5 Beste vogelbadjes

De meeste vogels vinden het heerlijk om hun dag te beginnen met een uitgebreid bad. Het is onderdeel van het bijhouden van hun verenpak. Maar in de zomermaanden kan je vogel gerust nog vaker een bad nemen. Het water wordt gebruikt om lekker in te spelen en afkoeling in te zoeken. In de natuur vinden vogels het ook heerlijk om te badderen. Dit doen ze meestal in ondiep water. Natuurlijk is het voor jouw vogel fijn om een badplaats aan te bieden. Wij hebben de 5 Beste vogelbadjes voor je uitgezocht. Je weet zo precies welke badjes je nodig hebt!

Lijst met 5 Beste vogelbadjes

Ferplast vogelbadje voor de Valkparkiet

Ben je op zoek naar een vogelbad voor je Valkparkiet? Dan kom je al snel tot de ontdekking dat je valkparkiet in de meeste vogelbaden niet past. Gelukkig hebben wij een oplossing namelijk een Ferplast vogelbadje speciaal voor de Valkparkiet. Dit badje is extra groot waardoor je Valkparkiet er zonder problemen in past! Uiteraard kan je het vogelbadje ook voor andere vogels gebruiken. Het badje is gemaakt van plastic en eenvoudig te reinigen. Aan de voorzijde zit een zitgedeelte waar je vogel voor het badderen plaats kan nemen. Kortom de ideale oplossing voor je vogel om lekker te gaan badderen!

Groot vogelbadje

Ben je gewoon op zoek naar een simpel en vooral groot vogelbadje voor je vogels? Dit badje voldoet eigenlijk voor bijna elke vogel. Je kan hem eenvoudig aan de kooi bevestigen. Aan de voorzijde zit een zitstang waar je vogel op kan landen als hij naar het bad vliegt. Het vogelbadje is gemaakt van kunststof en na gebruik eenvoudig te reinigen. Het badhuisje is uitgevoerd in het wit. Hierdoor past hij vrij snel bij de vogelkooi die je in gedachten hebt. Kortom het ideale vogelbadje voor je vogel!

Boon Agapornide vogelbadje

Ben je op zoek naar een vogelbadje die speciaal ontworpen is voor je Agapornide vogel? Dan hebben wij het beste vogelbadje voor je gevonden. Het merk Boon heeft namelijk speciaal voor de dwergpapegaai een vogelbadje ontworpen. Jouw vogel kan hier uitgebreid in badderen en genieten van z’n wasbeurt. Het badje heeft een zitstang aan de voorzijde en een extra grote instap, zodat je Agapronide op z’n gemak het bad in kan stappen. Doordat het vogelbadje gemaakt is van kunststof kan hij eenvoudig gereinigd worden. Het badje is ook extra stevig, zodat je hier nog jaren plezier van gaat hebben.

Beeztees Vogelbadje

Ben je op zoek naar een simpel vogelbadje, maar die wel gewoon voldoet aan de eisen? Dan hebben we de oplossing voor je namelijk een Beeztees vogelbadje. Dit badje is speciaal uitgebracht in 4 verschillende kleuren. Zo kan je ook nog eens een badje uitzoeken die past bij je kooi. In het badje is voldoende ruimte om uitgebreid te badderen, maar ook om te spelen. Dit badje geeft dus extra speelplezier aan je vogelkooi. Doordat het badje van kunststof gemaakt is kan je hem na gebruik eenvoudig weer reinigen.

Huismerk Miami vogelbadje

Ben je op zoek naar een vogelbadje voor je vogelkooi dat gewoon voldoet voor je vogel? Dan is de Miami een prima oplossing. Dit vogelbadje is van het eigen huismerk en doet het prima in je vogelkooi. Verwacht er niet te veel van, maar gewoon een badje zoals deze hoort te zijn. Met de plastic haakjes bevestig je het badje eenvoudig aan de kooi. Jouw vogel kan hier echt heerlijk in badderen!

Veelgestelde vragen

Waarom badderen vogels?

Badderen is een onderdeel van de verzorging van de veren. De natte veren zorgen ook voor extra isolatie en beschermen het kwetsbare lijfje. Daarnaast vinden vogels het gewoon leuk om te badderen. Het zorgt tevens voor verkoeling op de warme dagen in de zomer.

Hoe vaak moet je het vogelbadje reinigen?

Het advies is om het badje elke dag te reinigen. Het gaat namelijk om stilstaand water. Spoel het badje hiervoor eerst even om met warm water en vul het daarna weer met lauw water.

Wat moet je doen als je vogel niet het vogelbadje ingaat?

Sommige vogels moeten eerst aan de nieuwe situatie wennen. Vinden ze het na een tijdje nog niets? Probeer dan eens of je vogel het leuk vindt om te douchen. Je kan hiervoor met een plantenspuit je vogel natpsuiten. Sommige vogels vinden dit leuker dan een badje. Tamme vogels kan je zelfs meenemen onder de douche.

Moet het water verwarmd zijn?

Sommige vogels gaan pas het water in als de temperatuur minimaal 25 graden is. Zorg dus voor een beetje lauw water. Door het water in de ochtend te verversen krijgt je vogel elke keer weer nieuw lauw water. Als je vogel eerst het vogelbadje niet inging kan lauw water het verschil maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *