De 5 beste oornetjes

Oornetjes worden over het algemeen gebruikt tijdens springwedstrijden, maar ook bij dressuur of gewone ritten kom je ze wel eens tegen. Oornetjes zorgen ervoor dat je paard minder last heeft van omgevingsgeluid. Op deze manier kan je paard zich beter concentreren. Oornetjes kunnen dus erg nuttig zijn. Maar wat zijn nu de beste oornetjes? In dit artikel vind je een lijst met de vijf beste oornetjes.

Lijst met vijf beste oornetjes

QHP Oornetje Color

Het QHP Oornetje Color is in vele kleuren- en maten verkrijgbaar. Heb je een pony, shetlander of groot paard? Dan vind je bij QHP altijd een oornetje dat past. Het oornetje is gemaakt van kunststof en een echte blikvanger voor jou- en je paard. Het mooie aan dit oornetje is dat het in veel kleuren te verkrijgen is. Zo kun je het oornetje vinden dat jou paard staat, want niet elke kleur is mooi bij elk paard. Het geeft jou en je paard of pony die uitstraling die je wilt. Het zorgt voor meer rij comfort en betere concentratie. Dit oornetje beschikt over een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding en is aan te raden.

BR oornetje Event

Het BR oornetje Event is vervaardigd van hoogwaardig katoen leverbaar in verschillende maten leverbaar. Met deze Angel blue kleur steelt jouw paard of pony de show. Bovendien is het zeer mooi afgewerkt. Het zorgt ervoor dat jij en je paard geconcentreerd kunnen rijden. Het is verkrijgbaar voor een mooie prijs en gaat lang mee.


Harry’s Horse Oornetje Silencer zwart


Harry’s Horse Oornetje Silencer zwart is van neopreen gemaakt en voorzien van geluidsdempende oren. Deze extra geluidsdemping zorgt voor een betere concentratie. Het is een gehaakt oornetje met een klassieke uitstraling. Doordat het gehaakt is geeft het een bepaalde touch aan het uiterlijk van je paard. Tevens zitten er gevlochten sierkoorden aan wat dit oornetje nog meer flair geeft en de contrasterende bied maakt het helemaal af.

Br Oornetje Geluidsdempend 

Br Oornetje Geluidsdempend  haalt storende omgevingsgeluiden weg. Het mutsje is gehaakt van katoen en dit zorgt voor optimale ventilatie. De oren zijn van neopreen, het voordeel aan neopteen is dat het een licht geluidsdempende werking geeft. Dit netje is daardoor zeer geschikt voor jonge- en schikachtrige paarden. Een mooie bijkomstigheid is dat het de oren van je paard of pony beschermt tegen vliegen. Zeker tijdens een wedstrijd in de zomer of lente is dit dus geen overbodige luxe. Het is afgewerkt met een gebreide- en luxe koordbies. De ruimte tussen de oren is afhankelijk van de maat. Bij de maat Pony is de ruimte 7,5 cm tot 8,5 cm tussen de oren, bij maat COB 7,5 cm tot 8,5 cm en bij de maat full 9,5 cm tot 10,5 cm. Dit is echt zo’n oornetje dat je niet moet laten liggen. Het beschikt over de juiste kwaliteit en prijs. Bovendien schittert je paard hiermee tijdens de wedstrijd door de hoogwaardige kwaliteit.

Greenfiels selection Oornetje neoprene soundless

Oornetje neoprene soundless van Greenfiels selection is een oornetje dat je wilt hebben. Het geeft jouw paard de rust die het nodig heeft tijdens het rijden. Dankzij de neopreen is dit oornetje bijna geluidsloos en rijdt je paard met meer concentratie. Het is van hoge kwaliteit, grijs van kleur en in diverse maten verkrijgbaar. De lengte van dit oornetje is 24 cm en de breedte is 34 cm, het weegt 100 gram.

Veelgestelde vragen:

Waar dienen oornetjes voor?

Oornetjes zorgen ervoor dat je paard meer rust- en concentratie heeft tijdens het rijden. Oornetjes beschikken over geluidsdempende materialen. Er zijn zelfs oornetjes die extra geluid dempen.

Wat gebeurt er als een paard last heeft van omgevingsgeluid?

Dit is afhankelijk natuurlijk van de omgeving en het paard. Het kan zo zijn dat je paard nog jong is en niets gewend. Dan is het raadzaam om een oornetje te gebruiken voor de rust. Zo kun je het paard in alle rust trainen. Verder kan het ook zijn dat je paard gewoon schrikachtig is. Logisch, want een paard is van natuurlijk een kudde dier en altijd op de hoede voor gevaar. Als je paard geluid hoort wat het niet kent kan het zo zijn dat deze schrikt over wegrent. Verder is het voor een paard waarmee je wedstrijden springt ook fijn om een oornetje te dragen. Het is al lastig voor je paard om optimaal te concentreren, met al die spanning, mensen en geluiden. Een oornetje zorgt dan voor meer rust en betere concentratie. Dit zal de prestatie tijdens een springwedstrijd bevorderen.

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

5x Beste Snackbal

Sommige honden hebben meer behoefte aan uitdaging dan de andere hond. Heb jij een hond in huis rondhuppelen die wel wat uitdaging kan gebruiken? Met een snackbal wordt jouw hond...

10x Beste Kauwstaaf

Kwispelen met de staart en een blij koppie: dit is waarschijnlijk de reactie van jouw hond wanneer jij aan komt lopen met een lekkere kauwstaaf. De hond vindt dit niet...

5x Beste Clicker

Met een clicker kun jij op een goede manier jouw hond trainen. Wanneer je op de clicker drukt, hoor je een klik. Hiermee zal jouw hond zijn eigen gedrag associëren...

10x Beste Benchkussen

Wanneer jouw trouwe viervoeter veel slaapt en rust in zijn bench, is een goede benchkussen een onmisbaar product. Je wilt immers dat jouw hondje een fijne plek heeft waar hij...