chow chow

4 hondenrassen met het uiterlijk van een beer

In deze blogpost vind je verschillende hondenrassen, ditmaal gaat het om hondenrassen die op beren lijken. Deze hondenrassen zijn erg populair en zien er erg schattig uit!

Er zijn erg veel verschillende hondenrassen. Het uiterlijk van sommige honden kan heel erg lijken op dat van bepaalde dieren. Honden met een roodbruine vacht of spitse oren kunnen erg op een vos lijken. Wanneer honden een dikke bruine vacht hebben, kunnen zij zelfs beren representeren. Lijkt een beer van een hond jou schattig? Lees dan vooral verder.

Newfoundlander 

Deze honden lijken net kleine beren. Ze hebben een krachtige bouw met een brede en rechte rug. Ook hebben zij een brede borst. De schofthoogte van een reu is ongeveer 71 centimeter, bij een teefje is dit ongeveer 64 centimeter. Deze grote honden kunnen door hun dikke donkere vacht zeker met een beer overeenkomen. Dat maakt ze enorm schattig! 

De newfoundlander heeft een aanhankelijke, intelligente en zachtmoedige aard. Natuurlijk vergen ze net als andere rassen een goede opvoeding. Je kunt met een newfoundlander heerlijk wandelen, maar als je een beetje onderzoek naar de honden hebt gedaan, weet je dat deze honden erg van water houden. Dit is een van zijn kenmerkende eigenschappen. De hond heeft dan ook een wat waterafstotende vacht. Deze heeft veel verzorging nodig. Borstel en kam de vacht regelmatig door. 

Samojeed 

De samojeed is een sterk ras, dat is ontstaan in Siberisch gebied. Deze honden zijn erg sterk en intelligent. Door hun sneeuwwitte vacht lijken zij net op kleine ijsbeertjes. Deze honden werden gefokt om sleeën te trekken en om bij de jacht te helpen. Deze honden hebben een zachte aard en leven in deze koude gebieden dicht bij hun eigenaren. Deze poolhonden zijn erg oplettend en vriendelijk. De ideale schofthoogte van een Samojeed is 57 centimeter voor een reu en 53 centimeter voor een teefje. 

Chow Chow 

Chow Chows worden ook weleens met leeuwen vergeleken, omdat ze een goudbruine vachtkleur hebben. Er zijn ook mensen die vinden dat chow chows op een klein beertje  lijken. Dit is vrij begrijpelijk, aangezien deze honden ook een donkere vachtkleur kunnen hebben. Een donkere vachtkleur in samenstelling met de dikke vacht van een chow chow kan nogal lijken op een klein beertje. Dit hondenras heeft ook een speciaal kenmerk, namelijk: een blauwe tong. Bij andere hondenrassen kan dit een reden zijn om je nogal zorgen te maken, maar bij chow chow is dit unieke kenmerk erg normaal. Een chow chow is een loyale hond, maar heeft ook een eigenzinnig karakter. 

Goldendoodles 

Deze enorm schattige hondjes kunnen als puppy (zeer begrijpelijk) verward worden voor een teddybeertje. Dit hondenras is een kruising tussen een golden retriever en een poodle. Door hun goudbruine gekrulde vacht en ronde zwarte ogen lijken ze het allerschattigste knuffeltje ooit. Deze honden zijn intelligent, loyaal en zeer liefdevol. Ze vinden het heerlijk om aandacht te ontvangen. Het zijn speelse honden die je goed kunt trainen. Een groot voordeel aan de goldendoodle is dat zij weinig tot niet verharen. Dit houdt dus in dat je ze met een allergie alsnog in huis kunt nemen. 

Veelgestelde vragen over honden met het uiterlijk van een beer

Welke hondenrassen hebben een beren-uiterlijk?

Tibetaanse mastiff, chow chow en keeshond zijn bekende rassen met een berenachtig uiterlijk.

Wat zijn de kenmerken van honden met een beren-uiterlijk?

Dikke vacht, pluizige uitstraling, ronde koppen en compacte bouw zijn typische kenmerken.

Zijn deze honden over het algemeen vriendelijk?

 Ja, veel van deze rassen staan bekend om hun loyaliteit en zachtaardige karakter.

Hebben honden met een beren-uiterlijk speciale verzorging nodig?

Ja, vanwege hun dikke vacht moeten ze regelmatig worden geborsteld om klitten te voorkomen.

Welke van deze rassen zijn geschikt als gezinshond?

De golden doodle staan erom bekend goede gezinshonden te zijn, mits goed gesocialiseerd.

Zijn honden met een beren-uiterlijk waakzaam?

Ja, rassen zoals de Tibetaanse mastiff en chow chow kunnen waakzaam en beschermend zijn.

Hoe groot worden honden met een beren-uiterlijk doorgaans?

Ze variëren in grootte, maar de meeste liggen tussen middelgroot en groot.

Welke geschiedenis hebben deze rassen?

Tibetaanse mastiffs werden oorspronkelijk gefokt als bewakers, chow chows hebben een lange geschiedenis in China en keeshonden werden gebruikt als waakhonden op schepen.

Zijn er gezondheidsproblemen waar deze rassen vatbaar voor zijn?

Sommige van deze rassen kunnen gevoelig zijn voor heupdysplasie en oogaandoeningen.

Zijn er bekende beroemdheden met honden van deze rassen?

 Ja, bekendheden zoals Martha Stewart hebben chow chows als huisdieren gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *