5x Beste Hondenpoepschepper

Het is belangrijk om de uitwerpselen van je hond op te ruimen. Dit is verplicht en als je het laat liggen hebben andere mensen er last van. Dit hoort er nou eenmaal bij als je een hond bezit. Gelukkig zijn er manieren om hygiënisch de poep op te ruimen. Je kan namelijk gebruik maken van een hondenpoep schepper. Wij hebben de vijf beste opties voor je op een rijtje gezet.

Lijst met 5 beste hondenpoepscheppers

Poepschep met hark van Duvo

Een slimme oplossing om de hondenpoep netjes op te ruimen is met een poepschep met hark. De Duvo is een soort schepbakje waarin je de drol kan opvegen. Zo hoef je de drol niet met je hand meer aan te raken. De veger en het blik is volledig van kunststof gemaakt. Hierdoor kan je hem na gebruik netjes weer reinigen. Dankzij de lange steel hoef je ook niet heel ver te buigen om de drol op te ruimen. Dit is ook ideaal voor baasjes die iets minder goed ter been zijn. Ze kunnen zo netjes aan hun plicht voldoen en de drol van hun hondje opruimen. In de praktijk is de scherp zeer handig in gebruik.

Hondenpoepgrijper voor aan de riem

Het nadeel van een hondenpoep schepper is vaak het formaat. Je moet al je hond meenemen en de riem en dan ook nog eens een poepschep. Gelukkig is er een oplossing en dat is de hondenpoepgrijper. Je kan deze eenvoudig aan de riem van je hond bevestigen. Zo neemt hij vrijwel geen extra ruimte in beslag tijdens een lange wandeling. De poepschep is inclusief zakjes waardoor je de uitwerpselen na het opscheppen direct in een poepzakje kan deponeren. Het zakje vouw je om de bek van de schep heen. Vervolgens schep je de poep op met de schep en zit er direct een zakje omheen. Het zakje kan je in de prullenbak deponeren. De poepschep wordt ook nog eens geleverd met een uitklapbaar drinkbankje. Handig voor tijdens een lange wandeling.

Flamingo Easy Scoop

De ideale oplossing om de drollen van je hond eenvoudig op te pakken is de Flamingo Easy Scoop. De hondenpoep schepper is een licht gewicht en kan daardoor vrij eenvoudig meegenomen worden. Met een soort grijpmechanisme kan je de drollen opbeuren en in een bakje doen. Dankzij een extra groot schepoppervlakte kan je de Easy Scoop ook gebruiken voor grote honden. De hondenschep heeft een lang handvat. Dit maakt hem perfect voor hondeneigenaren met rugproblemen. Je hoeft zo niet meer diep te bukken om een drol op te ruimen. Dit product doet gewoon wat hij moet doen. Kortom precies wat je zoekt voor het opruimen van hondendrollen.

Beeztees poepgrijper

De Beeztees poepgrijper is eigenlijk de perfecte gadget om poep op te ruimen zonder je handen vies te maken. Het is een soort grijpmachine waarbij je de drol kan oppakken en in een zakje kan doen. Er zit geen hendel of groot handvat aan, waardoor je wel nog echt moet bukken om de poep op te ruimen. De poepgrijper is gemaakt van kunststof en kan je eenvoudig na gebruik met een sopje schoonmaken. Het legen van de poepgrijper is vrij eenvoudig. Kortom er zitten genoeg pluspunten aan verbonden.

RuwieBo poepschep

Heb je last van rug- of nekklachten en heb je daardoor moeite om de uitwerpselen van jouw hond op te ruimen? Dan is dat met de poepschep van RuwieBo gelukkig verleden tijd. Deze poepschep is namelijk zestig centimeter lang zodat jij niet hoeft te bukken. Je doet simpelweg een poepzakje om de klem van de schep en raapt hiermee de uitwerpselen op. Met de poepzakhouder kun jij het rolletje poepzakjes bij je houden.

Veelgestelde vragen

Waarom moet ik een hondenpoepschep kopen?

Er bestaat een wet dat je hondenpoep moet opruimen. Hondenpoep veroorzaakt namelijk vervuiling en kunnen de gezondheid van andere honden in gevaar brengen. Als je hondenpoep opruimt, zullen veel bacteriën worden voorkomen. Bovendien is een poepschep een stuk hygiënischer dan een boterhamzakje.

Waar moet ik op letten als ik een hondenpoepschep koop?

Allereerst wil je natuurlijk een stevige hondenpoepschep kopen, voor het geval dat deze snel stuk gaat. Kijk dus goed naar het materiaal waarvan de schep is gemaakt. Bovendien is een hondenpoepschep van lichtgewicht eenvoudig mee te nemen tijdens een wandeling.

Is hondenpoep schadelijk voor het milieu?

In tegenstelling tot andere dierlijke uitwerpselen, is hondenpoep schadelijk voor het milieu. Daarom is het belangrijk dat je dit opruimt. Er zitten namelijk maar liefst 23 miljoen bacteriën in een gram hondenpoep. 

Bekijk hieronder de volledige top-5 poepscheppers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *