5 Beste vogelschommels

Vanuit de natuur vindt een vogel het heerlijk om een bungelende tak te zitten. Terwijl de taak heen en weer wiegt door de wind oefent de vogel z’n evenwichtsgevoel. In een kooi kan je vogel dit lastig oefenen. Gelukkig is er een manier om dit spelenderwijs te oefenen. Met een vogelschommel kan je vogel lekker gaan spelen en tegelijkertijd z’n evenwichtsgevoel trainen. Ben je van plan een vogelschommel aan te schaffen? Wij hebben de 5 Beste vogelschommels voor je op een rijtje gezet.

5 Beste vogelschommels

Houten speeltuin met schommel

Wil je echt leuk uitpakken voor je parkiet en/of kanarie? Dan hebben we een leuke houten speeltuin van Trixie. In deze speeltuin kan je parkiet of kanarie heerlijk spelen. Er zijn verschillende trappetjes en stokken waar je vogel op kan klimmen en zitten. Om het helemaal af te maken is er ook nog een schommel in de vorm van een boomtak. Je kanarie of parkiet kan hier heerlijk op schommelen. Ondanks dat de speeltuin er super leuk uit ziet is hij zo natuurlijk mogelijk gebouwd. Dit maakt het voor vogels extra leuk om ermee te spelen!

Ferplast schommel met kralen

Ben je op zoek naar een vrolijke vogelschommel voor kleine vogels? Dan is de Ferplast schommel van hout een leuke oplossing. Je kan deze schommel in het midden van de kooi hangen. Aan de zijkant van de schommel zitten houten kralen. De kralen zijn niet alleen vrolijk gekleurd, maar ook uitstekend geschikt om mee te spelen. Dit maakt het extra leuk voor je vogel om op de schommel te zitten. Je vogel zal hier niet alleen z’n evenwichtsgevoel mee oefenen, maar ook lekker mee gaan spelen.

Nobby Interactieve vogelschommel

Ben je op zoek naar een schommel die nog veel meer kan bieden, dan schommelplezier? Dan Nobby Interactieve vogelschommel is een leuke oplossing. Deze houten schommel is voorzien van kralen en houten letters. Aan de onderzijde van de schommel zijn twee belletjes bevestigd. De belletjes gaan natuurlijk luiden als je vogel gaat schommelen. Maar de belletjes zijn ook leuk om tegenaan te pikken. Dankzij een handig haakje kan je de schommel eenvoudig in de kooi bevestigen. De vogelschommel is prima geschikt voor kanaries en parkieten die een schommel voor in de kooi zoeken!

Topmast Papegaaienschommel

Een papegaai is natuurlijk een stuk sterker dan een parkiet of kanarie. Je bent daarom op zoek naar een papegaaienschommel en geen standaard vogelschommel. Een leuke schommel voor je papegaai is de Topmast Papegaaienschommel Appie. De schommel is gemaakt van degelijk materiaal en je papegaai kan er echt uren mee spelen. Aan de onderkant van de schommel zit een klosje touw. Dit vinden de meeste papegaaien ook geweldig om mee te spelen! De schommel wordt geleverd met een speciale haak om aan de kooi te hangen.

Nobby regenboog schommel

Een vrolijke schommel om in de vogelkooi te hangen is de Nobby regenboog schommel. Je kan de schommel aan een haakje in de kooi hangen. Dit kan rechtstreeks aan de bovenkant van de tralies. De houten schommel heeft een boog van verschillende houten kralen. De houten kralen hebben alle kleuren van de regenboog. Dit maakt de schommel super interessant voor je vogel. Aan de bovenzijde van de vogelschommel zitten een houten touw. Hier kan je vogel tijdens het schommelen mee spelen. De meeste huisvogels passen op de Nobby regenboog schommel.

Veelgestelde vragen

Uit welk materiaal moet een vogelschommel gemaakt zijn?

Het is belangrijk dat de vogelschommel uit natuurlijke materialen gemaakt is. Dit kan een stuk touw zijn, maar ook hout. Hout doet het bij de meeste vogels goed.

Is een vogelschommel noodzakelijk in de vogelkooi?

Ja het is belangrijk om je vogel een schommel aan te bieden. Met een schommel oefent je vogel z’n evenwichtsgevoel. Normaal doet je vogel dit op een tak in de natuur. Helaas kan dit in een kooi niet, waardoor de schommel een fijn alternatief is. Naast het feit dat het leerzaam is vindt je vogel het ook erg leuk om te schommelen.

Hoe maak je een vogelschommel aantrekkelijk voor je vogel?

Heb je een vogel die nooit op de vogelschommel gaat? Probeer eens een vogelschommel met felle kleuren aan te schaffen. De meeste vogels vinden dit interessant en komen hierop af. Spelenderwijs gaan ze hierdoor vanzelf schommelen en spelen.

Mag mijn vogel aan de vogelschommel knabbelen?

De meeste vogels pikken graag in de vogelschommel. Ons advies is daarom om een houten variant aan te schaffen. Deze zijn gemaakt van een niet schadelijk houtsoort. Dit kan geen kwaad voor je vogel als hij eraan gaat knabbelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *