5x Beste looplank voor je hond

Het is voor de rug van je hond niet goed om telkens in de auto te springen. Er zijn ook hondenrassen extra gevoelig voor rugklachten door het springen op de bank. Een manier om je hond veilig in en auto de auto te tillen is met de loopplank. Vooral bij grote honden is dit een fijne oplossing doordat je ze niet zomaar in de auto tilt. De vijf beste loopplanken voor je hond hebben we voor je op een rijtje gezet.

Lijst met 5 Beste looplanken voor je hond

Topmast hondenloopplank

Voorkom heup of rugproblemen bij je hond met de Topmast hondenloopplank. De multifunctionele loopplank kan je voor de auto of andere opstapjes gebruiken. Doordat de loopplank uitschuifbaar is maak je hem eenvoudig op de juiste lengte. De loopplank is een lichtgewicht van slechts 4 kg en is gemaakt van hard kunststof. De lengte is 157 cm en de looplank is 40 cm breed. De plank kan een gewicht tot maximaal 90 kg dragen. Een opstap tot maximaal 90 cm hoog kan overbrugd worden met de loopplank. Dankzij de anti-slip coating kan je hond veilig de auto in en uit. De rubberen voetjes aan het einde voorkomt dat de plank wegglijdt.

Trixie hondenloopplank

De Trixie hondenloopplank wordt regelmatig beoordeeld als de beste oplossing om je hond in en uit de auto te krijgen. De plank is opvouwbaar en daardoor eenvoudig mee te nemen in de auto. De ruwe oppervlakte maakt het voor de hond veilig om de auto in en uit te stappen. Je hond krijgt voldoende grip om de heuvel op te lopen. De meeste honden kunnen zo zelfstandig in de kofferbak stappen. Ideaal voor honden met rugproblemen of om rug en heupproblemen te voorkomen.

Petstar hondenloopplank

De Petstar hondenloopplank helpt honden tot 90 kg om hoogteverschillen te overbruggen. Hierbij wordt de rug zo’n min mogelijk belast. De loopplank is voorzien van een anti-slip laag. Hierdoor is het eenvoudig om op de plank te lopen en vinden de meeste honden het niet eng. Na gebruik kan je de loopplank dubbel vouwen en opbergen in de auto of woning. De loopplank wordt regelmatig gebruikt bij honden met gewrichtsproblemen. De plank kan ook preventief gebruikt worden. Bijvoorbeeld als je een hondenras hebt waarbij veel heup of rugklachten voorkomen.

Topmast uitschuifbare loopplank

De Topmast uitschuifbare loopplank kan voor bijna elk opstapje gebruikt worden doordat de plank uitschuifbaar is. Eigenlijk bestaat de loopplank uit drie delen en bepaal je zelf de lengte die overbrugt moet worden. Zo kan je de loopplank gebruiken voor een boot, woning, auto of caravan. Je voorkomt hiermee lichamelijke klachten bij je hond. Een extra pluspunt is dat je de loopplank volledig in elkaar kan schuiven tot een klein pakketje om mee op reis te nemen. De loopplank is uitschuifbaar maximaal 160 cm en 42 cm breed. Ondanks dat de loopplank slechts 5.5 kg weegt kan hij honden tot 100 kg dragen. De loopplank is voorzien van rubberen voeten en een rubberen anti-slip laag. Hierdoor kunnen je honden veilig in en uitstappen.

Trixie loopplank voor de bank

Springt jouw hond graag op de bank? Probeer je hond te motiveren een loopplank te nemen. Er is door Trixie een speciale mini loopplank ontwikkelt waarmee je hond veilig op de bank kan lopen. De loopplank is 90 cm hoog en een opstapje voor in huis. Tot 40 KG kan de loopplank gemaakt van MDF dragen. Het is in sommige auto’s ook voldoende om een loopplank tot 90 cm te gebruiken. De loopplank is voorzien van tapijt zodat de honden zonder angst omhoog kunnen lopen.

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

5x Beste senior hondenvoer

Op het moment dat je hond de leeftijd van 8 jaar bereikt heeft is hij officieel een senior hond. Senior honden kunnen last krijgen van hun gebit of eten minder...

5 Beste hondensnacks

Uiteraard wil je af en toe je hond belonen. Of gewoon je hond een keer iets lekkers geven. Hondensnacks worden als tussendoortje gegeven, maar zijn vaak ook onderdeel van de...

5x Beste hondenvoerbak

Voordat je een hond aanschaft is het belangrijk om de basis benodigdheden in huis te halen. Eén van de belangrijkste benodigdheden is een hondenvoerbak. In de voerbak kan je het...

5 Beste voercontainers voor je hond

Een voercontainter is ideaal om de brokken van je hond langer vers in te houden. Het is voordeliger om voor je hond een zak van bijvoorbeeld 25 kg te nemen...