4 Beste hondenhekken

Als je van huis bent kan je hond niet meer volledig in de gaten houden. Eén van de nadelen van een jonge hond is dat hij op plekken waar hij dingen kan slopen. Om je woning of hond te beschermen kan je een hondenhek plaatsen. Zo voorkom je dat je hond bijvoorbeeld de trap op rent. De 4 beste hondenhekken hebben we voor je uitgezocht en op een rijtje gezet. Je weet zo precies welk hondenhek het beste bij je woning past.

Trixie afsluithek

Het Trixie afsluithek is de ideale oplossing om tijdelijk een ruimte voor je hond af te sluiten. Het hek is uitschuifbaar en daardoor op maat van de ruimte te maken. Het hek is minimaal 65 cm breed en kan uitschuiven tot 1.08 m. Doordat het hek 61 cm hoog is kan je voorkomen dat een kleine hond een bepaalde ruimte ingaat. Je kan een afsluithek eventueel ook gebruiken als afsluiting voor de kinderkamer of de trap. Het is een veilige oplossing om een ruimte te beveiligen tegen je eigen hond. Het hek is vrij eenvoudig in gebruik en is uitgevoerd in de kleur wit. Dankzij de neutrale kleur is het geen enkel probleem om er tegenaan te kijken. Daarnaast is het hek voorzien van gegalvaniseerde spijlen. De voetjes zijn voorzien van rubber waardoor ze slipvast zijn en geen krassen op de vloer achterlaten. Uit ervaring blijkt dat het hekje vrij stevig en stabiel staat. Zelfs als er honden tegenaan springen.

Paws and Claws oprolbaar hondenhek

Wil je tijdelijk de doorgang voor je hond blokkeren? Dan is de Paws and Claws oprolbare hondenhek de oplossing. De scheidingswand is gemaakt van PVC en kan je voor een trap zetten of in de deuropening. Je rolt hem op maat van de deur om huisdieren tegen te houden. Je kan zo de deur sluiten voor kamers waar je hond liever niet in mag komen als je bijvoorbeeld zelf weg van huis bent. Doordat de scheidingswand oprolbaar is neemt hij weinig ruimte in beslag als je hem niet gebruikt. Het hekwerk is 85 cm hoog en kan tot wel 115 cm uitgeschoven worden. Het hekwerk is niet alleen handig voor honden, maar ook voor peuters.

Hondenhek net

Dit hondenhek is een simpele oplossing om je hond buiten de deur te houden. Bijvoorbeeld om ervoor te zorgen dat je hond bepaalde ruimtes niet betreed als je weg bent. Je kan het hondenhek ook gebruiken om te voorkomen dat je hond de trap opgaat. Het nadeel is wel dat dit hondenhek voor vast aangesloten worden. Je moet namelijk bevestigingspunten plaatsen op bijvoorbeeld een deurkozijn. Vervolgens span je hier het net tussen om te voorkomen dat je hond ergens doorheen gaat. Het is dus geen flexibel hondenhek om te verplaatsen in tegenstelling tot sommige hekken uit de lijst.

Trixie uitklapbaar hondenhek

Ben je op zoek naar een prachtig afgewerkt hondenhek? Dan kom je uit bij de Trixie Dog Barrier. Dit hekwerk heeft een vaste maat en kan je uitklappen om bijvoorbeeld een ruimte, deur of trap tijdelijk af te sluiten. Het hekwerk is volledig uitgeklapt 124 x 61 cm. Je kan het hekwerk als afscheiding voor een deur zetten. Bijvoorbeeld als je liever niet wil dat je hond de kinderkamer of trap opgaat. Het hekwerk houdt kleine tot middelgrote honden tegen als ze de trap op willen. Het hondenhek zelf is afgewerkt in wit hout en voorzien van leuke kluifjes als decoratie.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voor- en nadelen van een hondenhek?

Als eerst houdt een hondenhek jouw hond veilig. Niet geheel onbelangrijk is dat hondenhekken niet duur zijn én ze zijn eenvoudig te monteren. Daarnaast worden krassen aan jouw meubilair voorkomen, omdat het hondenhek voor een omheining zorgt. Toch kunnen hondenhekken veel ruimte in beslag nemen en jouw pup kan zich gaan irriteren wanneer hij niet gewend is aan een hek.

Hoe laat ik mijn hond wennen aan een hondenhek?

Er bestaan honden die zich gaan irriteren aan het hek en proberen te ontsnappen. Zorg er dus voor dat de hond gaat wennen aan het hondenhek. Dit doe je door in de buurt van het hondenhek met de hond te gaan spelen. Wanneer je dit veel doet, gaat de hond het hek associëren met iets leuks.

Waar moet ik het hondenhek plaatsen?

Vooral bij grote honden is het lastig om een hondenhek in huis te plaatsen. Meestal is het dan beter om het hondenhek buiten te plaatsen. Voor kleine honden maakt de plek niet veel uit, maar de voorkeur gaat uit naar binnenshuis. 

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

5x Beste Snackbal

Sommige honden hebben meer behoefte aan uitdaging dan de andere hond. Heb jij een hond in huis rondhuppelen die wel wat uitdaging kan gebruiken? Met een snackbal wordt jouw hond...

10x Beste Kauwstaaf

Kwispelen met de staart en een blij koppie: dit is waarschijnlijk de reactie van jouw hond wanneer jij aan komt lopen met een lekkere kauwstaaf. De hond vindt dit niet...

5x Beste Clicker

Met een clicker kun jij op een goede manier jouw hond trainen. Wanneer je op de clicker drukt, hoor je een klik. Hiermee zal jouw hond zijn eigen gedrag associëren...

10x Beste Benchkussen

Wanneer jouw trouwe viervoeter veel slaapt en rust in zijn bench, is een goede benchkussen een onmisbaar product. Je wilt immers dat jouw hondje een fijne plek heeft waar hij...