5 x beste bitloze hoofdstellen

Hoofdstellen zijn er in alle soorten- en maten. In dit artikel worden de bitloze hoofdstellen behandeld. Bitloze hoofdstellen zorgen voor meer comfort in de mond van je paard tijdens het rijden. Of een bitloos hoofdstel geschikt is voor jou paard, is afhankelijk van het paard zelf en jou rijvaardigheid. Maar welk bitloos hoofstel is nu het beste? Dat kun je lezen in de lijst met 5 beste bitloze hoofdstellen.

Lijst met 5 beste bitloze hoofdstellen

Harry’s Horse Bitloos Hoofdstel Kaakgekruist

Harry’s Horse Bitloos Hoofdstel Kaakgekruist is voorzien van een front- en neusriem, webband en reugels met stops. De teugelvoering loopt kruislings via de kin en nek. Dit bitloos hoofdstel van Harry’s Horse wordt geleverd met: gebruiksaanwijsing, klasse 5, brede neusriem van 20mm, brede kruisbanden van 13mm en een padding. Het is een zeer gewaardeerd bitloos hoofdstel met een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Harry’s Horse Hoofdstel – Bitloos – Sidepull

Harry’s Horse Hoofdstel – Bitloos – Sidepull is voorzien van een onderlegde front- en neusriem. Dit bitloos hoofdstel wordt geleverd inclusief teugels met stops en handige clipsluitingen. Het is een klasse 3 hoofdstel en verkrijgbaar in de maten: Full en Cob. Let wel op! Dit hoofdstel valt klein. De breedte van de neusriem is 3 cm (inclusief padding). Het is een praktisch en fijn hoofdstel, met een goede prijs/kwaliteit verhouding.

QHP Bitloos hoofdstel Sunna

QHP Bitloos hoofdstel Sunna is multifunctioneel en bitloos. Het is gedecoreerd met strass stenen welke een meerkleurige glinstering laten zien op de frontriem. Dit hoofdstel kan als sidepull, kaakgekruist of kingekruist hoofdstel worden gebruikt. Het is perfect als je meerdere bitloze hoofdstellen wilt uitproberen of gebruikt. Zo kun je kijken wat het beste bij jouw paard past. Dankzij de clips aan de touwtjes- en teugels kun je het makkelijk aanpassen. Het materiaal van dit bitloze hoofdstel is rundleer. Het anatomische gevormde kopstuk laat de ooraanzet vrij. De neusriem is breed.

Waldhausen Bitloos Hoofdstel 

Waldhausen Bitloos Hoofdstel  is een bitloos hoofdstel met het effect van een Scawbrig (effect op de kaak) en voorzien van een zachte vulling op de neus- en nekriemen. Het hoofdstel is uitgevoerd in soepel leer en wordt geleverd met teugels. Het is verkrijgbaar in de maten: Pony, Cob en Full. Het is een goed hoofdstel en te gebruiken voor een goed opgeleid paard. Het is niet geschikt voor een paard dat nog niet is opgeleid. Wil je jouw paard rijden zonder bit? Kijk dan zeker eens naar dit hoofdstel, want het biedt je comfort en kwaliteit.

QHP Bitloos hoofdstel Ceto

QHP Bitloos hoofdstel Ceto is multifunctioneel en bitloos. Het kan gebruikt worden op diverse manier. Zo kun je het: kaakgekruist, sidepull of kingekruist gebruiken. Het is zo’n hoofdstel waar van je zegt: “Dit is handig zeg”. Je kunt het namelijk op diverse manieren gebruiken, zeker als je bitloos wilt gaan rijden, maar niet weet hoe, is dit bitloze hoofdstel een uitkomst. Het is gemaakt van runder leer en heeft een anatomisch gevormd kopstuk. Je kunt de riem onder de kin verwijderen, en de keelriem is verstelbaar. Dit hoofdstel wordt geleverd met teugels. Laat je kans niet liggen en kies voor dit multifunctionele hoofdstel waar je alles mee kunt.

Veelgestelde vragen:

Waar dient een bitloos hoofdstel voor?

Een bitloos hoofdstel dient voor bitloos rijden. Niet elk paard reageert goed op een bit. Het kan daarom een uitkomst zijn om te kiezen voor een bitloze optie. Op deze manier kun je jouw paard meer ruimte geven in de mond. Veel paarden vinden het fijn om zonder bit te rijden, dit hoofdstel wordt dan ook steeds meer toegepast. Het is wel belangrijk dat je goed kunt rijden en dat je paard goed ingereden- en getraind is.

Welke soorten bitloze hoofdstellen zijn er?

Er zijn diverse soorten bitloze hoofdstellen verkrijgbaar. Sommige draag je gekruist en sommige met sidepull.

Hoe vind ik het juiste hoofdstel?

Het is niet makkelijk om het juiste hoofdstel te kiezen. Vraag vooral advies aan ander. Ook kun je door meerdere hoofdstellen te gebruiken er achter komen wat het beste bij jou- en je paard past. Het is ook verstandig om naar je paard zelf te kijken. Wat voor gedrag heeft je paard? Hoe reageert het paard op een bit etc.

Waarom zou ik een bitlooshoofdstel kiezen?

Een bit kan veel schade veroorzaken aan het gebit van het paard. Bovendien reageert niet elk paard goed op een bit. Als je merkt dat je paard het aan kan en het fijner vindt is het een goede keuze om voor een bitloos hoofdstel te kiezen.

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

5x Beste Snackbal

Sommige honden hebben meer behoefte aan uitdaging dan de andere hond. Heb jij een hond in huis rondhuppelen die wel wat uitdaging kan gebruiken? Met een snackbal wordt jouw hond...

10x Beste Kauwstaaf

Kwispelen met de staart en een blij koppie: dit is waarschijnlijk de reactie van jouw hond wanneer jij aan komt lopen met een lekkere kauwstaaf. De hond vindt dit niet...

5x Beste Clicker

Met een clicker kun jij op een goede manier jouw hond trainen. Wanneer je op de clicker drukt, hoor je een klik. Hiermee zal jouw hond zijn eigen gedrag associëren...

10x Beste Benchkussen

Wanneer jouw trouwe viervoeter veel slaapt en rust in zijn bench, is een goede benchkussen een onmisbaar product. Je wilt immers dat jouw hondje een fijne plek heeft waar hij...