5x Beste Hondenbench voor in het Vliegtuig

Een hondenbench voor het vliegtuig moet aan speciale eisen voldoen. Je hond mag anders niet mee in het vliegtuig. Het is slim om vooraf te checken welke eisen de luchtvaartmaatschappij stelt. Wij hebben in ieder geval al een aantal hondenbenchen op een rijtje gezet. Je kan hiermee zien welke volgens de meeste voorschriften van het vliegtuig voldoen. Check wel even voor het bestellen of de maten en eisen voldoen bij jouw luchtvaartmaatschappij.

Lijst met 5 beste hondenbench voor in het vliegtuig

Flamingo reiskennel Nomad

De Flamingo reiskennel Nomad heeft een officiële IATA keurmerk. Hierdoor wordt de reiskennel bij vrijwel alle Europese luchtvaartmaatschappijen meegenomen. De stevige reiskennel is voorzien van een metalen deur. Er zit een speciaal lock-systeem aan de zijkanten. In de reiskennel zit een voerbakje en een stevig handvat. De kleinste maat is 50×5 x 33.5 x 33.5 cm. Er zijn ook grotere maten voor grote honden beschikbaar.

Kerbl IATA reiskennel

De reiskennel van Kerbl voldoet zich aan de IATA-richtlijnen. Hierdoor mag de reiskennel tijdens de meeste Europese vluchten gebruikt worden. Wel is het belangrijk om te checken bij jouw reisorganisatie of deze kennel wordt geaccepteerd. De kennel is geschikt voor dieren tot en met twaalf kilo. Ook is deze kennel voorzien van een veiligheidsslot zodat jouw hondje niet zo maar kan ontsnappen.

Duvo Bracco reisbench

De Duvo Bracco reisbench voldoet aan de IATA norm om je hond veilig in een vliegtuig of trein te vervoeren. De reisbench voldoet aan de voorschriften van de meeste vliegmaatschappijen. Je kan de bench in verschillende maten bestellen afhankelijk van het formaat van je hond. Je hond kan tijdens de reis naar buiten kijken via de uitsparingen. Er kan ook een voerbak in de box geplaatst worden. De reisbench is gemaakt voor veilig transport van je hond.

Petmate transportbox

Petmate is een Amerikaans merk en heeft een speciale transportbox voor honden in vliegtuigen ontwikkelt. De box heeft een uniek design voor optimaal zicht en voldoende ventilatie tijdens de vlucht. Dankzij de tralies is ontsnappen vrijwel onmogelijk. De box is een combinatie van staaldraad en kunststof. De bodem is verlaagd zodat bij een ongelukje de urine er niet uitloopt. De transportbox is inclusief voer en drinkbank. De box voldoet aan de IATA-norm.

Skudo MPS bench

De Skudo MPS bench is special gemaakt om honden mee op reis te nemen in het vliegtuig. De speciale transportbox wordt door de meeste luchtvaartmaatschappijen goedgekeurd. De transportbox kan zowel aan de voorkant als zijkant opengemaakt worden om je hond te aaien. Er zitten voldoende gaten in de box om je hond van frisse lucht te voorzien. Via het handvat kan je de box eenvoudig dragen. De box is 40 x 39 x 60 cm en weegt 2 kg. Er kan een hond tot maximaal 24 kg in. De transportboxen van Skudo zijn eventueel ook nog in grotere maten verkrijgbaar.

Veelgestelde vragen

Gaat mijn hond mee in de cabine?

Kleine honden gaan meestal met jou mee en worden onder jouw stoel neergezet. Echter, staan sommige vliegtuigmaatschappijen het niet toe dat huisdieren meegaan in de cabine. Grotere honden worden in een geventileerd ruim vervoerd. Het is dus altijd verstandig om bij de vliegtuigmaatschappij te checken of jouw hond mee in de cabine kan.

Hoe maak ik de hondenbech vliegtuig-klaar?

Zorg er eerst voor dat de hondenbench goed vastzit. Ook moet je meestal de vereiste stickers op de bench plakken, inclusief een ingevuld label en de vereiste certificaten. Zorg er ook voor dat de bench schoon is, en zorg voor voldoende voedsel en water voor jouw viervoeter.

Hoe groot moet de hondenbench zijn?

Controleer altijd van tevoren aan welke eisen het formaat moet voldoen volgens de vliegtuigmaatschappij. Om te zorgen dat jouw hond comfortabel in de bench past, moet jouw hond zijn kop rechtop kunnen houden. Ook moet hij zijn poten kwijt kunnen en moet hij zich kunnen keren.

Bekijk hieronder de volledige top-5 hondenbenches voor in het vliegtuig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *