beste kattenluiken met chip

8x Beste Kattenluik met Chip

De revolutie van de afgelopen jaren is de kattenluik met chip. Hiermee voorkom je dat er nog langer vreemde katten naar binnen komen. Als je in een omgeving met veel katten woont kan je flink wat overlast krijgen van vreemde katten. De meeste kattenluiken staan gewoon open, maar laten helaas ook andere katten binnen. De kattenluik met chip herkent jouw eigen kat en zorgt ervoor dat er geen vreemde katten meer binnenkomen. Wij hebben de acht beste kattenluiken met chip voor je op een rijtje gezet.

De 8 beste kattenluiken met chip op een rij

SureFlap kattenluik met chip

De best geteste kattenluik met chip is al een paar jaar op rij het kattenluik van SureFlap. Het is meteen wel één van de duurste systemen, maar het systeem betaald zichzelf direct terug in kwaliteit. De kattenluik werkt aan de hand van de identificatiechip in het lichaam van je kat. Je hoeft je kat dus geen halsband met een chip te laten dragen. Tot maximaal 32 katten kunnen aan de kattenluik gekoppeld worden en krijgen doorgang. Via je smartphone is het mogelijk om het kattenluik in te stellen. Je kan bijvoorbeeld instellen dat je katten vanmiddag even geen doorgang krijgt. Bij het basissysteem is er nog geen bediening met de smartphone, maar dit kan je via Connect wel uitbreiden.

SureFlap Connect HUB

Wanneer je de bovenstaande kattenluik van SureFlap hebt aangeschaft, kun je er een tool bij kopen. Deze tool wordt ook wel de Connect HUB van SureFlap genoemd. Met dit apparaatje kun je het kattenluik verbinden. Zo geeft het apparaat aan wanneer jouw kat naar binnen of naar buiten gaat. Bovendien kun je bijhouden hoeveel jouw kat eet en drinkt. Daarnaast kun je via de bijgeleverde app aangeven wanneer het kattenluik dichtmoet – zelfs op afstand. Je kunt de Connect HUB verbinden met het internet via de wifi-router en ethernetkabel.

Petsafe kattenluik met chip wit

Op de tweede plek van beste kattenluik met chip staat de Petsafe kattenluik met chip. Dit systeem werkt net als de Superflap met een ID-chip. De geïmplanteerde chip van je kat wordt gebruikt om je kat te signaleren. Je hoeft daardoor geen halsband om te doen. In het geheugen van de kattenluik kan je tot wel veertig codes opslaan. Je voorkomt zo dat er nog langer ongewenste katten binnenkomen. De kattenluik kan verder handmatig vergrendeld worden. Bijvoorbeeld als je even niet wilt dat je kat naar buiten gaat of juist naar binnenkomt. Een extra pluspunt is dat de kattenluik een waarschuwingslampje heeft als de batterij bijna leeg is.

Petsafe kattenluik met chip bruin

Wanneer je op zoek bent naar een groter kattenluik in een unieke kleur, dan is het kattenluik van Petsafe ideaal. Deze is namelijk in tegenstelling tot veel andere kattenluiken in de kleur bruin. Ook bij dit kattenluik kun je veertig katten registreren. Ook is het kattenluik 25 centimeter hoog en twintig centimeter breed, zodat ook kleine honden gebruik kunnen maken van dit luik. Erg handig aan dit luik is dat hij aangeeft wanneer je de batterijen moet vervangen: dan zal het lampje van het luik rood beginnen te knipperen.

Ferplast Swing kattenluik met chip

De Ferplast Swing is niet één van de goedkoopste uit ons lijstje. Sterker nog het basismodel is één van de duurste, maar hij staat hiermee wel in onze top 3 beste kattenluiken met chip. Een groot verschil met de andere systemen is dat deze geleverd wordt met een extra lange antenne. Hierdoor wordt je kat eerder opgemerkt en staat je kat niet tevergeefs voor een dicht kattenluik. Maximaal 32 chips kunnen ingesteld worden en zo krijgen alleen jouw katten toegang. Het instellen van de kattenluik is vrij eenvoudig. Daarnaast kan je nog op de traditionele manier het luik vergrendelen. Heeft jouw kat geen geïmplanteerde chip? In de verpakking zit een gratis microchip die je om een halsband kan dragen. Dit is absoluut één van de pluspunten aan het systeem.

Cat Mate kattenluik met chip

Opnieuw niet één van de meest goedkoopste systemen uit ons lijstje, maar nog wel één van de best geteste kattenluiken met chip. De toegang van het luik wordt geregeld met een geïmplanteerde chip bij je kat. Zo voorkom je dat er nog langer zwerfkatten naar binnenkomen. De Cat Mate dien je zelf aan je kat te bevestigen met bijvoorbeeld een halsband. Eén van de grote pluspunten is het ingebouwde LCD systeem in het kattenluikje. Je kan hiermee zelfs per kat aangeven wanneer ze toegang krijgen. Daarnaast geeft een indicator aan wanneer de batterij bijna leeg is. Verder kan je het kattenluik nog handmatig vergrendelen als je niet wilt dat je katten naar buiten gaan.

Flamingo kattenluik met chip

Het handige kattenluik met chip van Flamingo heeft allereerst een tijdklok. Hiermee kun jij aangeven hoe laat jouw kat naar buiten mag en tot hoe laat hij naar binnen kan. Zo kun je ook vier standen instellen: de kat mag alleen naar binnen, de kat mag alleen naar buiten, helemaal open of helemaal dicht. Je kunt maar liefst negen katten registreren die via hun chip naar binnen mogen via het kattenluikje. Dit luik is geschikt voor een deur van maximaal vijftig millimeter dik.

Zooselect kattenluik met chip

Ook het kattenluik van Zooselect is een handig hulpmiddel om jouw kat naar binnen en buiten te laten. Dankzij de chip van jouw kat kun jij eenvoudig het luik installeren. Je houdt jouw kat voor het luikje en wanneer het ledlampje begint te knipperen is zijn chipcode gelezen. Bovendien is dit luik voorzien van een doorzichtige flap zodat jouw kat naar binnen of buiten kan kijken. Ook kun je het luik afsluiten met een magneet.

Veelgestelde vragen omtrent kattenluiken met chip

Wat zijn de voordelen van een kattenluik met chip?

De kat kan zelf naar buiten en naar binnen wanneer de kat dat zelf wilt. Een chip zorgt ervoor dat er geen vreemde katten of andere dieren via het luikje naar binnen komen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een kattenluik met chip?

De grootte van het luikje is erg belangrijk, zorg ervoor dat je kat er makkelijk doorheen kan. Is de kattenluik gemaakt van stevige materialen en is deze eenvoudig te installeren.

Hoe moet je een kattenluik precies installeren?

Zorg er altijd voor dat je de instructies goed leest en uitvoert, dit is vaak al voldoende om de plaatsing soepel te laten verlopen. Zorg ook dat je de juiste gereedschap in huis hebt, om bijvoorbeeld het gat netjes te zagen.

Bekijk hieronder de volledige top-8 kattenluiken met een chip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *