5x Beste zitstokken vogels

Natuurlijk is een vogelkooi niet compleet zonder een zitstok. Je vogel maakt hier veel gebruik van. Op de zitstok rust je vogel uit of gaat hij lekker klimmen en klauteren. Standaard worden er bij een vogelkooi zitstokken geleverd. Maar op ten duur gaan deze slijten. Je kan ze eventueel vervangen voor een nieuwe zitstok. Of je kan kiezen voor een de Beste zitstokken voor vogels. Wij hebben namelijk voor je uitgezocht welke zitstokken bijdragen een aan betere leefomgeving voor je vogel. We hebben de allerbeste uiteraard voor je op een rijtje gezet!

Lijst met 5 Beste zitstokken vogels

Living world stenen zitstok

Ben je op zoek naar een zitstok die minder snel slijt voor je vogels? Sommige vogels maken er namelijk echt een potje van. Heb je net een nieuwe zitstok opgehangen kan je hem na één maand weer vervangen. Gelukkig is er een oplossing namelijk de Living World stenen zitstok! Doordat de zitstok van steen gemaakt is slijt hij vrijwel niet. De stok heeft wel een natuurlijke vorm, waardoor de stok voor je vogel prettig aanvoelt. Je vogel kan er tevens in pikken met z’n snavel. Doordat de zitstok van steen gemaakt is kan je vogel er zelfs op natuurlijke wijze z’n nagels mee bijhouden. Dit vinden de meeste vogels fijn om te doen. De zitstok is ook nog eens verkrijgbaar in verschillende kleuren. Zo kan je hem mooi aanpassen aan je vogelkooi.

Katoenen papegaaien zitstok

Een papegaai heeft natuurlijk een wat grotere zitstok nodig, dan de meeste vogels die je in huis houdt. Gelukkig heeft Beeztees een speciale katoenen papegaaien zitstok. De zitstok is gemaakt van gevlochten katoen en uitgevoerd in verschillende regenboog kleuren. Dit maakt hem extra aantrekkelijk om op te zitten. Extra leuk aan deze Beeztees zitstok is dat er speelgoed aanhangt. Je papegaai kan hier heerlijk mee spelen terwijl hij erop zit. Dit maakt het een zitstok en speeltje in één!

Happybird zitstok van hout

Ben je op zoek naar een natuurlijke zitstok voor je vogel? De Happybird houten zitstok is de oplossing voor je vogel. Deze zitstok komt zo dichtmogelijk bij een tak uit de natuur. De zitstok is een uniek natuurproduct gemaakt uit JAVAhout. Hierdoor is eigenlijk geen één zitstok hetzelfde. Voor je vogel is dit extra fijn want zo komt de stok zo natuurlijk mogelijk over. Elke tak kan qua dikte, vorm en kleur afwijken! Gemiddeld zijn ze tussen de 25 en 30 cm en 2,5 cm dik. Met een speciale bevestigingsbout kan je de zitstok eenvoudig in de kooi ophangen.

Ferplast flexibele zitstok

Ben je op zoek naar een unieke zitstok om je vogel mee uit te dagen? De Ferplast flexibele zitstok is ideaal om elke keer de zitstok weer aan te passen. De stok is zelfs helemaal naar wens aan te passen. Je kan de stok in de juiste vorm buigen en zo een leuke klimstok voor je vogel maken. De modulaire zitstok past in elke vogelkooi en bestaat uit 79 buigzame plastic onderdelen. Je kan zo eenvoudig aan elkaar vastmaken en zo elke willekeurige vorm maken. De diameter van de zitstok is 1,2 cm en de stok is 26 cm lang.

Jungle Sisal touw

Grote parkieten vinden het heerlijk om plaats te nemen op de Jungle Sisal Touw. Sisaltouwen kunnen meerdere doeleinden hebben in je eigen vogelkooi. Je vogel kan er bijvoorbeeld op schommelen, maar ook op klimmen en klauteren. Al vrij snel haalt je vogel allemaal acrobatische toeren uit op z’n eigen Sisal Jungle Touw. Aan het uiteinde is het touw met metaal afgewerkt en voorzien van een karbijnhaak. Met de karbijnhaak kan je het touw aan de tralies van de kooi vastmaken. Speciaal voor papegaaien is er een papegaaien Sisal touw verkrijgbaar van hetzelfde merk.

Veelgestelde vragen

Hoeveel zitstokken heeft je vogelkooi nodig?

Officieel is het minimaal twee, maar wij adviseren om er minimaal drie op te hangen. Vooral als je een koppeltje houdt is het belangrijk dat je vogel naar verschillende zitstokken kan wippen.

Heeft een zitstok een speciale functie voor je vogel?

Een zitstok wordt vooral gebruikt om op uit te rusten. Maar er zijn ook zitstokken waar je vogels mee kunnen spelen. Of waar je vogels hun nagels op kunnen bijwerken. Bijvoorbeeld de stenen zitstok is hier uitstekend geschikt voor!

Hoe hang je de zitstokken op in de kooi?

Laat de zitstokken vooral verspringen in de kooi. Hang ze dus niet onder elkaar. Als je dit wel doet kunnen de vogels elkaar besmeuren met uitwerpselen. Daarnaast kunnen je vogels zo tussen de stokken wippen. Door ze uit elkaar te hangen stimuleer je vogel ook om te vliegen.

Zijn er ook zitstokken voorzien van speelgoed?

Jazeker op onze website hebben we ook zitstokken met speelgoed staan. We adviseren je wel om er hier maximaal 1 van op te hangen. Anders hang je de kooi al snel te vol met hetzelfde speelgoed. Je kan veel beter variëren met los vogelspeelgoed en dit regelmatig wisselen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *