10x Beste Hondenkussen

Je wil natuurlijk dat jouw hond een plekje in huis heeft waar hij tot rust kan komen. Zo mag dat bij sommige baasjes op de bank, maar sommige baasjes willen liever dat de hond op een kussen of in de bench ligt. Om jouw hond een comfortabel plekje te geven is een fijn hondenkussen een must. De tien beste hondenkussens zetten wij daarom hieronder voor je op een rij.

Lijst met 10 beste hondenkussens

In The Mood hondenkussen

Het hondenkussen van In The Mood in de serie Lex en Max is eenvoudig maar praktisch. Je kunt dit kussen gewoon op de grond leggen en je hebt hiervoor dus geen mand of bench nodig. Dit kussen is gemaakt van honderd procent katoen en heeft geen onder- of bovenkant. Je kunt dus regelmatig het kussen omdraaien. De binnenkant van het kussen is van acrylvezel, een stof dat de lichaamswarmte wordt gereflecteerd. Hierdoor heeft jouw hond het nooit te koud of te warm.

Beeztees hondenkussen

Geef jouw hond een fijn plekje met het hondenkussen van Beeztees. De binnenkant van het kussen is voorzien van polyester zodat jouw hond een zacht kussen tot zijn beschikking heeft. Dit kussen heeft een rits zodat je de hoes uit kunt wassen op dertig graden. Bovendien is dit kussen verkrijgbaar in meerdere kleuren zodat het altijd matcht bij jouw interieur.

Dierlijk-Comfort hondenkussen

Ben je op zoek naar een stevig hondenkussen dat wel tegen een stootje kan? Dan is het kussen van Dierlijk-Comfort perfect voor jouw viervoeter. Dit kussen is namelijk gemaakt van nylon met aan de binnenkant foam. Dit zal nauwelijks verschuiven waardoor jouw hond een lange tijd kan genieten van dit kussen. Ook kun je dit kussen makkelijk schoonmaken met een natte doek.

Trixie hondenkussen

Ook het hondenkussen van Trixie is een aanwinst voor jouw hond. Dit is namelijk ook een orthopedisch hondenbed gevuld met memory foam. Bovendien is de onderkant van het hondenkussen voorzien van een anti-sliplaag, zodat het kussen niet verschuift wanneer jouw hond op het kussen neerploft. 

NapZZZ hondenkussen

Het hondenkussen van NapZZZ is een stevig en comfortabel kussen voor jouw hond. Het kussen is namelijk gemaakt van Oxford-stof met daar binnenin schuimrubber. Oxford-stof is makkelijk schoon te maken en is superstevig: het wordt zelfs gebruikt voor tenten en rugzakken. Je haalt er een natte doek over en jouw hond kan weer fris zijn slaapplek tegemoetkomen. 

Snoozle hondenkussen

Heb jij een hond die last heeft van zijn gewrichten, of is jouw hond al op leeftijd? Dan kan het hondenkussen van Snoozle fijn zijn voor jouw viervoeter. Dit is namelijk een orthopedisch hondenbed. Zo’n kussen is namelijk gevuld met memory foam, een traagschuim dat zich aanpast aan jouw hond waardoor de wervelkolom niet zal doorbuigen. 

Wooff hondenkussen

Het hondenkussen van Wooff past perfect in de bench, maar kan ook gebruikt worden als kussen voor op de grond. Het fijne aan dit kussen is dat het gemaakt is van 600D, een stof van polyester dat slijtvast is en waterproof is. Je kunt het kussen dus ook gerust meenemen naar buiten wanneer jouw hond van het zonnetje wil genieten: als het vies is geworden kun je het kussen met een natte doek afnemen. 

Adori hondenkussen

Een zacht kussentje, dat is het hondenkussen van Adori. Dit kussen is namelijk gemaakt van zacht textiel waar jouw hondje warm op kan slapen in de bench. Dit hondenkussen heeft rechtopstaande randen waar jouw hond zijn kop op kan leggen. Bovendien kun je dit hondenkussen uitwassen op dertig graden.

Scruffs hondenkussen

Het Scruffs-hondenkussen is comfortabel en lekker warm voor jouw trouwe viervoeter. De buitenkant van het kussen is namelijk gemaakt van imitatie suède en de binnenkant is voorzien van zacht polyester. Dit is gerecycled. Daarnaast is de onderkant een anti-sliplaag waardoor het kussen niet zal wegschuiven.

WoefWoef hondenkussen

Jouw hond zal dol zijn op het hondenkussen van WoefWoef. Het zachte kussen is gemaakt van katoen met een zachte vulling. Bovendien kun je de hoes van het kussen eraf ritsen zodat je eens in de zoveel tijd het kussen van jouw viervoeter een opfrisbeurt kan geven. De kleur van het kussen is groen, wat mooi zal staan in ieder interieur.

Veelgestelde vragen

Hoe groot moet een hondenkussen zijn?

Om te weten wat de juiste maat hondenkussen is voor jouw hond, is het belangrijk om jouw hond op te meten. Je kunt jouw hond meten vanaf zijn snuit tot de staart. Wanneer je hier tien centimeter bij optelt heb je de minimale maat die jouw hond voor zijn kussen moet hebben. 

Wat is de beste plek voor een hondenkussen?

Heeft jouw hond een favoriet plekje in huis? Leg dan daar het hondenkussen neer. Bovendien moet het kussen op een tochtvrije plek liggen, maar ook uit de buurt van de verwarming. Een hoek vindt een hond fijn want dat geeft een geborgen gevoel.

Wat is een orthopedisch hondenkussen?

Een orthopedisch hondenkussen ondersteunt de gewrichten, spieren en botten wanneer jouw hond op zo’n kussen gaat liggen. Een orthopedisch hondenbed is gemaakt uit memory foam wat zich vormt naar het lichaam van de hond.

Bekijk hieronder de volledige top-10 hondenkussens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *