5x Beste Eczeemdeken

In de zomer en lente periode kunnen paarden veel last hebben van insectenbeten. In dit soort gevallen is het belangrijk dat je jouw paard met een speciale deken tegen insectenbeten bedekt, voordat je hem buiten zet. Dit voorkomt dat je paard last heeft van insectenbeten. Er zijn hiervoor diverse dekens te koop, de zogenoemde vliegendekens. Vaak helpen deze dekens erg goed, toch zijn er paarden die nog steeds gestoken worden. Zij krijgen last van zomereczeem. In dit soort gevallen is het belangrijk om een eczeemdeken aan te schaffen. Dit voorkomt dat je paard last krijgt van hevige irritaties en jeuk. In dit artikel behandelen we de vijf beste eczeemdekens.

Lijst met 5 beste eczeemdekens

QHP eczeemdeken

De eczeemdeken van QHP beschermt jouw paard tegen zomereczeem. Het is een zeer ademende deken die jouw paard tegen insecten. Deze deken is uitgevoerd in een zebraprint. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de strepen van een zebra vliegen op afstand houdt. Dit komt doordat het gestreepte patroon van de zebra licht reflecteert. Deze reflectie werkt irriterend voor insecten, waardoor zij minder snel op je paard afkomen. De eczeemdeken van QHP is vervaardigd uit 100% polyester en beschikt over een fijne maas. De deken bestaat uit: elastisch verstelbare bilkoorden, brede buikflap met verstelbare elastische singels, elastiek bij de bek, buikflap en een ruime staartflap.

Equi Theme eczeemdeken

De Equi Theme eczeemdeken bestaat uit honderd procent soepele polyester met ondoorzichtige maasstof. Deze eczeemdeken beschermt jouw paard tegen de allerkleinste insecten. Hierdoor kan jouw paard als hij buiten staat genieten van comfort en rust. De huid van een paard is gevoelig en kan vatbaar zijn voor UV-stralen. Deze eczeemdeken beperkt de hoeveelheid UV-stralen en evacueert transpiratie. De deken is verkrijgbaar in de maten 145 tot en met 206 en sluit volledig om het lichaam van het paard. Deze deken is voorzien van: lussen aan de hals en elastische singels die verstelbaar zijn aan de uiteinden. Doordat deze deken beschikt over een elastisch verstelbaar systeem in combinatie met ritsen sluit deze nauw aan om je paard.

Bucas eczeemdeken

Uit onderzoek blijkt dat zebrastrepen de zon reflecteren en daarmee insecten op afstand houden. De Bucas deken beschikt over deze zebrastrepen en biedt jouw paard daarmee optimale bescherming. De deken is verkrijgbaar in de maten 175 tot en met 205. Deze deken is gemaakt van een UV-werend fijnmazig polyester. Verder is deze deken uitgevoerd met een vaste hals, overlappende gevoerde borstflap, schouderplooien voor extra bewegingsvrijheid, afneembare elastische brede buikflap, bilkoorden en een grote staartflap. De voering op de schouder is zijdezacht en probeert schuren te voorkomen.

Horseware eczeemdeken

De eczeemdeken van Horseware is geschikt voor elk seizoen en beschermt jouw paard optimaal tegen insectenbeten. De deken is gemaakt van een sterke polyester buitenstof van 600D ripstop. Dit heeft een UV-werende werking. Bovendien is de deken gevoerd met glad polyester bij de schouders, manen en staart. Dit zal schuurplekken voorkomen. Het fijne aan deze deken is dat het staartgedeelte een pvc-laag heeft, zodat je dit gedeelte optimaal kunt schoonmaken.

Bucas eczeemdeken

De eczeemdeken van Bucas is een eczeemdeken welke is vervaardigd speciaal ontwikkelde stof die elk insect tegenhoudt. Bovendien is deze eczeemdeken makkelijk te verstellen, waardoor deze deken bij elk paard perfect aansluit. Daarnaast is deze deken UV-werend en voorzien van een grote staartflap en bereikt daarmee dat de kleinste insecten dit probleemgebied bereiken. Deze eczeemdeken zorgt voor een optimale bescherming en voorkomt irritatie en jeuk.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een eczeem- en vliegendeken?

Eczeemdekens beschikken over een fijnere maas dan een vliegendeken. Bij een vliegendeken kunnen de kleinste insecten vaak toch nog door de mazen heen steken. Dankzij de fijnere mazen in een eczeemdeken wordt je paard extra beschermt tegen insectenbeten.

Waarom zijn veel eczeemdekens uitgevoerd met een zebraprint?

Uit recent onderzoek blijkt dat zebra’s van nature insecten afweren dankzij hun unieke print. Doordat de zon wordt gereflecteerd dankzij de strepen worden insecten verblindt. Dankzij deze reflectie vinden zij minder snel de weg naar jouw paard. Een zebraprint zorgt dus voor extra bescherming.

Waarom zijn insectenbeten schadelijk voor een paard?

Insectenbeten kunnen irritatie en jeuk opwekken. Je paard gaat schuren en bijten, met irriterende schuurplekken als gevolg.

Bekijk hieronder de volledige top-5 eczeemdekens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *