beste fietskar voor honden

5x Beste hondenfietskar

Je trouwe viervoeter wordt een dagje ouder en het lukt hem niet goed meer om naast de fiets te lopen. Of je hondje is eigenlijk iets te klein om lange afstanden te fietsen. Gelukkig is er een oplossing om je hondje toch mee te nemen. Met een fietskar vervoer je zonder problemen veilig je hond met de fiets. Wij hebben de beste fietskarren voor je op een rijtje gezet. Je weet zo meteen welke fietskar je het beste kan kiezen voor je hond.

De beste hondenfietskar voor jouw hond op een rij

Keddoc Honden Fietskar

De luxe Keddoc Honden fietskar is perfect om je viervoeter veilig te vervoeren. Dankzij het oranje vlaggetje achterop ziet het verkeer van achteren ook goed dat je nog een fietskar achter je fiets hebt. Dankzij de open zijkanten kan je hond tijdens de fietstocht op z’n gemak naar buiten kijken. De raampjes voorzien van een hor zorgt tevens voor extra ventilatie. De stof van de fietskar is spatwaterdicht, waardoor je hond niet meteen natregent tijdens de fietstocht. Verder is er in de fietskar een riempje aanwezig om je hond veilig aan vast te maken. Dankzij de antisliplaag in de kar blijft je hondje ook op z’n gemak zitten. De fietskar is eenvoudig te koppelen aan je fiets en na afloop weer in te klappen tot een klein pakketje.

Flamingo Karlie hondenfietskar

Flamingo is onder andere een leverancier van hondenfietskar en heeft deze comfortabele fietskar ontwikkeld. Via een flexibele stang maak je de kar eenvoudig aan je fiets vast. De kar zelf is voorzien van verschillende veiligheidstoepassingen zoals reflectoren, signaalvlag en een extra groot zitoppervlakte voor je hond. In de kar past een hond tot 40 kg. De waterafstotende stof zorgt ervoor dat je hond niet nat wordt tijdens een regenbui. De zijkanten zijn voorzien van horren en zorgen voor ventilatie terwijl je hond naar buiten kijkt. Na afloop kan je de fieskar eenvoudig weer opvouwen.

Duvo+ Hondenfierskar

Een extra opvallende hondenfietskar is de Duvo+ hondenfietskar. De kar is voorzien van opvallende kleuren en reflectoren zelfs aan de zijkant. Zo kan je veilig aan het verkeer deelnemen zonder dat auto’s de fietskar over het hoofd zien. De fietskar is tevens voorzien van een vlag en verluchtingsvensters. Tot 40 kg kan je hond mee op reis en comfortabel in de kar achterin zitten. Uiteraard is de stof zelf waterdicht en wordt je hondje tijdens de rit niet nat van de regen.

Doggyride hondenfietskar

De Doggyride hondenfietskar is gespecialiseerd in het maken van fietskarren. Dit doen ze al meer dan 10 jaar en de nummer 10 is één van de laatste modellen. Het is de luxe fietskar voor je hond en één van de populairste fietskarren op dit moment. De Imperial is voorzien van een luxe lig mat en laat je hond in stijl vervoeren. De fietskar is afgesloten en voorzien van een aanlijn set. Na gebruik kan je hem eenvoudig opvouwen en opbergen. Zo neemt de fietskar weinig ruimte in beslag. De kar is stabiel zodat honden tot 50 kg eenvoudig in en uit kunnen stappen. Honden tot maximaal 65 cm hoogte kunnen veilig in de fietskar zitten. De fietskar heeft tevens een opberg vak en een waterfles houder.

Petstar hondenfietskar

Ga veilig op pad met je hondje met een Petstar hondenfietskar. De fietskar biedt de beste bescherming tegen verschillende weersomstandigheden voor je hond. De kar is gemaakt van waterafstotend nylon. Met een koppelstuk verbind je de fietskar eenvoudig aan je fiets. Het gaas zorgt voor voldoende frisse lucht tijdens de fietstocht met je hond. Er zijn ook nog opbergruimtes in de fietskar aanwezig. Je kan een hond tot maximaal 40 kg dragen in de hondenfietskar.

Topmast hondenfietskar

Topmast produceert al jaren hoogwaardige fietskarren voor honden. De Original is de standaarduitvoering van de hondenfietskar. In de cabine past een hond tot 30 kg. Uiteraard zijn er ook uitvoeringen die grotere en zwaardere honden kan vervoeren. Tijdens de rit kan je hond veilig naar buiten kijken via het gaas. Op de bodem is een anti slip mat aangebracht die je eenvoudig schoon kan maken. Er zit ook een ring waar je hond aan vast kan maken met de bijgeleverde lijn. De cabine zelf houdt UV straling en regen tegen. De fietskar heeft een verlaagd frame waardoor je hond eenvoudig zelf in en uit kan stappen.

Veelgestelde vragen

Wat is een hondenfietskar?

Een hondenfietskar is een vervoersmiddel voor jouw trouwe viervoeter. Je kunt de hondenfietskar aan jouw fiets bevestigen zodat jij samen met jouw hond op pad kan. 

Wat zijn de voordelen van een hondenfietskar?

Ten eerste kun jij jouw hond overal mee naartoe nemen. Bovendien biedt een hondenfietskar genoeg veiligheid. Wanneer jouw hond naast jou aan de fiets loopt, bestaat er altijd een risico dat jouw hond wordt afgeleid door een vogel, of dat de riem in de knel komt. Ook als jouw hond wat ouder is of als jouw hond gewrichtsproblemen heeft, kun je hem zorgeloos meenemen in de hondenfietskar.

Waar moet ik op letten als ik een hondenfietskar wil kopen?

Meet het formaat van jouw hond op en weeg hem. De meeste hondenfietskarren zijn namelijk geschikt voor een bepaald gewicht. Bovendien kun je kijken naar het materiaal waar de hondenfietskar van is gemaakt. Kijk bijvoorbeeld of de hondenfietskar beschikt over reflectoren, zodat je ook in het donker goed zichtbaar bent.

Geef een antwoord

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

10x Beste Hondenkussen

Je wil natuurlijk dat jouw hond een plekje in huis heeft waar hij tot rust kan komen. Zo mag dat bij sommige baasjes op de bank, maar sommige baasjes willen...

5x Beste Snackbal

Sommige honden hebben meer behoefte aan uitdaging dan de andere hond. Heb jij een hond in huis rondhuppelen die wel wat uitdaging kan gebruiken? Met een snackbal wordt jouw hond...

10x Beste Kauwstaaf

Kwispelen met de staart en een blij koppie: dit is waarschijnlijk de reactie van jouw hond wanneer jij aan komt lopen met een lekkere kauwstaaf. De hond vindt dit niet...

5x Beste Clicker

Met een clicker kun jij op een goede manier jouw hond trainen. Wanneer je op de clicker drukt, hoor je een klik. Hiermee zal jouw hond zijn eigen gedrag associëren...