5 Beste Kanarievoer

Het is belangrijk om voor je kanarie uitgebalanceerde voeding aan te schaffen. De voeding die je aan je kanarie geeft is de basisvoeding. Dit kan je verder aanvullen met bijvoorbeeld verse stukken groente en fruit. Het is belangrijk dat je kanarievoer zo vers mogelijk gegeven wordt. De meeste mixen bestaan namelijk uit verse zaden en granen. Ben je op zoek naar het beste kanarievoer voor je kanarie? Dan helpen wij je op weg met de beste voeding voor je kanarie.

Lijst met 5 Beste kanarievoer

Verse-Laga Klassieke kanarievoer

Ben je gewoon op zoek naar de beste mix aan granen en zaden voor je kanarie? Dan kies je natuurlijk voor Verse-Laga klassieke kanarievoer. Al jaren is dit het nummer één merk op het gebied van kanarievoer. Alles wat je kanarie nodig heeft zit in deze voeding verwerkt. Dit is absoluut de topper op het gebied van kanarievoer. Het wordt ook wel prestige voeding speciaal voor je kanarie genoemd. Kortom ben je op zoek naar het allerbeste? Dan kom je uit bij Verse-Laga. Het enige nadeel is dat dit toevallig een grootverpakking is. Handig als je meerdere kanaries houdt, maar minder geschikt voor twee kanaries. Gelukkig zijn er ook kleine verpakkingen verkrijgbaar van klassiek kanarievoer van Verse-Laga.

Beaphar XtraVital kanariezaad

De voedingsdeskundige van Beaphar hebben onderzoek gedaan naar de behoeftes van je kanarie. In samenwerking met vogelexperts en dierenartsen zijn ze tot deze bijzondere mix aan kanariezaad gekomen. De mix bestaat uit 26 verschillende zaden en vruchten. Belangrijk voor de kanaries is dat 20% van de voeding uit eivoer bestaat. Dit kanariezaad voldoet daardoor in de volledige natuurlijke voedingsbehoefte van je kanarie. Naast de natuurlijke zaden zit er ook nog honing door het kanariezaad heen. Kortom een heerlijke maaltijd waar je kanarie echt van kan genieten.

Beaphar Eikrachtvoer voor rode kanaries

Ben jij in het troste bezit van een rode kanarie? Dan wil je graag de rode kleur behouden. Dit kan met speciaal kanarievoer ontwikkelt door Beaphar. Dit is geen hoofdvoeding, maar extra voeding om de rode kleur mooi te houden. Alle natuurlijke en noodzakelijke voedingsstoffen voor de veren van je kanarie zitten erin verwerkt. Dankzij deze voedingsbron krijgt je kanarie een prachtig verenpak in de kleur rood. Daarnaast blijft het verenpak zelfs tijdens de rui periode in topconditie. Dit kanarievoer is echt een aanrader als je in het bezit bent van rode kanaries.

Cede Eivoer voor kanaries

Naast standaard kanarievoer is het belangrijk dat je kanarie eivoer krijgt. Dit kan je in een speciaal bakje aanbieden naast het gewone kanarievoer. Cede eivoer zit bomvol eiwitten en mineralen die je kanarie nodig heeft. Deze natuurlijke stoffen haalt je kanarie helaas onvoldoende uit gewoon voer. Daarom is het belangrijk om dit te geven. Eivoer kan de voortplanting bevorderen, maar er ook voor zorgen dat je kanarie minder lang last heeft van de rui. Zo blijft het verenpak van je kanarie in een uitstekende staat.

Nutribird C15 kanarievoer

Ben je op zoek naar een alternatief voor zaden? Dan kan je overwegen om Nutribird C15 te geven. Dit kanarievoer is in de vorm van pellets. Het voordeel van pellets is dat ze minder snel bederven. De kwaliteit van zaden gaat helaas snel achteruit. Vooral als het pak eenmaal open is kan je de zaden niet al te lang bewaren. Door de zaden in pellets te persen blijven de voedingsstoffen behouden. De voeding bestaat uit een combinatie van kanariezaden en vruchten. De pellets zijn op wetenschappelijk verantwoorde wijze voor je kanarie geproduceerd. Ze gaan darmstoornissen tegen en ondersteunen de darmflora. Is jouw kanarie nog niet gewend om pellets te eten? Meng het dan eerst met de gewone zadenvoeding, zodat je vogel er langzaamaan kan wennen. Nutribird C15 is ook nog eens speciaal ontwikkeld voor kanaries.

Veelgestelde vragen

Kan je zelf kanariezaad samenstellen?

Het advies is om dit niet te doen. De mix komt heel nauw en het is belangrijk dat je kanarie alle benodigde voedingsstoffen binnen krijgt. Gelukkig zijn er genoeg complete mixen voor de dagelijkse voeding verkrijgbaar.

Kan je beter kanariezaad of pellets geven?

Pellets is een alternatief voor kanariezaad en staat ook in onze top 5. Het voordeel van pellets is dat het minder snel oud wordt. De voedingsstoffen en vitaminen blijven beter bewaard. Beide zijn prima voor je kanarie. Het voordeel van pellets is dat je kanarie de zaadjes niet gaat uitzoeken en zo alle voedingsstoffen binnen krijgt.

Moet je ook nog ander voer aanbieden naast kanariezaad?

Geef naast kanariezaad altijd grid en maagkiezel. Dit heeft je kanarie nodig. Daarnaast kan je eivoer geven tijdens de rui periode.

Hoeveel voer geef je een kanarie?

Je moet een kanarie voldoende voeren dat hij alles in 1 dag opeet en niets laat liggen. Meestal is dit ongeveer twee eetlepels aan kanariezaad. Maar dit verschilt per kanarie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *