5x de Beste muilkorven voor honden

Een muilkorf kan anderen in de omgeving beschermen tegen het gedrag van je hond. Als je hond angstig is kan hij bijten. Om dit te voorkomen kan je hem een muilkorf om doen. Bijvoorbeeld als je hond angstig is tijdens een wandeling of een bezoek aan de dierenarts. Wij hebben een lijst met de 5 Beste muilkorven voor honden.

Lijst met 5 Beste muilkorven voor honden

Beeztees Muilkorf snuitje

De Beeztees Muilkorf kan je niet alleen gebruiken om je hond te stoppen met bijten. Het is ook een begeleidende band om je hond minder hard te laten trekken. De correctie muilkorf gaat trekken tegen en voorkomt blaffen en bijten. Hij is gemakkelijk verstelbaar op maat van je hond. Ondanks dat het een muilkorf is ziet de uitstraling van de muilband er vriendelijk uit. Het muiltje is verkrijgbaar in verschillende maten. Zorg er voor de veiligheid wel voor dat de band goed past.  

Baskerville muilkorf

Ben je op zoek naar een robuuste sterke muilkorf voor je hond? Dan kom je uit bij de Baskerville muilkorf. De veiligheidsband zorgt ervoor dat de snuit van je hond stevig op z’n plek blijft zitten. Ondanks de robuuste band blijft de muilkorf comfortabel om te dragen voor je hond. De muilkorf is verkrijgbaar in verschillende maten. Je kan er eenvoudig één uitkiezen die past bij de maat van je hond.

Mikki Snuitje

Dit Nylon snuitje is gemaakt van zacht materiaal en is ideaal om te gebruiken als je naar de dierenarts gaat. In sommige landen is het dragen van een muilkorf voor je hond verplicht. De zachte muilkorf van Mikki kan een aanrader zijn. Je hoeft zo geen grote Muilkorf aan te schaffen waarbij je hond er vrij gevaarlijk uitziet. Een Nylon snuitje biedt voldoende bescherming en is handig in gebruik.  

Flamingo Muilkorf

De Flamingo Muilkorf is een robuuste kunststof muilkorf. Aan de binnenzijde van de muilkorf zit een zachte voering. Hierdoor voelt de muilkorf comfortabel aan op de snuit. Dit voorkomt ook schuren en irritatie door de kunststof. De muilkorf is verkrijgbaar in verschillende maten en is in sommige landen verplicht. Check dit altijd voor je op vakantie gaat, zodat je de honden muilkorf op tijd kan bestellen.

Nobby Muilkorf

De Nobby Muilkorf is speciaal gemaakt om blaffen en bijten te voorkomen. De maat is traploos in te stellen, zo kan je eenvoudig de perfecte maat aanschaffen. Na gebruik is het snuitje te wassen tot 30 graden. De Nobby muilkorf is verkrijgbaar in verschillende maten. Je kan de muilkorf eenvoudig afstellen, zodat je zelf kan bepalen hoeveel ruimte je hond krijgt.

Veelgestelde vragen

Kan een hond slapen met een muilkorf?

Het wordt niet aangeraden om jouw hond te laten slapen met een muilkorf om. Hierdoor kan de hond gestrest raken en de beweging van de kaken bemoeilijken. 

Hoe laat ik mijn hond wennen aan een muilkorf?

Laat de hond eerst snuffelen aan de muilkorf. Raak daarna de snuit van de hond aan en geef hem een beloning met de muilkorf in de andere hand. Daarna geef je de hond een beloning als hij vanzelf met zijn snuit in de muilkorf gaat. Bovendien beloon je hem weer als je de muilkorf van de snuit afhaalt. Verleng telkens de tijd dat de hond de muilkorf draagt.

Kan mijn hond drinken met een muilkorf?

Niet alle muilkorven zijn gemaakt dat de honden nog kunnen eten en drinken. Wanneer je wil dat jouw hond af en toe een slokje water kan drinken, worden de korven aangeraden en niet de snuitjes. De snuitjes zijn meestal gemaakt van maas en nylon en zitten vrij strak.

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

10x Beste Hondenkussen

Je wil natuurlijk dat jouw hond een plekje in huis heeft waar hij tot rust kan komen. Zo mag dat bij sommige baasjes op de bank, maar sommige baasjes willen...

5x Beste Snackbal

Sommige honden hebben meer behoefte aan uitdaging dan de andere hond. Heb jij een hond in huis rondhuppelen die wel wat uitdaging kan gebruiken? Met een snackbal wordt jouw hond...

10x Beste Kauwstaaf

Kwispelen met de staart en een blij koppie: dit is waarschijnlijk de reactie van jouw hond wanneer jij aan komt lopen met een lekkere kauwstaaf. De hond vindt dit niet...

5x Beste Clicker

Met een clicker kun jij op een goede manier jouw hond trainen. Wanneer je op de clicker drukt, hoor je een klik. Hiermee zal jouw hond zijn eigen gedrag associëren...