Beste kattenbak met zeef

5x Beste kattenbak met zeef

De kattenbak schoonmaken is voor de meeste katteneigenaars niet de meest favoriete hobby. Gelukkig kunnen we het onszelf wel iets gemakkelijker maken. Bijvoorbeeld door een kattenbak met zeef aan te schaffen. Een zeef zorgt ervoor dat de uitwerpselen van je kat van het grit gescheiden wordt. Je kan hierdoor eenvoudig de kattenbak schoonmaken. Je hoeft zo niet meer de complete bak te reinigen als je even de uitwerpselen eruit wilt halen. Binnen een paar minuten heb je de kattenbak al schoongemaakt. Wij hebben een selectie voor je gemaakt met de 5 Beste kattenbakken met zeef. Je weet zo precies welke kattenbak het beste bij je past.

Lijst met 5 Beste kattenbakken met zeef

Omega PAW zelfreinigende kattenbak

Wil je niet meer elke dag de kattenbak schoonmaken? Wij hebben de ultieme kattenbak met zeef voor je gevonden! De Omega PAW is een zelfreinigende kattenbak. Het enige wat je hoeft te doen is de kattenbak iets kantelen. Direct worden de uitwerpselen en klonten met urine en grit in een lade gedeponeerd. De lade schuif je uit de kattenbak en leeg je in de afvalbak. Deze manier van reinigen is ook nog eens een stuk hygiënischer. Je hoeft de uitwerpselen namelijk niet meer zelf aan te raken. Nog een pluspunt is dat je hierdoor ook nog eens minder kattengrit verbruikt.

PeeWee Ecodome

Ben je op zoek naar een kattenbak met zeef die ook nog eens milieubewust is? Dan kan je voor de PeeWee Ecodome kiezen. De Ecodome werkt niet op traditioneel kattengrit, maar op houtkorrels. Onderin inde kattenbak leg je een laag van 2 cm aan kattenkorrels. De kattenbak is zo ontworpen dat de korrels bij vocht door urine door het rooster heen vallen. Ze belanden daarna in de onderste bak die je eruit kan schuiven. De onderbak kan je legen in de afvalbak of groencontainer. Je zeeft hiermee eenvoudig de houtkorrels met urine eruit. Dit bespaart je het werk om de complete kattenbak te reinigen na een simpel plasje.

Duvo+ open kattenbak

Ben je op zoek naar een moderne kattenbak? Of is jouw kat bang om naar een kattenbak te gaan? Dan kan je de Duvo+ open kattenbak overwegen. Dit is een modern open toilet voor je kat. Dankzij de verhoogde rand wordt er voorkomen dat je kat de korrels toch nog uit de bak weet te krijgen. In de kattenbak zit een gebruiksvriendelijke zeef. Hierdoor kan je de ontlasting direct verwijderen. Dit is extra hygiënisch en je kattenbak hoeft hierdoor niet meer te stinken. Dankzij het moderne ontwerp staat de Duvo+ open kattenbak prima in huis.

Trixie kattenbak met zeef

De Trixie kattenbak met zeef is opnieuw een moderne open kattenbak om in huis te plaatsen. Eigenlijk bestaat deze kattenbak uit twee bakken met een zeef erin verwerkt. Dankzij de zeef kan je vrij eenvoudig de kattenbak verschonen. Je klikt de kattenbak uit elkaar om de ontlasting die door de zeef is opgevangen eruit te halen. Vervolgens leeg je de kattenbak in de vuilniscontainer en is je kattenbak verschoont. De kattenbak werkt ook nog eens met een easy-click sluiting. Hierdoor kan je vrij eenvoudig de kattenbak weer in elkaar zetten.  

Keddoc Rotan kattenbak met zeef

Ben je op zoek naar een luxe kattenbak met zeef? Dan is de Keddoc een aanrader om aan te schaffen. De kattenbak heeft een luxe rotan design en past zo prachtig in het interieur van je woning. In de kattenbak zit ook nog eens een speciaal koolfilter om vieze luchtjes tegen te gaan. Dankzij een speciaal uitschuifbaar zeefje wordt het verwijderen van de uitwerpselen nu nog eenvoudiger. Daarbij sluit de kattenbak netjes af met een klepje zodat je kat voldoende privacy krijgt. Kortom een prachtige luxe kattenbak die je dankzij de zeef nu nog makkelijker kan schoonmaken.

Veelgestelde vragen


Wat is het voordeel van een kattenbak met zeef?


De zeef vangt de uitwerpselen van je kat op. Je hoeft zo niet de complete kattenbak te reinigen als je kat z’n behoefte gedaan heeft. Daarbij is de zeef extra hygiënisch in tegenstelling tot het handmatig opruimen van de uitwerpselen.

Kan je het beste een dichte of open kattenbak aanschaffen?


Dit ligt natuurlijk helemaal aan jouw kat. Een dichte kattenbak geeft vaak wat meer privacy. De meeste katten vinden dit fijner. Maar een kitten is vaak nog niet gewend z’n behoefte op de kattenbak te doen. De kans is groot dat hij het prima op een open kattenbak doet.

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

5x Beste Snackbal

Sommige honden hebben meer behoefte aan uitdaging dan de andere hond. Heb jij een hond in huis rondhuppelen die wel wat uitdaging kan gebruiken? Met een snackbal wordt jouw hond...

10x Beste Kauwstaaf

Kwispelen met de staart en een blij koppie: dit is waarschijnlijk de reactie van jouw hond wanneer jij aan komt lopen met een lekkere kauwstaaf. De hond vindt dit niet...

5x Beste Clicker

Met een clicker kun jij op een goede manier jouw hond trainen. Wanneer je op de clicker drukt, hoor je een klik. Hiermee zal jouw hond zijn eigen gedrag associëren...

10x Beste Benchkussen

Wanneer jouw trouwe viervoeter veel slaapt en rust in zijn bench, is een goede benchkussen een onmisbaar product. Je wilt immers dat jouw hondje een fijne plek heeft waar hij...