5x Beste Hondentas

Lang niet alle honden zijn fit genoeg om continu te wandelen. Misschien ben je in het bezit van nog een hond die wel z’n beweging nodig heeft. Een hondentas is een oplossing om je hond te dragen. Je kan één hond bij je dragen terwijl je de andere hond uitlaat. Als je op zoek bent naar een hondentas, dan hebben wij de vijf beste hondentassen voor je op een rijtje gezet.

Lijst met 5 beste hondentassen

Trixie Timon hondendraagtas

De hondendraagtas van Trixie is uitgevoerd in de combinatie zwartgrijs. De tas is 34 x 44 x 30 cm groot. Meet voor de aanschaf je hond op zodat je zeker weet dat hij in de tas past. De binnenzijde van de tas is voorzien van schapenvacht, waardoor de tas extra zacht aanvoelt. De schouderriemen van de tas kan je op maat van je eigen lichaam instellen. Zo kan je comfortabel je hond op de rug dragen. In de bovenzijde van de tas zit gaas om je hond extra ventilatie en zuurstof te geven. In de tas zit een korthouder waarmee je kan voorkomen dat je hond uit de tas springt. Op de tas zitten ook reflecterende stroken om tijdens een wandeling in het donker extra op te vallen.

Rugtas Conor van Trixie

Opnieuw een rugtas om je hond in te vervoeren van Trixie. De Conor hondentas is net iets anders uitgevoerd en is iets breder, dan de Timon. De draagtas is zwart blauw en 41 x 21 x 29 cm. De tas is vooral gemaakt voor kleine honden om mee op reis te nemen. De achterzijde van de tas is ook vast te maken in de auto. Zo kan je de draagtas ook als autostoel gebruiken. In de binnenzijde van de tas zit een zachte voering om de reis zo comfortabel mogelijk te makn. De bovenkant is voorzien van gaas als ventilatie. Daarnaast is er een korthouder in de tas bevestigd waar je de hond aanvast kan maken.

Dog ’n Go Hondentas

Eén van de hipste hondentassen voor je hond is het model van Dog ’n Go. Het is namelijk een schouder draagtas die je aan de voorzijde kan dragen. Zo kan je hond meekijken aan de voorzijde terwijl je hem draagt. De stijlvolle draagtas zit comfortabel, is waterdicht en heeft voldoende luchtdoorlatend materiaal. Met een speciale rits kan je de hond instoppen. De bovenzijde is open zodat het hoofd van de hond eruit kan hangen. Dankzij een extra riempje voorkom je dat de hond uit de tas springt. In de tas zit ook een telefoonhouder voor het baasje.

Duvo Promenade Paris hondentas

Een stijlvolle rugtas kan gebruikt worden als hondentas. Duvo maakt verschillenden hondenaccessoires waaronder de rugtas. De waterbestendige tas is netjes afgewerkt en voorzien van een zachte bodem. Dit zorgt voor extra zitcomfort tijdens de rit. De tas is geschikt voor honden tot maximaal 7 kg. Er is ook extra opbergruimte in aanwezig om spullen in mee te nemen. Verder is de tas voorzien van extra ventilatie zodat je hondje altijd voldoende lucht krijgt.

Trixie hondentas trolly

Vind je hond iets te zwaar om een tijdje op je rug te dragen? Een eenvoudige manier om je hond te vervoeren is in een hondentrolly. Trixie heeft een speciale trolly ontwikkelt. Je kan hem op je rug dragen als hondentas of op wieltjes over de grond trekken. De troly is comfortabel en kan zelfs in de auto vastgemaakt worden. De bodem is dubbel gevoerd en daardoor extra comfortabel. Verder heeft de tas inzetstukken met gaas voor extra ventilatie en kijkgaatjes. Dankzij een geïntegreerde korthouder kan je hond niet ontsnappen. Er zitten ook nog vakken in de tas waar je zelf spullen in kan meenemen.

Veelgestelde vragen

Wat is een hondentas?

Je kunt jouw hond vervoeren in een hondentas. Ze worden als zeer comfortabel beschouwd en ze zijn veilig. Vooral als jouw hondje last heeft van zijn gewrichten, kan een hondentas een goede uitvinding zijn.

Wat zijn de voor- en nadelen van een hondentas?

Hondentassen bieden comfort voor jouw viervoeter. Zo kun je alsnog jouw hond meenemen tijdens een wandelen. Hoewel de hondentas comfortabel kan zijn voor een hond, zijn niet alle hondentassen comfortabel voor het baasje. Bovendien kunnen de grotere honden niet in een hondentas.

Hoe laat ik mijn hond wennen aan een hondentas?

Allereerst moet je je hond niet verplicht laten voelen dat hij in de hondentas moet. Om te beginnen kun je jouw hond gaan belonen wanneer hij in de tas gaat zitten en vervolgens kun je de tas vasthouden terwijl de hond erin zit. Bouw vervolgens de duur van de wandeling op.

Bekijk hieronder de volledige top-5 hondentassen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *