5x Beste Dieetvoer Kat

Is jouw kat helaas iets te zwaar? Dan kan het slim zijn om je kat op een dieet te zetten. Vooral gecastreerde katers hebben sneller last van overgewicht. Maar ook katten die veel in huis zitten en niet buiten komen zijn sneller te dik. Door de voeding hierop aan te passen kan je kat gewicht verliezen. Het kan slim zijn om hier speciale voeding voor een aan te schaffen. Wij hebben de vijf beste soorten dieetvoer voor je kat op een rijtje gezet. Je weet zo precies welke voeding je het beste kan aanschaffen.

Lijst met 5 beste dieetvoer kat

Royal Canin Satiety Weight Management

Royal Canin is het nummer één merk voor katten met gezondheidsproblemen. Ze hebben voor verschillende situaties speciale voeding ontwikkelt. Zo hebben ze o.a. dieetvoer voor je kat ontwikkelt. Met Royal Canin Satiety kan je het gewicht van je kat weer op pijl krijgen. Je kan je kat helpen om gewicht te verliezen en op gewicht te blijven. Een gezond gewicht kan gezondheidsproblemen in de toekomst voorkomen. Daarbij wil je vooral dat je kat een lang en vooral gelukkig leven heeft. Met Royal Canin zet je de eerste stappen om dit te realiseren.

VitalCare dieetvoeding

Veel volwassen katten hebben last van voedselovergevoeligheid of maagdarmproblemen. Gelukkig heeft VitalCare daar ook aan gedacht, want zij hebben speciaal voedsel ontwikkeld voor deze problemen. Dit dieet bestaat uit maar een eiwitbron en een koolhydraatbron. Dit zal de overgevoeligheidsreacties verminderen. Daarnaast zal de vacht van jouw kat door deze voeding weer enorm gaan glanzen.

Pro Plan Light kattenvoer

Overgewicht heeft lang niet altijd met de leeftijd van je kat te maken. Pro Plan heeft daarom speciale voeding ontwikkelt om het gewicht van je kat weer op pijl te krijgen. Als jouw kat een neiging tot overgewicht heeft of te zwaar is dan kan Light kattenvoer de oplossing zijn. Pro Plan heeft hier speciaal premium kattenbrokken voor ontwikkelt die katten met overgewicht op weg moeten helpen. Ze kunnen je kat helpen om gewicht te verliezen of om straks een gezond gewicht te behouden. De brokken bevatten tot wel 40% minder calorieën dan andere kattenbrokken.

Smolke Sterilised kattenvoer

Gesteriliseerde poezen of gecastreerde katten staan erom bekend wat meer te gaan eten. Vanwege de extra eetlust komen ze helaas ongewenst extra kilo’s aan. Je kan dit probleem aanpakken met speciale kattenvoeding voor gesteriliseerde katten. Smolke heeft een speciale brok hiervoor ontwikkelt. Met dit dieetvoer kan je overgewicht bij je kat aanpakken. Je kan je kat ondersteunen bij het verliezen van gewicht, maar ook je kat helpen om gewicht af te laten vallen. Je kat heeft dankzij dit kattenvoer ook minder last van honger door de sterilisatie. Hierdoor voorkom je dat je kat meer eet dan nodig is. Kortom de oplossing voor je gesteriliseerde kat.

Schesir Light kattenvoer

Schesir light kattenvoer is speciaal ontwikkelt voor katten met overgewicht. Maar ook voor katten die gecastreerd of gesteriliseerd zijn. De brokken bevatten minder vet en calorieën, maar helpen ook om een hongergevoel tegen te gaan. Gecastreerde katten hebben vaak sneller last van een hongergevoel. Dankzij deze duurzame kattenbrokken kan je overgewicht tegengaan. De hoogwaardige ingrediënten zorgen voor een vol gevoel bij je kat en helpen je gat voorkomen dat hij te veel gaat eten. De brokken zijn een verantwoorde oplossing voor je kat om gewicht te verliezen.

Veelgestelde vragen

Waarom is lightvoer vaak in de vorm van kattenbrokken?

Natvoer voor katten bevat vaak veel calorieën. Dit heeft te maken met de toevoegingen zoals gelei, maar ook ingrediënten om de voeding langer houdbaar te maken. Voor een dieet is natvoer meestal niet de beste keuze voor je kat. Daarbij vult natvoer de maag minder lang, waardoor je kat sneller trek krijgt.

Is Light echt altijd beter voor je kat?

Light brokken betekent nog niet direct dat het de beste keuze is voor je kat. Als je kat bijvoorbeeld te zwaar is vanwege een castratie, dan kan je beter speciale sterilisatie brokken aanschaffen. De sterilisatie brokken laten je kat niet alleen afvallen, maar voorkomen ook een hongergevoel. Het hongergevoel is de reden dat je kat in gewicht aankomt.

Bekijk hieronder de volledige top-5 dieet kattenvoer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *