5x Beste tropische vogel voer

De meeste tropische vogels eten een gebalanceerde mix tussen zaden en granen. Natuurlijk is het belangrijk dat de granen en zaden zijn afgesteld op jouw vogel. Daarom zijn er speciale mixen verkrijgbaar voor je tropische vogel. Een complete voeding zorgt ervoor dat je vogel elke dag het beste krijgt voorgeschoteld. Ben je benieuwd welke tropische vogel voeding je nodig hebt? Wij hebben een lijst voor je samengesteld met de 5 Beste tropische vogel voedingmixen van dit moment.

Lijst met 5 Beste tropische vogel voer

Versele-Laga prestige tropische vogel voer

Ben je op zoek naar het beste merk voeding voor je tropische vogels? Dan hebben wij de oplossing met de Versele-Laga. Dit is een tropische vogelvoeding bestaande uit een mix met hoogwaardige zaden en granen. Versele-Laga is al jaren het nummer één merk voor je vogel. Je kan hier verschillende tropische vogels mee voeren. Dit is helemaal ideaal als je misschien meerdere tropische vogels in één volière hebt zitten. De mix bestaat o.a. uit gele panis, gele millet, kanariezaad, nigerzaad, rode millier en rode panis. Kortom een heerlijke mix om je tropische vogels mee te voeren.

Kasper Faunafood Tropische zaad

Ben je eigenaar van meerdere tropische zaad etende vogels? Dan gaat er flink wat voer op een dag doorheen. Je kan dan het beste een grootverpakking tropisch vogelvoer aanschaffen. De beste keuze hierin is al jaren Kasper Faunafood Tropisch zaad. Deze zaden worden door kwekers al jaren als nummer één merk voor vogelvoer gezien. De gerijpte zaden zijn afgestemd uit de streek waar de meeste tropische vogels vandaan komen. De mix bestaat uit zaden die de vogels dus ook in de natuur tegenkomen. Uiteraard zijn ze gereinigd en worden ze vers aan je vogels geserveerd.

Duvo+ Tropisch vogelmix

Wil je elke dag blijven genieten van je schitterende tropische vogels? Dan is de Duvo+ Tropische vogelmix een aanrader. Deze evenwichtige voeding zit bomvol voedingsrijke zaden. Ze zorgen ervoor dat je tropische vogels een heerlijk leven krijgen met lekker eten. Deze evenwichtige voeding kan je in principe aan alle tropische vogels geven. Dit is natuurlijk ook ideaal als je meerdere tropische vogels bij elkaar wilt houden. Het is dan natuurlijk lastig om de vogels allemaal apart te voeren. Gelukkig hoeft dit niet met een complete tropische mix van Duvo+.

Beaphar Xtra Vital Tropisch vogelvoer

Het is natuurlijk belangrijk dat de zaden voor je vogels zo vers mogelijk zijn. Alleen uit verse zaden haalt je vogel voldoende vitamines. Maar dan moet je natuurlijk geen mega verpakking aanschaffen. Gelukkig verkoopt Beaphar een kleine tropische vogelvoer mix voor je vogels. Deze gevarieerde voeding is samengesteld in samenwerking met vogelexperts en dierenartsen. De voeding sluit aan op de behoefte van je tropische vogels. De voeding is vooral geschikt voor tropische vinken, maar past ook bij andere tropische vogels. Met 500 gram per doos blijft de voeding ook nog eens lekker lang vers. Kortom perfect voor je tropische vogels!

Puik Original Tropische vogelvoer mix

Ben je op zoek naar een uitgebalanceerde mix voor tropische vogels? Dan kan je kiezen voor de Puik Original Tropische vogelmix. Deze voeding is perfect aangepast op tropische vogels zoals zebravinken en gouldamadines. De voeding bestaat uit een menging van 10 verschillende natuurlijke zaden en granen. In de zaden en granen zitten alle noodzakelijke vitamines die je vogels nodig hebben. De pakken worden verkocht per 900 gram. Hierdoor blijft je voeding lekker lang vers voor je vogels!

Veelgestelde vragen

Is er ook een alternatief voor tropische vogelvoeding?

Sommige vogelsoorten hebben helaas geen eigen mix. Er zijn er simpelweg te weinig van in Nederland. Of ze kunnen prima leven op een algemene zadenmix. Voor deze soorten is er een tropische vogelvoeding. Ga je een papegaai, kanarie of parkiet houden? Dan kan je beter voor een aangepaste mix voor je vogel kiezen.

Hoeveel gram voer eet een vogel?

Dit hangt helemaal af van het soort tropische vogel dat je gaat houden. De meeste vogels eten dagelijks 20% van hun totale lichaamsgewicht. Dit komt neer op 1 a 2 eetlepels per dag.

Moet je naast de mix nog bijvoeren met andere voedingsbronnen?

Dit ligt een beetje aan het soort vogel dat je gaat houden. De meeste tropische vogels hebben hiernaast ook nog grid nodig en maagkiezel.

Kan je ook vers fruit geven?

Vers fruit is een lekkernij dat je kan gebruiken om je vogel tam te maken. Check wel eerst even of je vogel alle fruitsoorten mag. Sommige fruitsoorten mogen ze namelijk niet. Dit hangt af van het soort vogel dat je gaat houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *