5x Beste Eczeemdekens

In de zomer en lente periode kunnen paarden veel last hebben van insectenbeten. In dit soort gevallen is het belangrijk dat je jouw paard met een speciale deken tegen insectenbeten bedekt, voordat je hem buiten zet. Dit voorkomt dat je paard last heeft van insectenbeten. Er zijn hiervoor diverse dekens te koop. De zogenoemde vliegendekens. Vaak helpen deze dekens erg goed, toch zijn er paarden die nog steeds gestoken worden. Zij krijgen last van zomereczeem. In dit soort gevallen is het belangrijk om een eczeemdeken aan te schaffen. Dit voorkomt dat je paard last krijgt van hevige irritaties en jeuk. In dit artikel behandelen we de vijf beste eczeemdekens.

Lijst met 5 Beste Eczeemdekens

QHP eczeemdeken

De eczeemdeken van QHP beschermt jouw paard tegen zomereczeem. Het is een zeer ademende deken die jouw paard tegen insecten. Deze deken is uitgevoerd in een zebraprint. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de strepen van een zebra vliegen op afstand houdt. Dit komt doordat het gestreepte patroon van de zebra licht reflecteert. Deze reflectie werkt irriterend voor insecten, waardoor zij minder snel op je paard afkomen. De eczeemdeken van QHP is vervaardigd uit 100% polyester en beschikt over een fijne maas. De deken bestaat uit: elastisch verstelbare bilkoorden, brede buikflap met verstelbare elastische singels, elastiek bij de bek, buikflap en een ruime staartflap.

Equi Theme Anti eczeemdeken!

De Equi Theme Anti eczeemdeken bestaat uit 100% soepele polyester met ondoorzichtige maasstof. Deze eczeemdeken beschermd jouw paard tegen de allerkleinste insecten. Hierdoor kan jouw paard als hij buiten staat genieten van comfort- en rust. De huid van een paard is gevoelig en kan vatbaar zijn voor UV stralen. Deze eczeemdeken beperkt de hoeveelheid UV stralen en evacueert transpiratie. De deken is verkrijgbaar in de maten 145 tot en met 206 en sluit volledig om het lichaam van het paard. Deze deken is voorzien van: lussen aan de hals en elastische singels (verstelbaar aan de uiteinden. Doordat deze deken beschikt over een elastisch verstelbaar systeem in combinatie met ritsen sluit deze nauw aan om je paard.

Bucas Sweet-itch Zebra deken!

Uit onderzoek blijkt dat zebrastrepen de zon reflecteren en daarmee insecten op afstand houden. De Bucas Sweet-itch Zebra deken beschikt over deze zebra strepen en biedt jouw paard daarmee optimale bescherming. De Bucas Sweet-itch Zebra deken is verkrijgbaar in de maten 175 tot en met 205. Deze deken is gemaakt van een UV werend fijnmazig polyester. Verder is deze deken uitgevoerd met: een vaste hals, overlappende gevoerde borstflap, schouderplooien voor extra bewegingsvrijheid, afneembare elastische brede buikflap, bilkoorden en een grote staartflap. De voering op de schouder is zijdezacht en probeert schuren te voorkomen.

QHP eczeemdeken

De QHP eczeemdeken is geschikt voor elk seizoen en beschermt jouw paard optimaal tegen insectenbeten. Deze deken is verkrijgbaar in de maten 145 tot en met 225. De stofsamenstelling van deze deken bestaat uit: 100% ademende polyester en een fijne maas. Verder is deze deken voorzien van: een vaste hals met elastische afsluiting, elastische bilkoorden, ruime staartflap en een brede buikflap met elastische- en verstelbare singels.

Bucas Sweet Itch Silver

De Bucas Sweet Itch Silver is een eczeemdeken welke is vervaardigd speciaal ontwikkelde stof die elk insect tegenhoudt. Bovendien is deze eczeemdeken makkelijk te verstellen, waardoor deze deken bij elk paard perfect aansluit. Daarnaast is deze deken UV werend en voorzien van een grote staartflap en bereikt daarmee dat de kleinste insecten dit probleemgebied bereiken. Deze eczeemdeken zorgt voor een optimale bescherming en voorkomt irritatie en jeuk.

Veelgestelde vragen:

Wat is het verschil tussen een eczeem- en vliegendeken?

Eczeemdekens beschikken over een fijnere maas dan een vliegendeken. Bij een vliegendeken kunnen de kleinste insecten vaak toch nog door de mazen heen steken. Dankzij de fijnere mazen in een eczeemdeken wordt je paard extra beschermt tegen insectenbeten.

Waarom zijn veel eczeemdekens uitgevoerd met een zebraprint?

Uit recent onderzoek blijkt dat zebra’s van nature insecten afweren dankzij hun unieke print. Doordat de zon wordt gereflecteerd dankzij de strepen worden insecten verblindt. Dankzij deze reflectie vinden zij minder snel de weg naar jouw paard. Een zebraprint zorgt dus voor extra bescherming.

Waarom is een goede staartflap belangrijk?

Insecten vinden altijd hun weg bij je paard. De staart is dan ook een van hun meest favoriete plekken om te gaan zitten. Daarom is het belangrijk dat de deken beschikt over een goede staartflap. Dit voorkomt extra steken en dus irritatie.

Waarom zijn insectenbeten schadelijk voor een paard?

Insectenbeten kunnen irritatie- en jeuk opwekken. Je paard gaat schuren en bijten, met irriterende schuurplekken als gevolg.

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

5 beste stalschoenen

Het werken in de stal kan zwaar- en gevaarlijk zijn. Het is daarom belangrijk dat je goed schoeisel draagt. Paarden zijn zwaar en als ze met hun hoeven op je...

5 beste chaps

Chaps zijn zeer prettig om te dragen en zorgen voor extra rijcomfort. Ze zijn eenvoudig om aan te trekken en je draagt ze bij jodhpurs en rijschoenen. Wil jij ook...

5 beste rijlaarzen

Rijlaarzen horen bij je rijuitrusting als ruiter. Het geeft comfort tijdens het rijden en zorgt ervoor dat je niet in je beugels blijft hangen. Er zijn diverse soorten rijlaarzen verkrijgbaar....

5 Beste konijnenhok

Een konijnenhok moet natuurlijk comfortabel zijn voor je konijn. Maar als het hok buiten staat is het ook belangrijk dat je hok weer en windbestendig is. Er zijn zowel buitenhokken...