5x Beste Stalschoenen

Het werken in de stal kan zwaar en gevaarlijk zijn. Het is daarom belangrijk dat je goed schoeisel draagt. Paarden zijn zwaar en als ze met hun hoeven op je voeten gaan staan is dit geen pretje. Tijdens het uitmesten van de stal, of het verzorgen van je paard, kan dit wel eens gebeuren. Ook al luistert je paar goed en is deze goed getraind, een ongeval zit in een klein hoekje. Het is belangrijk om de werkzaamheden in de stal uit te voeren voor een goede verzorging. Maar je wil natuurlijk niet dat je er een blessure of verwonding aan overhoudt. Kies daarom voor de juiste schoenen om dit te voorkomen. In deze lijst met vijf beste stalschoenen vind je het juiste schoeisel om dit te voorkomen.

Lijst met 5 beste stalschoenen

Elt Stalschoenen

Elt Stalschoen is de perfecte stalschoen. Het is een alround stalschoen en ideaal voor het stalwerk. Je kunt ze ook dragen tijdens het paardrijden. Handig, zeker als je heel de dag in de stal werkt. Het mooie aan deze stalschoenen is dat ze slijtvast en weerbestendig zijn. Je krijgt dus nooit last van koude voeten in de winter. De verhoogde rubberen rand met afgedichte naden zorgt voor droge voeten. De zachte voering aan de binnenkant zorgt voor warme voeten. De zool is voorzien van antislip en zelfreinigend. De vetersluiting is verstevigd dankzij de metalen ogen en zorgt voor optimaal comfort.

Epplejeck Stalschoenen

De stalschoenen van Epplejack zijn ideaal voor in de winter. Het zijn warme schoenen, want de schoen is gemaakt van leer en de buitenzool van rubber. De binnenkant is voorzien van een comfortzool en de neus is verstevigd. Zo wordt het geen probleem dat het paard per ongeluk op jouw voet gaat staan. Deze stalschoenen zijn waterdicht en zeer stabiel.

Harry’s Horse Stalschoen

De Harry’s Horse stalschoen is ideaal als je niet van koude voeten in de winter houdt. Deze stalschoen is voorzien van een goede binnenvoering, deze thermovoering zorgt ervoor dat je voeten lekker warm blijven tijdens het rijden. Je sluit ze met een klittenbandsluiting en ze zijn voorzien van een TPR zool.

Mountain House Stalschoenen

De stalschoen van Mountain House zijn geschikt voor kinderen. Deze stalschoen beschikt over een robuust ontwerp en is ideaal voor in de stal, maar ook voor het rijden zelf. Ze zijn gemaakt van Duralon en aan de binnenkant heeft het een thermolite voering. Dat houdt je voeten lekker warm. Bovendien is de schoen waterdicht tot aan het eerste oog van de veter.

Ariat Jodhpurs

De Ariat stalschoen beschikt over stalen neuzen. De stalen neus in deze schoenen voorkomt dat je paard je voeten beschadigd, als deze per ongeluk op je voeten gaat staan. De zool zorgt voor een optimale demping- en ondersteuning. De zool van deze stalschoen is gemaakt van een hoogwaardig rubber. Verder zijn deze schoenen gemaakt van premium leder met een waterdichte afwerking. De gesealde naden aan de voet zorgen ervoor dat je voeten droog blijven. Je kunt er de hele dag op lopen. Zo krijg je niet snel klachten aan je voeten. Bovendien zijn de zolen zuur bestendig dankzij de HRO Duretread. Je kunt ze ook dragen tijdens het rijden. Ideaal dus als je veel op stal werkt en traint.

Veelgestelde vragen

Wat zijn stalschoenen?

Zoals de naam al doet vermoeden zijn stalschoenen schoenen die je kunt dragen voor in de stal. Deze zijn meestal stevig en waterdicht. Vaak kunnen deze ook worden gebruikt voor het paardrijden.

Waarom draag je stalschoenen?

Je draagt stalschoenen als je veel op stal werkt. Dit kan zijn als je dagelijks op stal werkt omdat je een baan hebt in de paardensportwereld. Of als je paarden fokt of traint. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je zelf een paard hebt en veel met je paard werkt. Het is dan belangrijk om te beschikken over de juiste schoenen. Paarden zijn zwaar en je wilt natuurlijk niet dat jouw voeten geblesseerd raken omdat je paard op je voeten gaat staan. Je tilt ook veel zware dingen, deze kunnen ook op je voeten vallen.

Waar moet ik op letten als ik stalschoenen wil aanschaffen?

Allereerst moet de stalschoen over een stalen neus bevatten. Deze zal jouw voet beschermen als jouw paard op jouw voet gaat staan. Bovendien is het prettig dat de schoenen warm en waterdicht zullen zijn.

Bekijk hieronder de volledige top-5 stalschoenen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *