beste fietskar voor honden

5x Beste Hondenfietskar

Je trouwe viervoeter wordt een dagje ouder en het lukt hem niet goed meer om naast de fiets te lopen. Of je hondje is eigenlijk iets te klein om lange afstanden te fietsen. Gelukkig is er een oplossing om je hondje toch mee te nemen. Met een fietskar vervoer je zonder problemen veilig je hond met de fiets. Wij hebben de beste fietskarren voor je op een rijtje gezet. Je weet zo meteen welke fietskar je het beste kan kiezen voor je hond.

De beste hondenfietskar voor jouw hond op een rij

Flamingo Karlie hondenfietskar

Flamingo is onder andere een leverancier van hondenfietskar en heeft deze comfortabele fietskar ontwikkeld. Via een flexibele stang maak je de kar eenvoudig aan je fiets vast. De kar zelf is voorzien van verschillende veiligheidstoepassingen zoals reflectoren, signaalvlag en een extra groot zitoppervlakte voor je hond. In de kar past een hond tot 40 kg. De waterafstotende stof zorgt ervoor dat je hond niet nat wordt tijdens een regenbui. De zijkanten zijn voorzien van horren en zorgen voor ventilatie terwijl je hond naar buiten kijkt. Na afloop kan je de fieskar eenvoudig weer opvouwen.

Bicycle Gear hondenfietskar

Jouw hond kan veilig mee op pad in de hondenfietskar van Bicycle Gear. De kar is voorzien van een blauwe kleur en heeft gaas rondom. Hierdoor krijgt jouw hond genoeg frisse lucht tijdens de fietsrit. De fietskar is tevens voorzien van reflectoren aan de zijkanten en achterkant. Tot 40 kg kan je hond mee op reis en comfortabel in de kar achterin zitten. Uiteraard is de stof zelf waterdicht en wordt je hondje tijdens de rit niet nat van de regen.

Trixie hondenfietskar

Heeft jouw hond moeite om mee te komen met de fiets? Dan is een fietskar voor honden de ideale oplossing. Met de fietskar van Trixie kun jij zonder problemen jouw trouwe viervoeter vervoeren. De fietskar is duurzaam, stevig en goed schoon te houden. Ook is de fietskar voor elk type weer geschikt. Na gebruik kan je hem eenvoudig opvouwen en opbergen. Zo neemt de fietskar weinig ruimte in beslag. De kar is stabiel zodat honden tot dertig kg eenvoudig in en uit kunnen stappen. De fietskar heeft tevens een zonnescherm.

Klarfit hondenfietskar

Ga veilig op pad met je hondje met de hondenfietskar van Klarfit. Deze fietskar is geschikt voor kleine tot middelgrote honden: de fietskar kan namelijk een gewicht aan van 45 kilo. De fietskar is gemaakt van staal en de buitenkant is voorzien van Oxford-canvas zodat jouw hond lekker beschut in de kar zit. Dit is een stevige stof die ook wordt gebruikt voor rugtassen en tenten. Daarnaast kun je de fietskar eenvoudig bevestigen aan jouw fiets. Voor de ultieme veiligheid heeft de kar reflectoren en een vlaggenstok.

Topmast hondenfietskar

Topmast produceert al jaren hoogwaardige fietskarren voor honden. De Original is de standaarduitvoering van de hondenfietskar. In de cabine past een hond tot 30 kg. Uiteraard zijn er ook uitvoeringen die grotere en zwaardere honden kan vervoeren. Tijdens de rit kan je hond veilig naar buiten kijken via het gaas. Op de bodem is een anti slip mat aangebracht die je eenvoudig schoon kan maken. Er zit ook een ring waar je hond aan vast kan maken met de bijgeleverde lijn. De cabine zelf houdt UV straling en regen tegen. De fietskar heeft een verlaagd frame waardoor je hond eenvoudig zelf in en uit kan stappen.

Veelgestelde vragen

Wat is een hondenfietskar?

Een hondenfietskar is een vervoersmiddel voor jouw trouwe viervoeter. Je kunt de hondenfietskar aan jouw fiets bevestigen zodat jij samen met jouw hond op pad kan. 

Wat zijn de voordelen van een hondenfietskar?

Ten eerste kun jij jouw hond overal mee naartoe nemen. Bovendien biedt een hondenfietskar genoeg veiligheid. Wanneer jouw hond naast jou aan de fiets loopt, bestaat er altijd een risico dat jouw hond wordt afgeleid door een vogel, of dat de riem in de knel komt. Ook als jouw hond wat ouder is of als jouw hond gewrichtsproblemen heeft, kun je hem zorgeloos meenemen in de hondenfietskar.

Waar moet ik op letten als ik een hondenfietskar wil kopen?

Meet het formaat van jouw hond op en weeg hem. De meeste hondenfietskarren zijn namelijk geschikt voor een bepaald gewicht. Bovendien kun je kijken naar het materiaal waar de hondenfietskar van is gemaakt. Kijk bijvoorbeeld of de hondenfietskar beschikt over reflectoren, zodat je ook in het donker goed zichtbaar bent.

Bekijk hieronder de volledige top-5 hondenfietskarren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *