5x Beste Kalmeringsmiddel voor Honden

In nieuwe situaties kan je hond last krijgen van stress. Veel honden ervaren bijvoorbeeld stress tijdens oud & nieuw. De rotjes zorgen elke keer opnieuw voor paniek bij je hond. Maar ook de verhuizing naar een nieuwe woning kan stressvol zijn. Een manier om je hond te kalmeren is door speciale kalmeringsmiddelen te gebruiken voor honden. De vijf beste kalmeringsmiddelen voor honden hebben we voor je op een rijtje gezet.

De vijf beste kalmeringsmiddelen voor honden

Adaptil Halsband

Eén van de meest gebruikte kalmeringsmiddelen voor honden is de Adaptil halsband. In de halsband zitten feromonen verwerkt. Door de warmte van het lichaam van de hond komen de feromonen vrij. De band zelf staat in nauw contact met het lichaam van de hond. Hierdoor worden de feromonen direct aan je hondje afgegeven. De halsband kan gebruikt worden om je vriendje te kalmeren bij vuurwerk of harde geluiden. De Adaptil halsband wordt soms ook gebruikt bij jonge puppy’s. Ze kunnen helpen om de stressvolle periode door te komen waarin ze moeten wennen bij een nieuw gezin. De halsband werkt 4 weken. Zorg er wel voor dat de band goed aansluit op de huid van je hond. Adaptil verkoopt de halsband in verschillende maten.

Bach Rescue druppels

Een middel om je hond voor een langere tijd te kalmeren zijn de Bach Rescue druppels. Je kan de druppels over het voer of in het drinkwater doen. Het is ook mogelijk om onverdund de druppels op de tong te druppelen. Bijvoorbeeld als je graag sneller effect wilt tijdens een stressvolle situatie. Normaal geef je 4 druppels per keer tot maximaal 24 per dag. De Bach Rescue druppels zijn op natuurbasis en bestaan uit een bloesemmix. Je kan ze dus veilig gebruiken bij het ontspannen en geruststellen van je hond.

Beaphar No Stress band

Dit is eigenlijk een alternatief voor de Adaptil halsband. De halsband werkt vrijwel hetzelfde alleen is het van een ander merk. De Beaphar No Stress halsband combineert je hond 4 weken lang tijdens een stressvolle situatie. De halsband werkt alleen niet met feromonen om je hondje te kalmeren. In de halsband zit lavendel en valeriaan verwerkt. Het helpt bij overmatig blaffen, verlatingsangst en angst bij onweer of vuurwerk. Je merkt al effect na circa één uur. Zorg er wel voor dat de halsband goed om de nek aansluit. Er zijn veel positieve reacties van baasjes die gebruik maken van de Beaphar no stress band.

Puur Natuur Rust voor hond & kat

Ben je op zoek naar een manier om je hond voor een langere periode te laten ontspannen? Het merk Puur produceert op natuurbasis medicatie voor honden, katten en mensen. De speciale Tranquil mix is geproduceerd voor honden om voor een langere periode te slikken. In de mix zitten middelen zoals Sint Janskruid, Japanse Notenboom, maar ook vitaminen zoals vitamine B3, Magnesium en Zink. De combinatie zorgt voor een gebalanceerd effect op het hormoonsysteem. Dit helpt om stemmingswisselingen en stress te verminderen. Bij honden en katten heeft dit een kalmerend effect tijdens een periode met vuurwerk of stress.

Thundershirt

Wil je graag je hond kalmeren zonder medicatie? Dit kunnen we ons goed voorstellen. Een manier om je huisdier te kalmeren is met een Thundershirt. Je kan dit een beetje vergelijken met het inbakenen van je baby. Hier worden baby’s rustig van. Een Thundershirt heeft exact hetzelfde effect alleen dan op je huisdier. Het kan helpen tijdens het autorijden, vuurwerk, onweer of alleen thuisblijven. Het shirt kan al vanaf het eerste moment je hondje rustig krijgen. Overigens verschilt dit wel per hond. Er zijn ook honden die er even aan moeten wennen voor het shirt een gewenst effect geeft. Het is zeker de moeite waard om te proberen als je geen medicatie wil gebruiken.

Veelgestelde vragen

Wanneer heeft mijn hond een kalmeringsmiddel nodig?

Als jouw hond veel hijgt, trilt en onrustig gedrag vertoond, is jouw hond waarschijnlijk gespannen. Ook als de pupillen verwijd zijn, jouw hond zwetende pootjes heeft en veel blaft kunnen dit tekenen zijn dat jouw viervoeter gestrest is. Op deze momenten kun jij jouw hond voorzien van een kalmeringsmiddel.

Waar moet ik op letten als ik een kalmeringsmiddel koop?

Het is belangrijk als je kalmeringsmiddelen koopt op basis van professioneel advies. Hiervoor kun je naar de dierenarts of naar de dierenwinkel. Heeft jouw hond allergieën? Dan kun je beter kalmeringsmiddelen vermijden waar veel extra stoffen inzitten. Een betere keuze is dan een kalmeringsshirt.

Wat zijn de oorzaken van stress bij mijn hond?

Enkele oorzaken van stress kunnen bijvoorbeeld te weinig beweging zijn, verlatingsangst of angst voor andere honden. Ook kan pijn een oorzaak van stress zijn en kan een verhuizing stress veroorzaken. Veel honden houden ook niet van een bezoek aan de dierenarts, of veel lawaai om hen heen. Denk hierbij aan oudejaarsdag.

Bekijk hieronder de volledige top-5 kalmeringsmiddelen voor honden

1 thought on “5x Beste Kalmeringsmiddel voor Honden

  1. Mijn hondje een boomertje had last van hijgen en onrustig zijn in mijn campertje. Toen ik naar Duitsland ging moest hij op de achterbank en hij was toen veel rustiger. Dat ging goed tot ik juni naar oostenrijk ging tien ging het mis. Weer hijgen en niet rustig gaan liggen. Ik heb cbd druppels gegeven helaas hielp dat niet. Wat zou jou advies zijn bach druppels wil ik niet gebruiken voor hem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *