5 Beste spinnen terrarium

Ben je van plan om een spin te houden? Dan heb je geluk want je hebt geen groot terrarium nodig. Vooral in vergelijking met andere reptielen die je in een terrarium wilt houden. Natuurlijk is het wel afhankelijk van het soort spin dat je gaat houden. Een vogelspin heeft natuurlijk een groter terrarium nodig dan de kleine spinnensoorten. Maar welk terrarium kan je het beste aanschaffen voor je spin? Wij hebben de 5 Beste spinnen terrariums voor je op een rijtje gezet. Ideaal als je nog op zoek bent naar een terrarium.

Lijst met 5 Beste spinnen terrarium

Komodo Terrarium 40x30x35 cm

De Komodo Terrarium 40x30x35 cm heeft het perfecte formaat om een spin in te houden. Je kan hierin de natuurlijke habitat voor je spin in creƫren. Denk bijvoorbeeld aan een jungle of bosomgeving. Dankzij de glazen wanden kan je dit terrarium goed vochtig houden om bijvoorbeeld een tropisch regenwoud na te bootsen. Dit terrarium is ook eenvoudig op temperatuur te houden. Dankzij het gaas aan de bovenkant en zijkant is er ook voldoende ventilatie in het terrarium. Dit gaas laat ook straling door wat ideaal is voor een warmtelamp. Dankzij een speciaal slot kan je spin ook niet snel uit dit terrarium ontsnappen.

Exo Terra Medium Terrarium 45 x 45 x 30 cm

Wil je de ruimte om echt een mooi landschap te bouwen voor je spin? Dan kan de Exo Terra Medium Terrarium de oplossing zijn. Dit terrarium is iets aan de forse kant, maar geeft je spin meteen voldoende bewegingsruimte. Je krijgt zelf ook de ruimte om de terrarium volledig naar wens in te richten en te stijlen. De bovenzijde van het terrarium is voorzien van staalgaas. Hier kan eventueel UVB en infraroodstraling doorheen schijnen. Aan de achterzijde zijn vijf afsluitbare ingangen waar je eventueel snoeren en buizen in weg kan werken.

Exo Terra terrarium 20x20x20 cm

Ben je van plan om een klein spinsoort te houden dus geen vogelspin? Dan kan je overwegen om de Exo Terra 20x20x20 cm aan te schaffen. Dit terrarium is groot genoeg om een kleine spin in te huisvesten. Dit mini terrarium wordt ook nog eens met een achterwand geleverd en een kap aan de bovenzijde. Kortom hij is al helemaal compleet om aan de slag te gaan voor je nieuwe spin.

Exo Terra Faunarium 46 x 30 x 18 cm

Ben je van plan een tijdelijke huisvesting te maken voor spinnen? Of wil je aan het begin nog niet teveel geld uitgeven aan het houden van spinnen? Dan kan je een Exo Terra Faunarium aanschaffen. Dit is een prima terrarium voor de huisvesting van spinnen. Natuurlijk zie je hierin je spin niet zo goed als een groot terrarium, maar het is een fijn begin voor je nieuwe hobby. De bak is ook niet zo duur als een compleet terrarium. Uiteraard kan je deze altijd later nog aanschaffen.

Exo Terra Mini 30x30x45 cm

Wil je jouw spin graag de ruimte geven om te klimmen? Dan kan je overwegen om een hoog terrarium te bouwen. Natuurlijk moet je spin dan wel van klimmen houden. Check dit eerst even voor je de Exo Terra Mini aanschaft. Met 30x30x45 cm hebben de meeste spinnen voldoende ruimte om te klimmen en klauteren. De bovenzijde van het terrarium is voorzien van staalgaas waar UVB en infrarood straling doorheen kan. Dit terrarium wordt geleverd met een bijpassende achtergrond. Zo is dit terrarium meteen klaar voor gebruik.  

Veelgestelde vragen

Hoe groot moet een terrarium voor spinnen zijn?

Een vogelspin heeft minimaal een terrarium nodig van 40x40x30 cm. Ben je van plan een kleiner spinsoort te houden? Dan kan je prima een kleiner terrarium aanschaffen.

Wat voor bodemsubstraat heeft je terrarium nodig?

Dit is afhankelijk van het spinsoort dat je gaat houden. Sommige hebben een vochthoudende bodem nodig. Denk aan boomschors dat je vochtig houdt. Andere spinnen doen het weer prima op een aardebodem.

Heeft je spin ook een schuilplek nodig?

De meeste spinnen willen regelmatig even schuilen. Zorg ervoor dat je die mogelijkheid ook aanbiedt in het terrarium. Er zijn ook spinnen die dit zelf bouwen zolang je ze maar de juiste materialen geeft. Dit kan je altijd lezen op basis van het soort spin dat je gaat houden.

Heeft je spin ook verwarming nodig?

Opnieuw is dit afhankelijk van het soort spin dat je gaat houden. Sommige spinnen hebben inderdaad een warmtelamp nodig. Maar hou hierbij wel rekening met het kleine formaat van de terrarium. Het mag natuurlijk niet te warm worden en dit wordt een klein terrarium al vrij snel!

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

5 Beste kippenvoerbak

Natuurlijk wil je graag je kippen elke dag vers eten geven. Je bent daarom op zoek naar de beste kippenvoerbak. De voerbak moet goed toegankelijk zijn voor je kippen, maar...

5x Beste kippen drinkbak

Het is belangrijk dat je kip elke dag toegang krijgt tot vers en schoon drinkwater. Bij de aanschaf van de drinkbak is het daarom van belang dat er geen ontlasting...

5 Beste luxe Kippenhok

Natuurlijk verdient jouw kip het beste wat er is. Je bent daarom op zoek naar de Beste luxe kippenhokken voor je kip. Eigenlijk zoek je het paleis onder de kippenhokken....

5x Beste kippenren

Wil je liever niet dat je kippen vrij rondlopen door de tuin? Dan kan een kippenren de oplossing zijn. Het is bij een kippenren belangrijk dat je kippen voldoende ruimte...