5x Beste Bodembedekking Schildpad

Voor de bodem van je terrarium is het natuurlijk belangrijk om een goede bodembedekking uit te zoeken. Het soort bodembedekking dat je uitzoekt is afhankelijk van het soort schildpad dat je gaat houden. Voor het houden van waterschildpadden kan je het beste kiezen voor aquariumgrit. De meeste schildpadden vinden het heerlijk om het grit om te woelen op zoek naar eten. Dit is natuurlijk gedrag voor je schildpad. Ga je een landschildpad houden? Dan kan je kiezen voor rivierzand of beukensnippers als bodembedekking. Ben je benieuwd wat hierin de beste keuze is? Wij hebben de beste bodembedekkers voor je schildpad op een rijtje gezet.

Lijst met 5 beste bodembedekkers schildpad

Zoo Med Repti Bark bodembedekking

Eén van de best verkochten bodembedekkers voor landschildpadden is Zoo Med Repti bark. Deze bodembedekker is 100% natuurlijk en ziet er decoratief uit. Je krijgt hiermee de bodem van een tropisch regenwoud. De houtsnippers zijn gemaakt van de Noord-Amerikaanse Douglasspar. Het is ook eenvoudig om de bodem met deze houtsnippers te reinigen. Je kan gewoon de bovenste laag vervangen voor een nieuwe laag. Het is zelfs mogelijk om de oude laag te wassen en later weer opnieuw te gebruiken. Met 26 liter kan je voorlopig vooruit met deze bodembedekker voor je schildpadden terrarium.

Komodo Caco zand bodembedekking

Ben je op zoek naar zand voor in je terrarium? De beste keuze is Komodo Caco zand. Met dit zand kan je een realistisch terrein maken. Een plek waar je schildpad in rond kan kruipen en in kan graven. Dit zand is ook nog eens getest op het per ongeluk eten van zand. Dit kan natuurlijk gebeuren als je schildpad wat voer opeet dat in het zand beland is. Dit zand is gemaakt van 100% natuurlijk calcium carbonaat. Dit betekent dat het licht verteerbaar is en veilig als je schildpad het per ongeluk opeet. Het zand laat ook nog eens goed warmte door en kan eventueel op een warmtemat geplaatst worden. Je kan dit zand in verschillende kleuren aanschaffen.

Exo Terra woestijnzand bodembedekking

Wil je liever een woestijn nabootsen voor de leefomgeving van je landschildpad? Dan kan je kiezen voor Exo Terra woestijnzand. Dit is natuurlijk woestijnzand waar geen kleurstoffen of chemicaliën aan toegevoegd zijn. Het zand is uitgebreid gezeefd zodat er geen onzuiverheden inzitten. Je kan woestijnzand in vier kleuren bestellen: zwart, geel, rood of bruin. Met dit zand kan je een woestijneffect nabootsen. Daarbij stimuleert het graaf gedrag bij je schildpad. Het is ook nog eens geschikt substraat voor het leggen van eieren.

Chipsi Extra beukenhoutsnippers bodembedekking

Ben je op zoek naar beukenhoutsnippers voor het terrarium van je landschildpad? Chipsi Extra heeft de ideale beukenhoutsnippers voor je landschildpad. Het is een natuurlijke bodembedekking zonder toevoegingen van gifstoffen. Een groot pluspunt is dat de snippers hygiënisch zijn en stofvrij. Reinigen van je terrarium is vrij eenvoudig. Je kan de bovenste laag van de beukenhoutsnippers verwijderen en vervangen voor een nieuwe laag. Met 15 liter kan je voorlopig vooruit en je terrarium lekker fris houden.

Flamingo sierstenen bodembedekking

Ben je op zoek naar een bodembedekking voor je waterschildpad? De Flamingo sierstenen zijn perfect om op de bodem van je aquarium te leggen. Je schildpad gaat hier heerlijk tussen graven op zoek naar eten. Dit is natuurlijk gedrag en dit kan je extra stimuleren door grind op de bodem van de aquarium te leggen. Kortom de ideale oplossing als bodembedekker voor je schildpaddenaquarium. De sierstenen stoten geen giftige stoffen af. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de stenen schadelijk zijn voor je schildpad.

Veelgestelde vragen

Kan je zand in een aquarium met waterschildpadden doen?

Bij het zon gedeelte kan je eventueel zand neerleggen. Hier kan je schildpad eventueel ook eieren in begraven. Maar hou er rekening mee dat je het aquarium wel vaker schoon moet maken. Het zand komt namelijk ook in het water terecht.

Is een bodembedekking verplicht bij een waterschildpad?

Nee in principe is het niet verplicht. Maar de meeste eigenaren vinden het mooier staan om kiezels op de bodem te leggen. Daarnaast vertonen schildpadden hierdoor natuurlijk gedrag. Ze gaan in de kiezels graven op zoek naar eten. Dit ziet er natuurlijk leuk uit! Hou er wel rekening mee dat je het aquarium vaker moet schoonmaken met een bodembedekker.

Heeft een landschildpad zand nodig?

In principe kan je landschildpad op beukenhoutsnippers verblijven. Ben je van plan om met je schildpadden te gaan fokken? Dan is het wel handig om een plekje te maken waar je schildpad eieren kan leggen. Hiervoor is zand nodig en kan je eventueel woestijnzand gebruiken.

Hoe vaak moet je de bodem bij een landschildpad verschonen?

Als je nare geurtjes wilt voorkomen is het slim om elke week de bovenste laag te vervangen. Je kan hier een nieuwe laag opleggen met schone snippers. Hou er rekening mee dat zand lastiger te reinigen is dan beukensnippers.

Bekijk hieronder de volledige top-5 bodembedekkers voor je schildpad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *