Waar moet een goede vissenkom aan voldoen?

Wanneer je graag en huisdier wilt en je kiest voor vissen, dan moet je natuurlijk voor je vis een goed onderkomen regelen. Je kunt kiezen voor een mooi aquarium, ook kun je kiezen voor een mooie ouderwetse vissenkom. Je kunt niet zomaar alleen een kom met water hebben, hieronder lees je precies waar een goede vissenkom aan moet voldoen en wat de eisen zijn, zodat je vis een fijn leven kan lijden. 

1. Water

Allereerst is misschien wel het belangrijkste om aan te stippen. Water kan namelijk absoluut niet ontbreken in jouw vissenkom. Zorg wel dat je het water op de juiste temperatuur houdt voor de vissen die jij in huis haalt. Je hebt heel veel verschillende vissen die in een andere leefomgeving leven. De eerste tip is dus echt om goed te kijken naar wat jouw vis nodig heeft. Dus kijk goed naar de hoeveelheid water in de kom en de temperatuur in het het water is ook belangrijk.

2. Schoonmaken

Naast het goede water is het voor vissen ook heel erg belangrijk om in een schone omgeving te leven. De vissen hebben namelijk ook ontlasting, dat het water vies kan maken. Neem daarom gerust een keer in de week de tijd om de vissenkom schoon te maken. Wanneer je dat een paar weken volhoudt, dan is de kwaliteit van de leefomgeving van je vis ook enorm vergroot.

3. Bodem

Naast dat je de vissenkom eens in de week schoon gaat maken, is het ook belangrijk en een aanrader om een goede bodem te kopen voor in de vissenkom. Er zijn veel verschillende soorten bodembedekkers te vinden. Denk hierbij aan een zuurstofsteen, een voedingsbodem of juist bodembedekkers. Voedingsbodems zijn goed voor de plantenvoeding in de vissenkom. Een voedingsbodem zorgt ervoor dat er gelijke stofafwisseling plaatvindt in de kom. Naast voedingsbodem heb je ook bodembedekkers. Bodembedekkers zijn juist goed voor de planten die je eventueel kwijt kunt in je kom. Het zorgt ervoor dat planten zich kunnen nestelen. Ook is het voordelig voor bacteriën die giftige stoffen afbreken in de kom. Kortom, zijn er genoeg producten die je op de bodem van je vissenkom kunt leggen.

4. Opvulling

Als laatste is het natuurlijk een mooi gezicht als je je vissenkom een beetje opvult. Zo kun je verschillende accesoires toevoegen om je vissenkom af te maken. Denk hierbij aan waterplantjes, een huisje voor de visjes of iets anders wat de vissenkom helemaal up to date maakt. 

Veelgestelde vragen

Hoe maak je een vissenkom schoon?

Een vissenkom schoonmaken is relatief makkelijk. Zorg dat je vissen ergens anders in kunnen zwemmen en begin met het water. Verfris het water, zorg dat de plantjes schoon worden en stop je vis weer terug.

Welke vissen in een vissenkom?

In een vissenkom kunnen alleen relatief kleine vissen. Denk aan goudvissen, guppies en andere kleine visjes.

Welke planten in een vissenkom?

De meest voorkomende plant in een vissenkom is de waterpest.

Over de auteur

Team Redactie is een getalenteerde en toegewijde groep van vijf vrouwen - Hieke, Lola, Ilse, Manouk en Anne - die samenwerken om de best mogelijke informatie en advies te bieden aan dierenliefhebbers op Petmania.nl.

Met een brede en diverse achtergrond hebben alle vijf de teamleden hun eigen expertise en kennis van dieren. Hieke is bijvoorbeeld een specialist in reptielen, terwijl Lola zich richt op katten, en Ilse een liefhebber is van exotische dieren. Manouk en Anne brengen op hun beurt expertise op het gebied van honden en vogels.

Als team zetten we ons in om onze lezers te voorzien van betrouwbare en up-to-date informatie over alle soorten huisdieren. We werken nauw samen om ons platform te vullen met boeiende en informatieve artikelen, die variëren van praktische adviezen voor dierenverzorging tot inzichtelijke verhalen over de levens en behoeften van verschillende dieren.

Ons doel is om mensen te helpen de beste zorg te bieden aan hun huisdieren, en we zijn er trots op dat we deel uitmaken van het team dat het mogelijk maakt om deze missie te realiseren. Wij zijn Team Redactie, en we zijn toegewijd om dierenliefhebbers te helpen bij het bereiken van een lang, gelukkig en gezond leven voor hun huisdieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *