5x Beste Kattenspeeltje

Jouw kat slaapt waarschijnlijk een groot deel van de dag. Maar er zijn ook momenten dat ze het leuk vinden om te spelen. Online zijn verschillende kattenspeeltjes te vinden voor je kat. Maar welk kattenspeeltje vind je kat nou echt leuk? Natuurlijk is elke kat anders, maar willen ze vooral geprikkeld worden met hun jachtinstinct. Dit vinden de meeste katten geweldig om te ervaren. Wij hebben de 5 Beste kattenspeeltjes voor je op een rijtje gezet. Je weet zo precies welk speeltje een geslaagd idee is voor je kat.

Lijst met 5 beste kattenspeeltjes voor je kat

Kattenveertjes

Het bewijs dat sommige katten niet veel nodig hebben om plezier te beleven zie je terug bij kattenveertjes. Met de kattenveertjes kunnen katten urenlang plezier beleven zonder dat het veel geld kost. Zelfs de wat oudere kat laat zich door de veertjes verleiden. Met een pakket kattenveertjes krijg je ze in verschillende maten. Zo kunnen kittens ermee spelen, maar ook de wat oudere katten. Je kat kan op verschillende manieren met de veertjes spelen. Zo kan je de veertjes over de vloer laten rollen of kunnen katten ermee rondrennen. Sommige katten jagen zelfs op de kattenveertjes alsof het een prooi is. Kortom: een leuk speeltje voor je kat.

Laserpen

De laserpen is een klassieker en blijft super populair bij kittens en katten. De meeste katten worden helemaal gek als ze het rode lampje zien. Ze vinden het heerlijk om erop te jagen of er achteraan te rennen. Als je kat te weinig beweging krijgt kan de kattenpen de ideale oplossing zijn. Als baasje hoef je er ook niet actief achteraan te rennen. Je kan de laserpen gewoon vanaf de bank bedienen en je kat rent er als een gek achteraan. Het is daarbij ook super leuk om te zien hoe je kat door dolle heen gaat. De laserpen is absoluut het ideale speeltje voor je kat en stiekem ook nog voor het baasje.

Speeltoren met ballen

Katten vinden het heerlijk om met hun pootjes ergens tegenaan te slaan. De spiraalvormige speeltoren kan uitkomst bieden voor je kat. In de speeltoren kunnen balletjes geplaatst worden. Je kat kan hier met z’n poot tegenaan slaan om de balletjes rond te laten draaien. Dit zorgt voor eindeloos speelplezier en motiveert je kat om lekker met z’n poot te gaan slaan. Je kat of kitten kan hier heerlijk zelfstandig mee spelen. Het is zelfs mogelijk om wat snoepjes in de speeltoren te verstoppen voor extra speelplezier.

Braintraining voor katten

Trixie heeft een soort braintraining voor katten bedacht met de activity fun board. Dit bord bestaat uit een kunststof plaat met verschillende oefeningen en spelletjes. Als baasje kan je hierin kattensnoepjes in verstoppen. Vervolgens is het aan je kat de taak om z’n hersenen te laten kraken. Met z’n poot kan hij proberen de puzzels op te lossen en de kattensnoepjes voor zich te winnen. Er zitten vijf verschillende spellen op het bord waar je kat mee aan de slag kan. Je kat moet vooral z’n behendigheid gaan gebruiken om de puzzels op te lossen.

Vishengel voor katten

De ouderwetse vishengel doet het natuurlijk ook altijd goed bij katten. Fuzly heeft een super leuk model gemaakt waarbij een pluche vis aan de hengel hangt. Bungel met de vishengel voor de ogen van de kat en voor je het weet activeer je z’n jachtinstinct. Je kat vind het heerlijk om naar dit visje te gaan hengelen. Om je kat extra te motiveren zit er in de vis catnip. Kattenkruid werkt voor de meeste katten als een extra vorm van motivatie om de vis binnen te halen.

Veelgestelde vragen

Waarom heb je een kattenspeeltje nodig?

Natuurlijk is het belangrijk dat je kat zichzelf een beetje kan vermaken. Het leven van je kat bestaat uit meer dan alleen slapen. Met kattenspeelgoed zorg je ervoor dat je kat een gelukkig leven heeft. Hij kan zich helemaal uitleven met z’n eigen kattenspeelgoed. Daarbij krijg je kat wat meer beweging door te spelen.

Welk kattenspeelgoed kan je het beste voor je kitten aanschaffen?

Het is belangrijk dat je kitten leert dat speelgoed gebruikt wordt voor z’n jachtinstinct en energie. Zo voorkom je dat je kitten aan de meubels begint. Een ouderwetse vishengel of een laserpen is ideaal voor je kitten.

Wat voor soort kattenspeeltjes zijn er?

De meeste kattenspeeltjes dienen als prooi. Zo heb je een laser, een kattenvoer en een muisje die allemaal gezien kunnen worden als een prooi. Daarnaast heb je kattenspeeltjes waar je kattenkruid aan toe kunt voegen, om het speeltje zo aantrekkelijk mogelijk te maken.

Bekijk hieronder de volledige top-5 kattenspeelgoed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *