5x Beste Warmtelamp Terrarium

In de meeste terrariums is het noodzakelijk om een warmtelamp te plaatsen. Vooral reptielen hebben extra warmte nodig. Dit kan je eenvoudig creëren door de juiste lamp op te hangen. In een aquarium kan je een warmtelamp hangen om je reptielen van voldoende warmte te voorzien. Naast warmte geven de lampen UV straling en UVB straling af. De straling zorgt voor de aanmaak van calcium en sterke botten bij je terrarium dieren. Maar welke warmtelamp kan je nu het beste aanschaffen? Wij hebben een selectie voor je gemaakt met de vijf beste warmtelampen voor je terrarium.

Lijst met vijf beste warmtelampen voor je terrarium

Solar Raptor UV Mercury Vapor Lamp 80W

Eén van de beste beoordeelde warmtelampen voor een terrarium is de Solar Raptor UV Mercury Vapor Lamp. Deze lamp is de ideale warmtebron voor je terrarium. De lamp geeft namelijk een mix af van warmte en UV straling. Dit gebeurt door een gemend spectrum met verschillende lichtstralen. Deze handige UVB lamp kan gebruikt worden zonder ballast. Dit betekent dat je geen voorschakelapparaat nodig hebt. Hierdoor kan je hem echt in elk terrarium installeren. Het enige wat je nodig hebt is een keramische fitting (E27). Wil je de verlichting extra veilig maken? Dan kan je eventueel een speciaal armatuur aanschaffen. De afstand op je terrarium dieren moet ongeveer 40 cm zijn. Zorg ervoor dat de lamp naar beneden schijnt en zo voldoende warmte genereert.

Exo Terra Basking Spot lamp 100 W

Ben je op zoek naar een warmtelamp waar jouw terrarium maatje lekker onder kan liggen om op te warmen? De Exo Terro Basking Spot Lamp 100 W is de ideale oplossing. De warmtelamp is speciaal gemaakt om je terrarium diertje lekker te laten zonnen. In vergelijking tot andere lampen geeft deze lamp tot wel 35% meer warmte en licht af. Hierdoor kan je een grotere afstand tot de plek om te zonnen maken. In de lamp zit UVA licht dit zorgt voor een beter welzijn van je reptielen. De lamp is ook nog verkrijgbaar in een lager wattage of hoger wattage.

Exo Terra Sun Glo 75 W

Ben je op zoek naar dag verlichting voor je terrarium met warmte? Dan is de Exo Terra Sun Glo 75W de oplossing. Naast warmte kan de lamp als standaard dagverlichting gebruikt worden. De lamp staat bekend om de hoge kwaliteit en vooral een duurzame lamp. De lamp gaat extra lang mee en zorgt voor een aangename warmte in je terrarium. Kortom de oplossing als je graag je terrarium wil verwarmen.

Exo Terra Reptille UVB 200 26 Watt

Ben je op zoek naar een warmte lamp met een extra hoge intensiteit? Dan is de Exo Terra Reptille UVB 200 de oplossing voor je terrarium. Sommige terrarium dieren hebben zeer hoge UV eisen. Dit komt doordat ze normaal in de woestijn leven. Creëer je eigen woestijn omgeving met deze unieke terrarium lamp. De lamp zorgt voor extra veel vitamine D3 en fotosynthese. De warmtelamp draagt ook bij aan de calciumopname en verbeterde UVB penetratie. Met deze lamp kan je de metabole ziekte in je terrarium voorkomen. De warmtelamp is ook perfect als je de verlichting in je terrarium vrij hoog hebt hangen. Deze lamp blijft dan voldoende warmte op de bodem creëren.

Exo Terra Solar Glow

Ben je op zoek naar een alles in één warmtelamp voor je terrarium? Deze zonnesimulatielamp zorgt voor de belangrijkste aspecten voor je terrarium. De lamp zorgt voor voldoende natuurlijk zonlicht en ultraviolet licht. De gloeilamp kan eenvoudig in je terrarium geïnstalleerd worden. De lamp geeft briljante kleuren en helpt bij de opname van calcium. Je kan met deze warmtelamp de metabole ziekte voorkomen. Professionele kwekers van reptielen kiezen voor de Terra Solar Glow!

Veelgestelde vragen

Waarom heb je een warmtelamp nodig?

De meeste reptielen hebben extra warmte nodig. Ze leven in droge en vooral zonnige plekken. Om dit na te simuleren in een terrarium kan je een warmtelamp ophangen. Reptielen zijn van nature koudbloedig en kunnen zichzelf niet verwarmen. Hierdoor is voldoende warmte noodzakelijk.

Is UV straling net zo belangrijk als warmte?

Naast warmte is UV straling belangrijk voor je terrarium dieren. Je terrarium dieren hebben UV straling net zo hard nodig als warmte. Zorg er daarom voor dat je warmtelampen met UV straling aanschaft.

Wat gebeurt er als je geen warmtelamp ophangt?

Reptielen zijn koudbloedig en hebben de warmte van de zon nodig om te overleven. Als ze onvoldoende warmte krijgen stoppen ze met eten en gaan ze uiteindelijk dood. Het is belangrijk voor het eetgedrag van je reptielen om voor voldoende warmte te zorgen.

Hoeveel wattage heb je nodig voor je terrarium?

Dit is afhankelijk van de hoogte waarop je de lamp ophangt. Als je lamp hoog hangt heb je een hoger wattage nodig. Daarnaast ligt het ook aan het soort reptiel dat je in een terrarium hebt. Een slang heeft bijvoorbeeld een andere warmtebehoefte dan een gekko.

Bekijk hieronder de volledige top-5 warmtelampen voor in het terrarium

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *