Beste kattenbak met zeef

7x Beste Kattenbak met Zeef

De kattenbak schoonmaken is voor de meeste katteneigenaars niet de meest favoriete hobby. Gelukkig kunnen we het onszelf wel iets gemakkelijker maken. Bijvoorbeeld door een kattenbak met zeef aan te schaffen. Een zeef zorgt ervoor dat de uitwerpselen van je kat van het grit gescheiden wordt. Je kan hierdoor eenvoudig de kattenbak schoonmaken. Je hoeft zo niet meer de complete bak te reinigen als je even de uitwerpselen eruit wilt halen. Binnen een paar minuten heb je de kattenbak al schoongemaakt. Wij hebben een selectie voor je gemaakt met de zeven beste kattenbakken met zeef. Je weet zo precies welke kattenbak het beste bij je past.

Lijst met 7 beste kattenbakken met zeef

Omega PAW zelfreinigende kattenbak

Wil je niet meer elke dag de kattenbak schoonmaken? Wij hebben de ultieme kattenbak met zeef voor je gevonden! De Omega PAW is een zelfreinigende kattenbak. Het enige wat je hoeft te doen is de kattenbak iets kantelen. Direct worden de uitwerpselen en klonten met urine en grit in een lade gedeponeerd. De lade schuif je uit de kattenbak en leeg je in de afvalbak. Deze manier van reinigen is ook nog eens een stuk hygiënischer. Je hoeft de uitwerpselen namelijk niet meer zelf aan te raken. Nog een pluspunt is dat je hierdoor ook nog eens minder kattengrit verbruikt.

PeeWee Ecodome

Ben je op zoek naar een kattenbak met zeef die ook nog eens milieubewust is? Dan kan je voor de PeeWee Ecodome kiezen. De Ecodome werkt niet op traditioneel kattengrit, maar op houtkorrels. Onderin inde kattenbak leg je een laag van 2 cm aan kattenkorrels. De kattenbak is zo ontworpen dat de korrels bij vocht door urine door het rooster heen vallen. Ze belanden daarna in de onderste bak die je eruit kan schuiven. De onderbak kan je legen in de afvalbak of groencontainer. Je zeeft hiermee eenvoudig de houtkorrels met urine eruit. Dit bespaart je het werk om de complete kattenbak te reinigen na een simpel plasje.

Duvo+ open kattenbak

Ben je op zoek naar een moderne kattenbak? Of is jouw kat bang om naar een kattenbak te gaan? Dan kan je de Duvo+ open kattenbak overwegen. Dit is een modern open toilet voor je kat. Dankzij de verhoogde rand wordt er voorkomen dat je kat de korrels toch nog uit de bak weet te krijgen. In de kattenbak zit een gebruiksvriendelijke zeef. Hierdoor kan je de ontlasting direct verwijderen. Dit is extra hygiënisch en je kattenbak hoeft hierdoor niet meer te stinken. Dankzij het moderne ontwerp staat de Duvo+ open kattenbak prima in huis.

Trixie kattenbak met zeef

De Trixie kattenbak met zeef is opnieuw een moderne open kattenbak om in huis te plaatsen. Eigenlijk bestaat deze kattenbak uit twee bakken met een zeef erin verwerkt. Dankzij de zeef kan je vrij eenvoudig de kattenbak verschonen. Je klikt de kattenbak uit elkaar om de ontlasting die door de zeef is opgevangen eruit te halen. Vervolgens leeg je de kattenbak in de vuilniscontainer en is je kattenbak verschoont. De kattenbak werkt ook nog eens met een easy-click sluiting. Hierdoor kan je vrij eenvoudig de kattenbak weer in elkaar zetten.  

Keddoc Rotan kattenbak met zeef

Ben je op zoek naar een luxe kattenbak met zeef? Dan is de Keddoc een aanrader om aan te schaffen. De kattenbak heeft een luxe rotan design en past zo prachtig in het interieur van je woning. In de kattenbak zit ook nog eens een speciaal koolfilter om vieze luchtjes tegen te gaan. Dankzij een speciaal uitschuifbaar zeefje wordt het verwijderen van de uitwerpselen nu nog eenvoudiger. Daarbij sluit de kattenbak netjes af met een klepje zodat je kat voldoende privacy krijgt. Kortom een prachtige luxe kattenbak die je dankzij de zeef nu nog makkelijker kan schoonmaken.

Moderna Products kattenbak met zeef

Ook de kattenbak van Moderna Products is een open kattenbak. Onder in de kattenbak zit een zeef, zodat je meteen de kattenbak kunt zeven nadat jouw kat zijn behoefte heeft gedaan. De schone vulling valt in de onderste bak zodat je efficiënt omgaat met het grit. De uitwerpselen met het vieze grit gooi je weg en klaar is Kees. Zo hoef je niet met een schepje de uitwerpselen uit de kattenbak vissen.

Eyzo kattenbak met zeef

De kattenbak met zeef van Eyzo is ideaal voor elke katteneigenaar. Nadat jouw kat zijn behoefte heeft gedaan kun je simpelweg de kattenbak draaien en de uitwerpselen vallen in een verzamelbakje. Het schone grit zal achterblijven en de kattenbak is geleegd. Nu hoef je alleen nog maar het verzamelbakje te legen en schoon te maken. Voor zowel de kat is dit praktisch en voor jou: de kat heeft altijd een schone kattenbak en jij hebt geen grote klus om de kattenbak schoon te maken.

Veelgestelde vragen


Wat is het voordeel van een kattenbak met zeef?

De zeef vangt de uitwerpselen van je kat op. Je hoeft zo niet de complete kattenbak te reinigen als je kat z’n behoefte gedaan heeft. Daarbij is de zeef extra hygiënisch in tegenstelling tot het handmatig opruimen van de uitwerpselen.

Kan je het beste een dichte of open kattenbak aanschaffen?

Dit ligt natuurlijk helemaal aan jouw kat. Een dichte kattenbak geeft vaak wat meer privacy. De meeste katten vinden dit fijner. Maar een kitten is vaak nog niet gewend z’n behoefte op de kattenbak te doen. De kans is groot dat hij het prima op een open kattenbak doet.

Bekijk hieronder de volledige top-7 kattenbakken met een zeef

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *