Beste vliegendekens

5x Beste Vliegendekens

Paarden zijn edele maar kwetsbare dieren. Ze zijn van nature gewend om in de vrije natuur te leven, maar door de evolutie aan de mens gewend geraakt. Hierdoor zijn ze kwetsbaarder voor allerlei weersomstandigheden en insecten. Al eeuwen zijn paarden dienstbaar voor de mens. Zo waren zij dienstbaar: voor de ridders, als vervoermiddel en als werkpaard. Sinds de komst van de auto en machines zijn paarden niet meer nodig in ons dagelijks leven. Tegenwoordig houden wij paarden alleen voor de hobby- en sport. Om veel plezier van deze edele dieren te kunnen hebben is het belangrijk dat we goed voor ze zorgen. Ze zijn kwetsbaar, zeker voor insecten. Daarom is het belangrijk om over een goede vliegendeken te beschikken. In dit artikel bespreken we de 5 beste vliegendekens.

Lijst met zes beste vliegendekens

QHP vliegendeken color

De QHP vliegendeken color is verkrijgbaar in de maten 155, 185 en 205. De deken is gemaakt van hoogwaardig polyester en verkrijgbaar in diverse fellen kleuren. Het mooie aan deze vliegendeken is dat hij is voorzien van: dubbele gespsluitingen op de borst, kruissingels, een staartkoord en staartflap. Deze deken beschikt over een wit met diverse kleuren gestreepte bies. Het schoft bontje is voorzien van fleece en voorkomt schuurplekken op de schoft. Met deze vliegendeken is jouw paard optimaal beschermd tegen insectenbeten.

QHP vliegendeken met elastische hals

De QHP vliegendeken met elastische hals beschikt over een hippe print en beschermt jouw paard optimaal tegen insectenbeten. Aan de vliegendeken zit een hals vast door middel van elastiek, dit zorgt voor een perfecte pasvorm en meer bewegingsvrijheid voor het paard. Het mooie aan deze pasvorm is dat het comfortabeler zit en schuurplekken bij de hals voorkomt. De buikflap sluit erg mooi aan en kan worden vastgezet met behulp van klittenband en drie singels. Deze vliegendeken is verkrijgbaar in maar 175 en van 100% polyester.

Premiere vliegendeken combo zebra

De premiere vliegendeken combo zebra is verkrijgbaar in de maten 95 tot en met 215 en van 100% polyester. Het mooie aan deze vliegendeken is dat hij voorzien is van zebra strepen. Zebra strepen reflecteren en hierdoor worden insecten verblindt, wat ervoor zorgt dat het paard minder insecten aantrekt. De premiere vliegendeken combo zebra is voorzien van: een dubbele borstsluiting, verstelbare kruissingels, loopsplitten, elastische bilkoorden en een staartflap. Wat deze vliegdeken uniek maakt is het afneembare halsdeel, welke voorzien is van een dubbele klittenband sluiting en een rand van fleece aan de bovenkant. Deze rand beschermt de huid achter de oren van je paard.

Waldhausen basis vliegendeken navy

De Waldhausen basis vliegendeken navy is verkrijgbaar in maat 125 en biedt optimale bescherming aan je paard tegen insectenbeten. Deze vliegendeken is van 100% polyester en een echte musthave. Het is een basismodel, maar daarom niet minder dan alle andere vliegendekens. Zoek je een eenvoudige vliegendeken die jouw paard optimaal beschermd? Dan biedt deze vliegendeken jou de oplossing.

DKR Sports Essentials vliegendeken

De DKR Sports Essentials vliegendeken biedt jouw paard het juiste comfort. Het is een degelijke deken en verkrijgbaar in de maten 145 tot en met 215. De degelijkheid van deze deken zie je terug in de stofsamenstelling namelijk: 100 % polyester en optimale bescherming tegen vliegen- en dazen. Dit basismodel beschikt over een goede pasvorm en is voorzien van: loopsplitten kruissingels, elastische bilkoorden, staartkoord en een zachte stukje stof op de schoft.


Harry’s Horse Vliegendeken mesh met hals & singels, zebra medival blue

De Harry’s Horse Vliegendeken is van mesh en voorzien van singels en een hals. Daarnaast is deze vliegendeken voorzien van een blauwe zebra streep, wat zorgt voor optimale bescherming van jouw paard. Deze vliegendeken is verkrijgbaar in de maten 165 tot en met 215. Daarnaast is de deken voorzien van: drie kunststof clip sluitingen bij de borst, laag aangezette kruissingels met metalen koppelsluitingen, afneembare bilkoorden en een extra lange staartflap.

Veelgestelde vragen:

Wat is de functie van zebra strepen?

Uit recent onderzoek is gebleken dat zebra strepen zorgen voor een optimale bescherming tegen insectenbeten. In het wild hebben zebra’s namelijk nauwelijks last van insecten. Dit komt doordat hun strepen de zon reflecteren en zo de insecten verblinden.

Waarom is het belangrijk om mijn paard in de zomer van een vliegendeken te voorzien?

Muggen en dazen hebben het in de lente- en zomer op paarden voorzien. Een paard is een makkelijk doelwit, omdat het niet overal bij kan om deze te verjagen. Deze beten kunnen jeuk veroorzaken, met als gevolg schuurplekken en huidirritatie. Een vliegendeken voorkomt dit en biedt jouw paard optimale bescherming.

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

5 beste stalschoenen

Het werken in de stal kan zwaar- en gevaarlijk zijn. Het is daarom belangrijk dat je goed schoeisel draagt. Paarden zijn zwaar en als ze met hun hoeven op je...

5 beste chaps

Chaps zijn zeer prettig om te dragen en zorgen voor extra rijcomfort. Ze zijn eenvoudig om aan te trekken en je draagt ze bij jodhpurs en rijschoenen. Wil jij ook...

5 beste rijlaarzen

Rijlaarzen horen bij je rijuitrusting als ruiter. Het geeft comfort tijdens het rijden en zorgt ervoor dat je niet in je beugels blijft hangen. Er zijn diverse soorten rijlaarzen verkrijgbaar....

5 Beste konijnenhok

Een konijnenhok moet natuurlijk comfortabel zijn voor je konijn. Maar als het hok buiten staat is het ook belangrijk dat je hok weer en windbestendig is. Er zijn zowel buitenhokken...