5 Beste kattenborstels voor je kat

Als je kat een langharige vacht heeft is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Het borstelen van je vacht hoort bij de verzorging van je kat. Een extra pluspunt bij het borstelen van je kat is dat de losse haren zo goed loskomen. Je zal ervaren dat je kat minder verhaard als je regelmatig een kattenborstel gebruikt. Ben je op zoek naar een kattenborstel voor je kat? Wij hebben de 5 Beste kattenborstels voor je kat op een rijtje gezet. Je weet zo precies welke borstel je het beste kan bestellen.

Lijst met 5 Beste kattenborstels

Furminator voor je kat

De Furminator is het perfecte stukje gereedschap voor katten die veel haren verliezen. Er is een speciale furminator voor katten met kort haar, maar ook voor katten met lang haar. Dit kammetje is speciaal ontwikkelt om de ondervacht vrij van losse haren te maken. Dit gebeurt zonder mesjes en volledig pijnloos voor je kat. De huid en vacht worden door het gebruik van de Furminator niet beschadigd. Daarbij wordt de natuurlijke vetlaag van de vacht extra gestimuleerd door het gebruik van de Furminator. Hierdoor krijgt de vacht van je kat een mooie en vooral gezonde glans.

Kong Siliconen kattenborstel

Ben je op zoek naar een mooie siliconen kattenborstel? Kong heeft er één ontwikkelt waar je eenvoudig de dode haren van je kat eruit borstelt. Een groot pluspunt is dat de borstel er ook nog eens leuk uitziet. De borstel heeft namelijk de vorm van een kat. Vanwege de unieke vorm krijg je ook nog eens extra grip tijdens het borstelen. Na gebruik kan je de borstel even afspoelen met water en weer opnieuw gebruiken. Doordat de kattenborstel gemaakt is van siliconen heeft hij van zichzelf een hoge kleefkracht. Hierdoor haal je nog makkelijker de losse haren uit de vacht. Kortom een aanrader om voor je kat te gebruiken.

Nobby Starline poezenborstel

Verwijder eenvoudig de losse haren van je kat met de Nobby Starline poezenborstel. Terwijl je de vacht borstelt krijgt je kat meteen een heerlijke massage. De meeste katten vinden het daarom heerlijk om geborsteld te worden. De ronde poezenborstel kan bij zowel korte als lange haren gebruikt worden. Je kan de borstel ook gebruiken om vuil uit de vacht van je kat te verwijderen. De borstel is speciaal gemaakt voor korte haren, maar kan eventueel ook bij lange haren prima gebruikt worden.

Beeztees Slickerborstel

Wil je graag hardnekkige haren verwijderen uit de vacht van je kat? De Beeztees Slickerborstel werkt effectief bij het verwijderen van losse en doden haren. Daarnaast kan je ook vuil eenvoudig uit de vacht van je kat harken. De tanden van de borstel zijn gebogen waardoor de haartjes eenvoudig uit de vacht getild worden. Je kan zo eenvoudig de haren eruit halen. De meeste katten vinden een slickerborstel fijner aanvoelen, dan een gewone harde borstel. Uiteraard verschilt dit wel enorm per kat. Heeft jouw kat een lange vacht? Dan kunnen er helaas veel klitten in de vacht ontstaan. Met de Slickerborstel kan je vrij eenvoudig de klitten er weer uithalen.

Dierenhaar handschoen

Is jouw kat geen fan van borstels, maar wil je wel graag z’n vacht verzorgen? Een oplossing om de vacht ongezien toch te borstelen is de dierenhaar handschoen. Met deze speciale handschoen kan je kat aaien en tegelijkertijd het dode haartje uit z’n vacht halen. De handschoen is geschikt voor katten, maar ook voor andere huisdieren. Dankzij de flexibele handschoen kan je eenvoudig moeilijke plekken behandelen en borstelen. De handschoen is netjes afgewerkt en irriteert niet voor zowel het baasje als de kat. Voor de meeste katten voelt het gebruik van de dierenhaar handschoen comfortabel aan.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van een kattenborstel?

De meeste katten verzorgen hun vacht zelf, maar het kan fijn zijn om je kat hierbij te helpen. Vooral bij een kat met een langharige vacht. Je voorkomt zo verstikking door haarballen en je kat heeft minder last van losse haren. Je hebt zo minder last van haren in huis.

Heb je een kattenborstel voor een kortharige kat nodig?

Als je kat veel last heeft van verharen, dan kan het ook voor een kortharige kat handig zijn. De Furminator is bijvoorbeeld speciaal gemaakt voor katten met een kortharige vacht. Je zal hierdoor minder last hebben van losliggende haren in huis.

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

5x Beste Snackbal

Sommige honden hebben meer behoefte aan uitdaging dan de andere hond. Heb jij een hond in huis rondhuppelen die wel wat uitdaging kan gebruiken? Met een snackbal wordt jouw hond...

10x Beste Kauwstaaf

Kwispelen met de staart en een blij koppie: dit is waarschijnlijk de reactie van jouw hond wanneer jij aan komt lopen met een lekkere kauwstaaf. De hond vindt dit niet...

5x Beste Clicker

Met een clicker kun jij op een goede manier jouw hond trainen. Wanneer je op de clicker drukt, hoor je een klik. Hiermee zal jouw hond zijn eigen gedrag associëren...

10x Beste Benchkussen

Wanneer jouw trouwe viervoeter veel slaapt en rust in zijn bench, is een goede benchkussen een onmisbaar product. Je wilt immers dat jouw hondje een fijne plek heeft waar hij...