beste hondenvoer

5x Beste hondenvoer voor jouw viervoeter

Natuurlijk wil je dat je hond gezond eet. Het enige nadeel is dat er heel veel verschillende merken en soorten hondenvoer op de markt verkrijgbaar is. Het is daarom nog best lastig om de juiste soort hondenvoer uit te kiezen. Want wat is nou de beste hondenvoer voor jouw viervoeter? Wij hebben een poging gedaan om een top vijf te maken met de beste hondenvoer voor jouw viervoeter. Handig als je nog twijfelt over het soort hondenvoer voor je hond.

Lijst 5x beste hondenvoer

Royal Canin

Elke hond is anders en op basis hiervan speelt Royal Canin in. De hondenbrokken zijn gemaakt in samenwerking met dierenartsen. Hierbij is gekeken naar ras specifieke behoefte of het formaat van je hond. Er zijn ook speciale brokken verkrijgbaar voor honden met allergieën of lichamelijke problemen. Wat ons betreft is Royal Canin al jaren de nummer één in hondenvoer voor je trouwe viervoeter.

Prins

Prins adviseren wij vooral bij hondenrassen met een grote energiebehoefte. Als je hond veel energie heeft en regelmatig rondrend is het belangrijk om hierop in te spelen. De Prins brokken zijn speciaal ontwikkeld voor actieve brokken. Ze zijn extra voedzaam, waardoor je hond er niet teveel van nodig heeft en er een langere tijd op kan teren.

Farm Food

Is jouw hond gevoelig voor kleurstoffen of toevoegingen die eigenlijk helemaal niet in hondenvoer hoort? Farm Food is dan de beste keuze voor je hond. Ze produceren zo natuurlijk mogelijk hondenvoer zonder kunstmatige toevoegingen. De brokken zijn voor de meeste honden goed verteerbaar en dit zorgt voor een uitstekende stofwisseling bij je hond.

Purina Pro Plan

Net als bij Royal Canin wordt dit voer in samenwerking met deskundige geproduceerd. Voedingsdeskundige hebben meegeholpen bij het maken van de beste voeding voor je hond. In 85 jaar tijd hebben ze heel wat ervaring opgedaan en het merk staat dan ook bekend als één van de topleveranciers in brokken. Purina Pro Plan is zeker een aanrader voor je hond.

Sam’s Field

Sam’s Field is een puur natuurlijke voeding voor je hond. Met de voeding proberen ze je hond z’n glanzende vacht terug te geven. Daarnaast proberen ze problemen met de ontlasting of een jeukende huid te voorkomen. De juiste voeding is hierin belangrijk en daarom hoort Sam’s Field in onze lijst.

Veelgestelde vragen

Is natvoer beter voor mijn hond?

Het is belangrijk om te letten op de kwaliteit van het natvoer. Bovendien zorgt natvoer voor extra hydratatie en zorgen meestal voor een goede voedingswaardebalans. Ook is natvoer geschikt voor oudere honden die niet meer goed kunnen kauwen. Wel moet je opletten dat natvoer niet te lang in de voerbak blijft liggen, anders kan het snel bederven. Daarnaast kan natvoer sneller tandsteen veroorzaken.

Hoeveel hondenvoer heeft mijn hond nodig op een dag?

Over het algemeen geldt de regel dat jouw hond twee tot drie procent van zijn lichaamsgewicht nodig heeft aan voer. Dit hangt natuurlijk wel af van verschillende factoren zoals het ras, grootte, bouw van het lichaam en de gezondheid van jouw hond. Overigens bevatten de meeste verpakkingen van hondenvoer een tabel waarin staat hoeveel voedsel jouw hond nodig heeft.

Hoe help ik mijn hond met afvallen?

Om zeker te zijn dat jouw hond overgewicht heeft, moet je aan de flanken voelen van de hond. Wanneer je ribben ziet, is het een teken dat jouw hond gezond is. Wanneer je de hond aait en je voelt geen botten, is je huisdier meestal te zwaar. Afvallen moet in een rustig tempo: een hond mag maximaal twee procent van zijn lichaamsgewicht per week afvallen. Verspreid het hondenvoer over drie tot vier maaltijden per dag en zorg dat je het voer afweegt. Zo weet je zeker dat jouw hond niet te weinig maar ook niet te veel voer krijgt.

Geef een antwoord

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

10x Beste Hondenkussen

Je wil natuurlijk dat jouw hond een plekje in huis heeft waar hij tot rust kan komen. Zo mag dat bij sommige baasjes op de bank, maar sommige baasjes willen...

5x Beste Snackbal

Sommige honden hebben meer behoefte aan uitdaging dan de andere hond. Heb jij een hond in huis rondhuppelen die wel wat uitdaging kan gebruiken? Met een snackbal wordt jouw hond...

10x Beste Kauwstaaf

Kwispelen met de staart en een blij koppie: dit is waarschijnlijk de reactie van jouw hond wanneer jij aan komt lopen met een lekkere kauwstaaf. De hond vindt dit niet...

5x Beste Clicker

Met een clicker kun jij op een goede manier jouw hond trainen. Wanneer je op de clicker drukt, hoor je een klik. Hiermee zal jouw hond zijn eigen gedrag associëren...