5x Beste Hagedissen Terrarium

Je bent van plan om hagedissen als huisdier te houden. Dit is natuurlijk superleuk, maar je moet hiervoor nog wel een terrarium uitzoeken. Hou er rekening mee dat je voor het houden van een hagedis een redelijk groot terrarium nodig hebt. Hagedissen bewegen regelmatig en hebben ook de ruimte nodig om te klimmen. De afmetingen die je exact nodig hebt is helemaal afhankelijk van het soort hagedis dat je wilt houden. Ben je op zoek naar een nieuw terrarium voor je hagedissen? Wij hebben de vijf beste voor je op een rijtje gezet.

Lijst met 5 beste hagedissen terrarium

Paludarium Terrarium Exo Terra

Ben je van plan om een hagedis te houden die normaal in een boom woont? Dan kan je een Paludarium Terrarium Exo Terra terrarium aanschaffen. Dit terrarium is niet super breed, maar vooral hoog. Zo kan je hagedis heerlijk in een boom klimmen. Het terrarium is 30 x 30 x 60 cm. Dit terrarium wordt geleverd met een achtergrond waarop wortels afgebeeld staan. Dit terrarium is uitstekend geschikt voor het houden van een daggekko, bladstaartgekko of tokehs. Dankzij de schuifdeuren kan je het terrarium eenvoudig openmaken om bijvoorbeeld schoon te maken of je dieren te voeren. De bovenzijde van het terrarium is gemaakt van staalgaas en laat daardoor UVB en infrarood straling door. In het terrarium zitten ook vijf afsluitbare ingangen waar je snoeren en buizen doorheen kan voeren. Denk bijvoorbeeld aan Heat Wave Rocks of waterfalls.

Exo Terra Large 90x45x90 cm

Als je een beetje een hagedis wilt houden is het fijn als je een groot terrarium aanschaft. Een klein soort kan je dan zelfs in meerdere paartjes houden. De Exo Terra Large 90 x 45 x 90 cm is hier uitstekend geschikt voor. Dankzij de hoogte kan je hagedis ook nog lekker klimmen. Dankzij de schuifdeur aan de voorzijde kan je eenvoudig in het terrarium komen om te voeren of schoon te maken. Er zitten ook vijf afsluitbare ingangen in het terrarium verwerkt. Hier kunnen snoeren en buizen in weggewerkt worden. Dankzij de extra hoge vooruit is het zelfs mogelijk om een watergedeelte aan te brengen of een extra dikke bodembedekking. Handig als je een hagedis hebt die houdt van graven. Dit terrarium wordt geleverd met een achterwand. Deze past qua kleur perfect bij de andere Exo Terra decoratiematerialen.

Pets Place 45x45x45 cm

Ben je van plan om een hagedis te verzorgen? Dan is de starterskit van Pets Place een goed begin. Deze set bevat namelijk alles wat je in het begin nodig hebt. Zo zit er in deze set een terrarium, bodembedekking, waterschaaltje, rotspartij, plant en een schuilgrot. Daarnaast krijg je er nog een lamp bij, een voederpincet, een reinigingsschepje en calcium met vitamine D. Het terrarium zelf heeft aan de bovenzijde gaas zodat het goed zal ventileren.

Exo Terra 60x60x45 cm

Ben je op zoek naar een mooi terrarium om 1 hagedis in te houden? De Exo Terra 60 x 60 x 45 cm kan hier ideaal voor zijn. Natuurlijk is dit wel afhankelijk van het soort hagedis dat je gaat houden. Dit terrarium wordt geleverd met een achterwand. Je hebt zo meteen een mooi begin voor de inrichting van je terrarium. De bovenzijde van het terrarium is voorzien van staalgaas. Hierdoor kan UVB straling van bovenaf naar binnen schijnen. Dit terrarium is niet super hoog en hierdoor niet geschikt voor het houden van klimmende hagedissen. Dankzij de verhoogde bodem kan je er wel een flinke laag woestijnzand in leggen. Ideaal voor de gravende hagedissen.

Savic faunabox

Ben je op zoek naar een faunabox waar jij jouw hagedis tijdelijk in kunt laten verblijven, bijvoorbeeld door een verhuizing? Dan is de faunabox van Savic een goede oplossing. Dit is namelijk een prima tijdelijke vervanging van het terrarium. De faunabox is gemaakt van kunststof en heeft een afmeting van 41x23x29 centimeter.

Veelgestelde vragen

Hoe groot moet je terrarium zijn?

Dit is afhankelijk van het soort hagedis dat je aanschaft. Bij een kleine hagedis kan je drie koppels houden in een terrarium van 100 x 40 x 60 cm. Hou er rekening mee dat je hagedis vooral veel ruimte nodig heeft om rond te lopen.

Heb je een hoog terrarium nodig voor een hagedis?

Check hiervoor eerst of je een hagedis aanschaft die graag in bomen klimt. Deze hebben een soort boomstronk nodig in hun terrarium. Hiervoor kan je het beste een hoog terrarium aanschaffen.

Heeft je terrarium klimgelegenheden nodig?

De meeste hagedissen houden ervan om te klimmen of ergens te schuilen. Zorg er dus voor dat dit aanwezig is en hier ruimte voor is in het terrarium.

Wat gebeurt er als het terrarium te klein is?

Je hagedis gaat hierdoor veel stress ervaren met als gevolg dat ze steeds minder gaan eten. Vaak stopt de groei en zijn ze vatbaarder voor ziektes.

Bekijk hieronder de volledige top-5 terrariums voor hagedissen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *