5x Beste hondenbench voor in het vliegtuig

Een hondenbench voor het vliegtuig moet aan speciale eisen voldoen. Je hond mag anders niet mee in het vliegtuig. Het is slim om vooraf te checken welke eisen de luchtvaartmaatschappij stelt. Wij hebben in ieder geval al een aantal hondenbenchen op een rijtje gezet. Je kan hiermee zien welke volgens de meeste voorschriften van het vliegtuig voldoen. Check wel even voor het bestellen of de maten en eisen voldoen bij jouw luchtvaartmaatschappij.

Lijst met 5 Beste hondenbench voor in het vliegtuig

Flamingo reiskennel Nomad

De Flamingo reiskennel Nomad heeft een officiĆ«le IATA keurmerk. Hierdoor wordt de reiskennel bij vrijwel alle Europese luchtvaartmaatschappijen meegenomen. De stevige reiskennel is voorzien van een metalen deur. Er zit een speciaal lock-systeem aan de zijkanten. In de reiskennel zit een voerbakje en een stevig handvat. De kleinste maat is 50×5 x 33.5 x 33.5 cm. Er zijn ook grotere maten voor grote honden beschikbaar.

Jack and Vanilla IATA reiskennel

De Jack and Vanilla IATA reiskennel voldoet aan de speciale IATA norm. Hierdoor mag de reiskennel tijdens de meeste Europese vluchten gebruikt worden. De reiskennel is in vijf verschillende maten verkrijgbaar. Hierdoor is er voor elke hond een geschikte reiskennel beschikbaar voor in het vliegtuig. De kleinste maat weegt is voor honden tot 5 kg en is 50 x 34 x 32 cm. De grootste maat is 100 x 67 x 75 cm en kan honden tot 50 kg vervoeren. Bij de L en XL maat zitten er wielen onder de reiskennel.

Duvo Bracco reisbench

De Duvo Bracco reisbench voldoet aan de IATA norm om je hond veilig in een vliegtuig of trein te vervoeren. De reisbench voldoet aan de voorschriften van de meeste vliegmaatschappijen. Je kan de bench in verschillende maten bestellen afhankelijk van het formaat van je hond. Je hond kan tijdens de reis naar buiten kijken via de uitsparingen. Er kan ook een voerbak in de box geplaatst worden. De reisbench is gemaakt voor veilig transport van je hond.

Petmate transportbox

Petmate is een Amerikaans merk en heeft een speciale transportbox voor honden in vliegtuigen ontwikkelt. De box heeft een uniek design voor optimaal zicht en voldoende ventilatie tijdens de vlucht. Dankzij de tralies is ontsnappen vrijwel onmogelijk. De box is een combinatie van staaldraad en kunststof. De bodem is verlaagd zodat bij een ongelukje de urine er niet uitloopt. De transportbox is inclusief voer en drinkbank. De box voldoet aan de IATA norm.

Skudo MPS bench

De Skudo MPS bench is special gemaakt om honden mee op reis te nemen in het vliegtuig. De speciale transportbox wordt door de meeste luchtvaartmaatschappijen goedgekeurd. De transportbox kan zowel aan de voorkant als zijkant opengemaakt worden om je hond te aaien. Er zitten voldoende gaten in de box om je hond van frisse lucht te voorzien. Via het handvat kan je de box eenvoudig dragen. De box is 40 x 39 x 60 cm en weegt 2 kg. Er kan een hond tot maximaal 24 kg in. De transportboxen van Skudo zijn eventueel ook nog in grotere maten verkrijgbaar.

Veelgestelde vragen

Gaat mijn hond mee in de cabine?

Kleine honden gaan meestal met jou mee en worden onder jouw stoel neergezet. Echter, staan sommige vliegtuigmaatschappijen het niet toe dat huisdieren meegaan in de cabine. Grotere honden worden in een geventileerd ruim vervoerd. Het is dus altijd verstandig om bij de vliegtuigmaatschappij te checken of jouw hond mee in de cabine kan.

Hoe maak ik de hondenbech vliegtuig-klaar?

Zorg er eerst voor dat de hondenbench goed vastzit. Ook moet je meestal de vereiste stickers op de bench plakken, inclusief een ingevuld label en de vereiste certificaten. Zorg er ook voor dat de bench schoon is, en zorg voor voldoende voedsel en water voor jouw viervoeter.

Hoe groot moet de hondenbench zijn?

Controleer altijd van tevoren aan welke eisen het formaat moet voldoen volgens de vliegtuigmaatschappij. Om te zorgen dat jouw hond comfortabel in de bench past, moet jouw hond zijn kop rechtop kunnen houden. Ook moet hij zijn poten kwijt kunnen en moet hij zich kunnen keren.

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

10x Beste Hondenkussen

Je wil natuurlijk dat jouw hond een plekje in huis heeft waar hij tot rust kan komen. Zo mag dat bij sommige baasjes op de bank, maar sommige baasjes willen...

5x Beste Snackbal

Sommige honden hebben meer behoefte aan uitdaging dan de andere hond. Heb jij een hond in huis rondhuppelen die wel wat uitdaging kan gebruiken? Met een snackbal wordt jouw hond...

10x Beste Kauwstaaf

Kwispelen met de staart en een blij koppie: dit is waarschijnlijk de reactie van jouw hond wanneer jij aan komt lopen met een lekkere kauwstaaf. De hond vindt dit niet...

5x Beste Clicker

Met een clicker kun jij op een goede manier jouw hond trainen. Wanneer je op de clicker drukt, hoor je een klik. Hiermee zal jouw hond zijn eigen gedrag associƫren...