Beste vliegendekens

5x Beste Vliegendeken

Paarden zijn edele maar kwetsbare dieren. Ze zijn van nature gewend om in de vrije natuur te leven, maar door de evolutie aan de mens gewend geraakt. Hierdoor zijn ze kwetsbaarder voor allerlei weersomstandigheden en insecten. Al eeuwen zijn paarden dienstbaar voor de mens. Zo waren zij dienstbaar: voor de ridders, als vervoermiddel en als werkpaard. Sinds de komst van de auto en machines zijn paarden niet meer nodig in ons dagelijks leven. Tegenwoordig houden wij paarden alleen voor de hobby en sport. Om veel plezier van deze edele dieren te kunnen hebben is het belangrijk dat we goed voor ze zorgen. Ze zijn kwetsbaar, zeker voor insecten. Daarom is het belangrijk om over een goede vliegendeken te beschikken. In dit artikel bespreken we de vijf beste vliegendekens.

Lijst met vijf beste vliegendekens

QHP vliegendeken

De QHP vliegendeken color is verkrijgbaar in de maten 155, 185 en 205. De deken is gemaakt van hoogwaardig polyester en verkrijgbaar in diverse fellen kleuren. Het mooie aan deze vliegendeken is dat hij is voorzien van: dubbele gespsluitingen op de borst, kruissingels, een staartkoord en staartflap. Deze deken beschikt over een wit met diverse kleuren gestreepte bies. Het schoft bontje is voorzien van fleece en voorkomt schuurplekken op de schoft. Met deze vliegendeken is jouw paard optimaal beschermd tegen insectenbeten.

QHP vliegendeken

De QHP vliegendeken beschikt over franjes en beschermt jouw paard optimaal tegen insectenbeten. De franjes zullen de insecten namelijk afschrikken. Het vliegendeken kun je bevestigen door middel van de dubbele gespsluitingen op de borst. Ook heeft het een kruissingel, een staartkoord en een staartflap.

Premiere vliegendeken

De Premiere vliegendeken is verkrijgbaar in de maten 95 tot en met 215 en van 100% polyester. Het mooie aan deze vliegendeken is dat hij voorzien is van zebra strepen. Zebra strepen reflecteren en hierdoor worden insecten verblindt, wat ervoor zorgt dat het paard minder insecten aantrekt. De premiere vliegendeken combo zebra is voorzien van: een dubbele borstsluiting, verstelbare kruissingels, loopsplitten, elastische bilkoorden en een staartflap. Wat deze vliegdeken uniek maakt is het afneembare halsdeel, welke voorzien is van een dubbele klittenband sluiting en een rand van fleece aan de bovenkant. Deze rand beschermt de huid achter de oren van je paard.

Waldhausen vliegendeken

De Waldhausen vliegendeken is verkrijgbaar in maat 125 en biedt optimale bescherming aan je paard tegen insectenbeten. Deze vliegendeken is van 100% polyester en een echte musthave. Het is een basismodel, maar daarom niet minder dan alle andere vliegendekens. Zoek je een eenvoudige vliegendeken die jouw paard optimaal beschermd? Dan biedt deze vliegendeken jou de oplossing.

Harry’s Horse vliegendeken

De Harry’s Horse vliegendeken is van mesh en voorzien van singels en een hals. Daarnaast is deze vliegendeken voorzien van een blauwe zebra streep, wat zorgt voor optimale bescherming van jouw paard. Deze vliegendeken is verkrijgbaar in de maten 165 tot en met 215. Daarnaast is de deken voorzien van drie kunststof clipsluitingen bij de borst, laag aangezette kruissingels met metalen koppelsluitingen, afneembare bilkoorden en een extra lange staartflap.

Veelgestelde vragen

Wat is de functie van zebrastrepen op een vliegendeken?

Uit recent onderzoek is gebleken dat zebra strepen zorgen voor een optimale bescherming tegen insectenbeten. In het wild hebben zebra’s namelijk nauwelijks last van insecten. Dit komt doordat hun strepen de zon reflecteren en zo de insecten verblinden.

Waarom is het belangrijk om mijn paard in de zomer van een vliegendeken te voorzien?

Muggen en dazen hebben het in de lente en zomer op paarden voorzien. Een paard is een makkelijk doelwit, omdat het niet overal bij kan om deze te verjagen. Deze beten kunnen jeuk veroorzaken, met als gevolg schuurplekken en huidirritatie. Een vliegendeken voorkomt dit en biedt jouw paard optimale bescherming.

Waar moet ik op letten als ik een vliegendeken aanschaf?

Allereerst kun je letten op het materiaal waarvan de vliegendeken is gemaakt. Het moet immers comfortabel voor jouw paard zitten. Bovendien moet de deken natuurlijk goed om het lichaam van jouw paard aansluiten.

Bekijk hieronder de volledige top-5 vliegendekens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *