5x Beste Bitloos Hoofdstel

Hoofdstellen zijn er in alle soorten- en maten. In dit artikel worden de bitloze hoofdstellen behandeld. Bitloze hoofdstellen zorgen voor meer comfort in de mond van je paard tijdens het rijden. Of een bitloos hoofdstel geschikt is voor jou paard, is afhankelijk van het paard zelf en jou rijvaardigheid. Maar welk bitloos hoofstel is nu het beste? Dat kun je lezen in de lijst met 5 beste bitloze hoofdstellen.

Lijst met 5 beste bitloze hoofdstellen

Harry’s Horse Bitloos Hoofdstel Kaakgekruist

Het bitloze hoofdstel van Harry’s Horse is voorzien van een front- en neusriem, webband en reugels met stops. De teugelvoering loopt kruislings via de kin en nek. Het bitloze hoofdstel van Harry’s Horse wordt geleverd met een gebruiksaanwijzing, klasse 5, brede neusriem van 20mm, brede kruisbanden van 13mm en een padding. Het is een zeer gewaardeerd bitloos hoofdstel met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Harry’s Horse Bitloos Hoofdstel Sidepull

Harry’s Horse Hoofdstel Bitloos Sidepull is voorzien van een onderlegde front- en neusriem. Dit bitloos hoofdstel wordt geleverd inclusief teugels met stops en handige clipsluitingen. Het is een klasse 3-hoofdstel en verkrijgbaar in de maten: Full en Cob. Let wel op! Dit hoofdstel valt klein. De breedte van de neusriem is 3 cm (inclusief padding). Het is een praktisch en fijn hoofdstel, met een goede prijs/kwaliteit verhouding.

QHP Bitloos Hoofdstel

QHP Bitloos hoofdstel is multifunctioneel en bitloos. Het is gedecoreerd met strass stenen welke een meerkleurige glinstering laten zien op de frontriem. Dit hoofdstel kan als sidepull, kaakgekruist of kingekruist hoofdstel worden gebruikt. Het is perfect als je meerdere bitloze hoofdstellen wilt uitproberen of gebruikt. Zo kun je kijken wat het beste bij jouw paard past. Dankzij de clips aan de touwtjes en teugels kun je het makkelijk aanpassen. Het materiaal van dit bitloze hoofdstel is rundleer. Het anatomische gevormde kopstuk laat de ooraanzet vrij. De neusriem is breed.

Horse Bitloos Hoofdstel 

Heeft jouw paard er een hekel aan om een bit in zijn mond te hebben? Dan is het bitloze hoofdstel van Horze een ware uitvinding. Dit hoofdstel is kaakgekruist en het hoofdstel zal druk voeren op de kin, keel en neus zodat je alsnog het paard kan sturen. Bovendien is dit hoofdstel gemaakt van hoogwaardig leer en heeft het zilverkleurige gespen.

Pfiff Bitloos Hoofdstel

Ook het hoofdstel van Pfiff is bitloos. Het hoofdstel heeft een fraai design en heeft een zwarte kleur. Het hoofdstel moet je bevestigen door middel van zilverkleurige gespen. De voorhoofdriem en de neusriem hebben een brede padding. Zo voorkom je dat je paard pijn zal lijden tijdens het rijden. Dat is natuurlijk het laatste wat je wil. Het hoofdstel wordt geleverd met pandteugels en dwarsstukjes gemaakt van leer.

Veelgestelde vragen

Waar dient een bitloos hoofdstel voor?

Een bitloos hoofdstel dient voor bitloos rijden. Niet elk paard reageert goed op een bit. Het kan daarom een uitkomst zijn om te kiezen voor een bitloze optie. Op deze manier kun je jouw paard meer ruimte geven in de mond. Veel paarden vinden het fijn om zonder bit te rijden, dit hoofdstel wordt dan ook steeds meer toegepast. Het is wel belangrijk dat je goed kunt rijden en dat je paard goed ingereden- en getraind is.

Welke soorten bitloze hoofdstellen zijn er?

Er zijn diverse soorten bitloze hoofdstellen verkrijgbaar. Sommige draag je gekruist en sommige met sidepull.

Hoe vind ik het juiste hoofdstel?

Het is niet makkelijk om het juiste hoofdstel te kiezen. Vraag vooral advies aan ander. Ook kun je door meerdere hoofdstellen te gebruiken er achter komen wat het beste bij jou- en je paard past. Het is ook verstandig om naar je paard zelf te kijken. Wat voor gedrag heeft je paard? Hoe reageert het paard op een bit etc.

Waarom zou ik een bitlooshoofdstel kiezen?

Een bit kan veel schade veroorzaken aan het gebit van het paard. Bovendien reageert niet elk paard goed op een bit. Als je merkt dat je paard het aan kan en het fijner vindt is het een goede keuze om voor een bitloos hoofdstel te kiezen.

Bekijk hieronder de volledige top-5 bitloze hoofdstellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *