5x Beste voer/waterbakken vogels

Natuurlijk is het belangrijk om je vogel elke dag vers water en eten te geven. Het is hiervoor belangrijk om de juiste voer/waterbak aan te schaffen. Bij de aanschaf van een vogelkooi zitten er meestal al voer en waterbakken bij inbegrepen. Maar het zou kunnen dat deze kapot gegaan zijn. Of dat je liever voor een RVS voer/waterbak gaat. Wij hebben in ieder geval een lijst gemaakt met de Beste voer/waterbakken voor vogels. Je weet zo precies welke bak je nodig hebt ter vervanging van de oude voer/waterbak.

Lijst met 5 Beste voer/waterbakken voor vogels

Ferplast Plastic Voerbak

Ben je op zoek naar een voerbak voor een kleine vogel? Dan is de Ferplast Plastic Voerbak een aanrader. De voerbak is ideaal voor bijvoorbeeld een grasparkiet of een kanarie. Het voerbakje is gemaakt van doorzichtig plastic. Je kan zo zien of het voerbakje leeggegeten is. Of dat je extra water aan je vogel dient te geven. De voerbak zelf is eenvoudig schoon te maken. Aan de voorzijde van de voerbak zit een zitstokje. Hier kan je vogel op zitten als hij gaat eten. Aan de achterzijde van de voerbak kan je hem openmaken om bijvoorbeeld bij te vullen. Je kan de voerbak aan de tralies monteren.

Klein voerbakje voor in de vogelkooi

Naast water en dagelijkse voeding wil je vogel misschien wat extra’s voeren. Je wilt je vogel bijvoorbeeld bijvoeren met eiervoer of met meelwormen. Natuurlijk heb je hier geen grote voerbak voor nodig. Je wilt gewoon een klein voerbakje dat je tussen de tralies kan hangen aan de binnenzijde. Dit voerbakje is hier uitstekend geschikt voor. Je kan hem prima in de kooi ophangen en van binnenuit vullen. Het is helaas niet mogelijk om dit bakje buitenom te vullen. Het voerbakje is gemaakt van plastic en is eenvoudig te reinigen.

Ferplast voerbak voor volière

Als je meerdere vogels wilt voeren, dan is een klein plastic voerbakje meestal niet voldoende. Je wilt een voerbakje waar eventueel twee vogels tegelijk uit kunnen eten. Deze Ferplast voerbak voor de volière is hier de ideale keuze voor. Dit voerbakje past uitstekend in de grote volière van Ferplast. Aan de voorzijde zit een zitstokje waar meerdere vogels kunnen zitten tijdens het eten. Het voerbakje is uitstekend geschikt voor het voeren van kanaries of kleine exotische vogeltjes. Het voerbakje heeft een soort draaifunctie. Je kan hem zo omdraaien dat die van binnen gesloten is en je hem aan de achterzijde kan vullen of schoonmaken. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je vogels wegvliegen als je de voerbak eruit haalt. Met een speciaal slotje kan je het voerbakje stevig vastzetten.

Black Beauty Luxe vogelvoerbak met draaiplateau

Ben je op zoek naar een RVS voerbak voor je vogel? Dan is de Black Beauty een hele luxe oplossing. Je kan deze direct in de kooi hangen en met een speciaal draaimechanisme naar buiten draaien. Zo hoef je vogels niet te storen tijdens het voeren. Een extra voordeel van het draaimechanisme is dat je vogels niet kunnen ontsnappen tijdens het voeren. De RVS voerbakken zijn ook ideaal om bijvoorbeeld papegaaien mee te voeren. De voerbak kan ook in een volière geplaatst worden.

Mijnlamp voerbak van Fauna

Ben je op zoek naar een grote voerbak voor een volière of een vogelverblijf? Dan is de Mijnlamp een aanrader. Je kan deze in de kooi neerzetten of in de kooi hangen. Het is een soort silo die je kan vullen met voer. Het voer wordt vervolgens verdeeld over het bakje dat eronder hangt. Doordat de mijnlamp doorzichtig is kan je zien of er nog voldoende voer inzit. Rond de mijnlamp is een zitring waar meerdere vogels tegelijk op kunnen zitten en eten. Kortom een prima voerbak voor een grote vogelverblijfplaats!

Veelgestelde vragen

Waar moet je opletten bij de aanschaf van een vogel voerbak?

Let vooral goed op de maat van de voerbak. Past de voerbak bijvoorbeeld in de speciale opening die hiervoor in de kooi aanwezig is? De maten staan op de pagina van de voerbak er altijd bij aangegeven. Meet hiervoor eerst de oude maat op.

Een plastic of RVS vogelvoerbak?

Het voordeel van RVS is dat het robuuster is. Het kan tegen een stootje en gaat niet zo snel kapot. Het nadeel is de prijs die ze ervoor vragen. Bij een papegaai adviseren we vanwege de stevige snavel altijd RVS te nemen.

Hoe kan je een vogelvoerbak het beste reinigen?

Gewoon met een beetje warm water kan je de vogelvoerbak omspoelen en reinigen. Doe dit elke keer als je het bakje vult met nieuw voer.

Hoeveel voerbakken heb je nodig?

Ons advies is om er minimaal drie aan te schaffen. Eén bakje kan je gebruiken voor eten, één voor drinken en één voor maagkiezel. Je kan eventueel nog een klein bakje voor eivoer aanschaffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *