Heb jij een hond in huis rondhuppelen die wel wat uitdaging kan gebruiken? Met een snackbal wordt jouw hond...

10x Beste Kauwstaaf

Kwispelen met de staart en een blij koppie: dit is waarschijnlijk de reactie van jouw hond wanneer jij aan komt lopen met een lekkere kauwstaaf. De hond vindt dit niet...

5x Beste Clicker

Met een clicker kun jij op een goede manier jouw hond trainen. Wanneer je op de clicker drukt, hoor je een klik. Hiermee zal jouw hond zijn eigen gedrag associƫren...

10x Beste Benchkussen

Wanneer jouw trouwe viervoeter veel slaapt en rust in zijn bench, is een goede benchkussen een onmisbaar product. Je wilt immers dat jouw hondje een fijne plek heeft waar hij...