5 x beste sporen

Sporen zijn er om beter te communiceren met je paard. Soms reageert een paard niet goed op een rijzweep. Dan is het ideaal om sporen te gebruiken. Het grote voordeel van sporen is ook nog eens dat je vaak geen zweep nodig hebt. Je doet ze aan je laarzen en geeft zo het teken. Er zijn veel soorten sporen te koop, met de lijst met 5 beste sporen kun je een heel eind uit de voeten, en een van de beste kiezen.

Lijst met 5 beste sporen

Sporen staaf rvs D15

Sporen staaf rvs D15 van Harry’s Horse zijn zeer gewild en geschikt voor jong- en oud. Het zijn stompe sporen en gemaakt van RVS. Het mooie aan deze sporen is dat je een paard er mee vooruit krijgt, maar geen pijn doet. De lengte van de sporen zelf is 15cm. Het zijn prima sporen voor een goede prijs en je kunt ze met speciale sporen riempjes bevestigen. Deze worden namelijk niet meegeleverd.

Harry’s Horse Sporen met wiel – Rvs Basic – D30

Harry’s Horse Sporen met wiel – Rvs Basic – D30 zijn ideaal om met je paard te communiceren zonder dat er een zweep aan te pas komt. Deze sporen zijn gemaakt van RVS en geschikt voor vrouwen. De lengte van de sporen zelf is 20 cm. Er zit een klein wieltje aan waar je mee kunt draaien. Op deze manier kun je jouw paard of pony een zachte bevestiging geven in de buik van wat jij wilt.

Freejump sporen Spur’on Hammer Zwart

Freejump sporen Spur’on Hammer Zwart zijn ideaal om je paard aan te geven wat je wilt. Het zijn revolutionaire sporen waarmee je aan je paard kunt communiceren of hij vooruit of sneller moet. Ze zijn licht van gewicht en zeer comfortabel. Ze zijn gemaakt van koolstofvezel en elastollan. Ze zijn perfect voor iedere ruiter of dit nou een amateur- of wedstrijdrijder is. Ze zijn licht van gewicht maar fixeren stevig op je laarzen, dit helpt ook voorkomen dat er drukpunten op je voeten worden belast. Ze zijn verkrijgbaar in drie verschillende kleuren en met drie verschillende uiteinden.

BR Sporen Impuls – met Laarsbescherming

BR Sporen Impuls – met Laarsbescherming beschermen jouw laarzen en geven je wel de kans om met sporen te rijden zonder dat je laarzen beschadigen. Deze sporen zijn namelijk voorzien van een rubberlaagje dat er voor zorgt dat tijdens het rijden alles goed blijft zitten en je laarzen niet beschadigen. Het zijn fijne sporen en gemaakt van RVS. Er zitten kleine wieltjes aan die ervoor zorgen dat de gevraagde hulp beter bij het paard doorkomt.

Horka Sporen Glad Wiel Rvs Heren Goud Maat M20 2 Stuks

Horka Sporen Glad Wiel Rvs Heren Goud Maat M20 2 Stuks worden per twee geleverd, zijn er voor zowel vrouwen- als heren, en erg chique. Het zijn sporen waar je heel veel mee kunt, er zit een glad wieltje aan wat de hulpen die je geeft bevorderd. Dit wieltje is van goud en blinkt mooi tussen het RVS.

Veelgestelde vragen:

Waarvoor dient een wieltje op een sporen?

Het wieltje op de sporen zorgt ervoor dat een paard wordt beschermt. De ruiter geeft namelijk aan met zijn sporen dat deze wil draaien, versnellen of vooruit wilt. Als een ruiter het paard aanspoort dan drukt hij met zijn sporen zachtjes in de buik. Het wieltje draait weg en geeft een teken op deze manier, maar door dat deze wegdraait heeft het paard minder last ervan en toch voelt deze het wel. Het is dus een win-win-situatie.

Hoe vind je sporen die bij jezelf passen?

Het is allereerst belangrijk dat je voor jezelf bedenkt: Kan ik met sporen rijden? Heb ik sporen nodig? Als je dit weet dan kun je bepalen of je met sporen wilt rijden of niet. Daarna kun je kijken welke soort sporen bij je passen. Het is verder gewoon een kwestie van uitproberen en advies vragen.

Welke soort sporen zijn er?

Het is soms lastig om een keuze te maken. Er zijn zoveel soorten sporen in omloop. Sporen met: punten, wieltjes, sterretjes, stompe punten, sporen met bescherming, sporen zonder bescherming etc. Het is eigenlijk te veel om op te noemen. Het is goed als je uitzoekt welke soort sporen er zijn. Op deze manier kun je makkelijker een keuze maken.

Waar kun je sporen kopen?

Je kunt sporen kopen in een speciale ruitersport winkel. Deze winkel kun je in gaan en vragen of ze sporen hebben. Je kunt ze natuurlijk ook online kopen in een speciale webshop voor ruitersport.

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

5x Beste Snackbal

Sommige honden hebben meer behoefte aan uitdaging dan de andere hond. Heb jij een hond in huis rondhuppelen die wel wat uitdaging kan gebruiken? Met een snackbal wordt jouw hond...

10x Beste Kauwstaaf

Kwispelen met de staart en een blij koppie: dit is waarschijnlijk de reactie van jouw hond wanneer jij aan komt lopen met een lekkere kauwstaaf. De hond vindt dit niet...

5x Beste Clicker

Met een clicker kun jij op een goede manier jouw hond trainen. Wanneer je op de clicker drukt, hoor je een klik. Hiermee zal jouw hond zijn eigen gedrag associƫren...

10x Beste Benchkussen

Wanneer jouw trouwe viervoeter veel slaapt en rust in zijn bench, is een goede benchkussen een onmisbaar product. Je wilt immers dat jouw hondje een fijne plek heeft waar hij...