5x Beste Waterschildpad Aquarium

Ben je van plan om waterschildpadden te houden? Dan is het belangrijk om eerst een aquarium/terrarium voor je schildpadden in te richten. Het is belangrijk dat er in je aquarium ruimte is om te zwemmen voor je waterschildpad, maar ook om te zonnen. Voordat je een eigen waterschildpadden aquarium kan inrichten heb je een geschikt aquarium nodig. Wij hebben een selectie gemaakt met de beste waterschildpadden aquariums. Uit onze toplijst kan je de beste aquarium voor je schildpad uitzoeken.

Lijst met vijf beste waterschildpadden aquarium

Ciano Tartarium 80

Dit glazen terrarium is speciaal ontwikkelt voor het houden van waterschildpadden. Een groot deel van het terrarium bestaat uit een aquarium. In dit gedeelte kan je schildpad heerlijk zwemmen. In het midden van het aquarium is een eiland met een helling. Je schildpad kan hier eenvoudig omhoog klimmen. Dankzij een afdekplaat boven het eiland kan je schildpad er niet uit klimmen. Op het eiland zelf kan je schildpad lekker gaan zonnen. Dit terrarium is verkrijgbaar in verschillende maten. Wij raden aan om het waterschildpadden aquarium op de groei te kopen. De kleine waterschildpadden worden namelijk snel groot en dan heb je weer een nieuw aquarium nodig.

Komodo Terrarium

De perfecte basis voor je waterschildpadden aquarium kan je bouwen met een Komodo Terrarium. De onderzijde tot aan de glazen schuifdeuren is volledig waterdicht. Je kan zo eenvoudig een zwemplaats maken voor je waterschildpadden. Dit terrarium kan voor verschillende reptielen gebruikt worden waaronder de waterschildpad. Het terrarium is volledig afgesloten en uitstekend geschikt om een tropisch regenwoud mee na te bootsen. Het aquarium is vrij eenvoudig schoon te maken en dit is uiteraard extra prettig bij het houden van schildpadden. Dankzij het rooster aan de bovenkant en zijkant is er ook voldoende ventilatie, waardoor de ruit niet beslaat. De schuifdeuren aan de zijkant zijn ideaal voor het schoonmaken van je terrarium of het voeren van de waterschildpadden.

Ciano 60 Tartarium

Dit is de iets kleinere variant van het nummer 1 terrarium uit onze toplijst. Dit aquarium is net als de nummer één speciaal ontwikkelt voor het houden van waterschildpadden. Vanwege het formaat is het advies wel om hier slechts 1 waterschildpad in te houden. Het terrarium is namelijk slechts 60 cm breed. Aan de zijkant is een speciale helling waar je schildpad op kan klimmen. Op dit plateau kan je schildpad uitrusten of zonnen als je er een warmtelamp boven hangt. Het plateau zelf is afgesloten met een glazen afdekplaat. Het terrarium is voor de rest volledig open.

Flamingo Schildpadden Aquarium Turtle Bay

Ben je op zoek naar een grappig schildpadden aquarium? Dan hebben we de Flamingo Aquarium Turtle Bay voor je gevonden! Dit schildpadden aquarium is niet alleen handig in gebruik, maar ook nog eens voorzien van grappige decoratie. Het aquarium is voorzien van een eigen plastic zandstrand waar de schildpadden lekker op kunnen zonnen. Op het zandstrand staat een bordje van Turtle Bay en plastic palmbomen. Kortom dit aquarium krijgt absoluut een 10 voor de originaliteit. Het aquarium is aan de bovenkant gesloten, zodat je waterschildpadden er niet uit kunnen ontsnappen. Het aquarium is groot genoeg om 1 waterschildpadje in te houden.

Aquatlantis Tortum Aquarium

Ben je op zoek naar een leuk aquarium om twee waterschildpadden in te houden? Aquatlantis Tortum is 75 cm breed en heeft voldoende ruimte om 2 waterschildpadden in te houden. Het aquarium wordt geleverd met een beschermende kap, zodat je schildpadden niet uit het aquarium kunnen ontsnappen. Buiten de kap is er een droge plek aanwezig waar je schildpadden op kunnen klimmen. Optioneel kan je bij dit aquarium nog een filter en een led-lamp bijbestellen. Dit wordt niet standaard meegeleverd. Het wordt wel aangeraden om dit bij je aquarium te bestellen.

Veelgestelde vragen

Hoe groot moet een aquarium voor een waterschildpad zijn?

Een aquarium voor een waterschild moet minimaal 50 cm breed zijn. Hou er wel rekening mee dat waterschildpadden vooral de eerste jaren flink groeien. Een volwassen schildpad heeft minimaal een verblijf van 80 cm nodig. Eventueel kan je een aquarium op de groei aanschaffen en meteen voor 80 cm gaan.

Heeft je aquarium een eiland nodig?

Een waterschildpad wil af en toe kunnen uitrusten en zonnen. Dit doen ze meestal op een eilandje. Zorg ervoor dat je waterschildpad een eilandje heeft waar hij eenvoudig op kan klimmen.

Moet je aquarium gesloten zijn?

Een aquarium voor een schildpad hoeft niet verplicht gesloten te zijn. Controleer wel of je aquarium niet op de tocht staat en je schildpad er niet via het eilandje uit kan klimmen.

Hoe groot moet het eiland in je aquarium zijn?

Je aquarium heeft een landgedeelte te grootte van minimaal 1/3 van het aquarium nodig. Hier kan je schildpad even op uitrusten en bijkomen van het zwemmen.

Bekijk hieronder de volledige top-5 aquariums voor waterschildpadden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *