beste kattenluiken

10x Beste kattenluiken

Je bent van plan een kattenluik aan te schaffen, maar je hebt geen flauw idee welke de beste keuze is. Je wilt namelijk niet achteraf spijt hebben van je aankoop. Vooral omdat het soms een hele klus is om in een bestaande deur een kattenluik te installeren. Wij hebben daarom de tien beste kattenluiken op een rijtje gezet. Je hebt zo meteen een overzicht welke kattenluiken de beste keuze zijn.

Beste kattenluiken op een rij

SuperFlap kattenluik

De beste kattenluik op dit moment is de SuperFlap basiskattenluik. Deze luik is voorzien van een microchip en laat daardoor alleen jouw kat binnen. Het luikje is standaard vergrendeld en herkent geselecteerde katten aan de hand van de chip. Je hoeft bij deze kattenluik je kat dus geen halsband te laten dragen. De katten worden namelijk geïdentificeerd aan hun eigen chip. Ideaal als jouw kat liever geen halsband draagt. Daarnaast bedien je de kattenluik volledig via je smartphone. Zo kan je bijvoorbeeld tijden instellen wanneer je kat wel of niet naar binnen of buiten mag.

PetSafe kattenluik

Ga je liever voor een klassiek kattenluikje in tegenstelling tot de moderne kattenluikjes met chip? Dan kan je kiezen voor de Petsafe 917 Classic. Dit is eigenlijk gewoon een standaard kattenluik met vergendelslot. Het slot kan je instellen op 4 standen: open, dicht, alleen in of alleen naar buiten. De kattenluik is verkrijgbaar met of zonder tunnel afhankelijk van de dikte van je deur. De kattenluik is gemaakt voor een kat tot 7 kg en een schouderbreedte van maximaal 16 cm.

PetSafe kattenluik met chip

Petsafe heeft net als SuperFlap ook een kattenluikje met Microchip gemaakt. Dit luikje herkent ook alleen jouw kat en laat deze naar binnen. Zo voorkom je dat er vreemde katten naar binnenkomen en je voer stelen of nog erger in huis sproeien. Het kattenluikje werkt met de geïmplanteerde chip die je kat al bezit. Er kunnen tot maximaal 40 katten aan gekoppeld worden. Naast de chip heeft het kattenluikje ook nog een handmatige bediening om aan te geven of je kat naar binnen of buiten mag.

JC Pets kattenluik

Met het kattenluik van JC Pets hoef jij niet langer meer de deur te openen voor jouw spinnende viervoeter. Het fijne aan dit kattenluik is dat deze geschikt is voor alle deuren, muren en ramen: dik of dun. Bovendien heeft dit luikje vier standen waarmee jij kunt bepalen wanneer jouw kat wel of niet naar binnen mag. Je kunt het luik namelijk zetten op alleen naar binnen, alleen naar buiten, helemaal dicht en helemaal open. Ook krijg je bij dit kattenluik een tunnelstuk.

Skipoo kattenluik

Ook het kattenluik van Skipoo kun jij zelf bepalen wanneer jouw kat naar binnen en naar buiten mag. Houdt jouw kat ervan om buiten te spelen? Dan kun je ervoor kiezen om het kattenluik op ‘volledig open’ te zetten. Als het later in de avond is en jij jouw kat graag binnen wil houden, zet je ‘m op ‘alleen naar binnen’. Ook kun je het luik helemaal dicht en en ‘alleen naar buiten’ zetten. Daarnaast is het luik eenvoudig vast te zetten: enkel met acht schroeven.

Rirri kattenluik

Het zwarte kattenluik van Rirri heeft net als de andere luiken vier vergrendelingsstanden. Als je dus een zwarte deur hebt kun je kiezen voor een onopvallend luikje. Hiermee kun jij jouw kat de vrijheid geven om naar buiten en naar binnen te gaan. Ook beschikt dit luikje over een tunnelstuk voor als jouw deur te breed is voor het kattenluik. Bovendien heb je binnen no time dit kattenluik in jouw deur of muur gemonteerd.

RuwieBo kattenluik

Met het kattenluikje van RuwieBo geef jij jouw kat de ultieme vrijheid. Ook dit luik heeft vier manieren waarop jij het luikje kunt sluiten. Het fijne aan dit luikje is dat het een tochtstrip heeft zodat je, ondanks een gat in de deur, geen tocht naar binnen krijgt. Bovendien kan deze wel tegen een stootje van het weer, of het nou regent of hard waait. En als klap op de vuurpijl krijg je bij aanschaf van dit luikje een borstel waarmee jij losse haren en klitten van jouw kat kunt verwijderen.

Trixie kattenluik

Ben je op zoek naar een eenvoudig kattenluik? Dan kun je gaan voor het luikje van Trixie. Deze heeft namelijk een goede prijs-kwaliteitverhouding. Je hebt twee sluitingsstanden op dit luikje: helemaal open of helemaal dicht. Ook kun je dit luikje eenvoudig monteren in de deur, muur of raam. Het luik is gemaakt van kunststof waardoor het luik bestand is tegen weer en wind. 

Cat Mate kattenluik

Ook het kattenluik van Cat Mate is van eenvoudig design. Je kunt ervoor kiezen om het luikje volledig dicht of volledig open te doen. Dit luik is geschikt voor muren en deuren: voor deuren met een dikte van vijftig millimeter. Wanneer het kattenluik alsnog te smal is kun je ervoor kiezen om een tunnel te gebruiken zodat het luik alsnog past. Een voordeel van dit kattenluik is dat het water en winddicht is. Ook is het glas licht getint zodat je niet gauw vlekken zult zien op het luik.

Omnium kattenluik

Het zwarte kattenluikje van Omnium heeft veel voordelen. Zo heeft het luik vier vergrendelingsstanden, een magnetische sluiting waardoor het luik goed sluit en het is waterdicht. Bovendien is dit luikje veilig: door de vergrendelingsstanden weet je zeker dat er geen vreemde katten in jouw huis komen. Ook beschikt dit luikje over een extra tunnel, zodat het luik precies in het gat van de deur of muur past. 

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van een kattenluik?

Allereerst geeft een kattenluik jouw kat meer vrijheid. Ook kun je de meeste kattenluiken vergrendelen, voor wanneer jouw kat bijvoorbeeld al thuis is. Er bestaan zelfs kattenluiken met chipherkenning, zodat alleen jouw kat naar binnen mag. 

Hoe installeer ik een kattenluik?

– Plaats het kattenluik op een hoogte tussen tien en vijftien centimeter boven de grond. Hou wel rekening met de grootte van jouw kat, zodat jouw kat makkelijk in- en uit kan stappen.
– Maak een gat in de ruimte waar jij het kattenluik wil plaatsen. Dit is vaak een muur, een deur of een raam.
– Als het kattenluik in hout is bevestigd, maak je het kattenluik vast met schroeven. 

Hoe laat ik mijn kat wennen aan een kattenluik?

Wanneer het kattenluik is geïnstalleerd, wil jouw kat misschien niet meteen door het lattenluik. Je kunt het deurtje in het begin vastplakken met tape, zodat hij rustig door het luikje kan stappen. Eventueel kun je de kat met een brokje lokken. Als de kat meerdere keren door het luikje is heengegaan, kun je de deur langzaam laten zakken op de rug van jouw kat.

Bekijk hieronder de volledige top-10 kattenluiken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *