5x Beste hondenrek voor in de auto

Een hond kan lang niet altijd plaatsnemen op de achterbank. Bijvoorbeeld omdat er al kinderen achterin zitten. Of omdat je de bekleding van je auto liever niet vies maakt. Een manier om je honden alsnog veilig mee op reis te nemen is in de kofferbak. Alleen hoe kan je honden veilig vastzetten? Dit kan je het beste doen met een hondenrek. Een hondenrek voorkomt dat je hond door de auto heen gelanceerd wordt. De 5 Beste hondenrekken voor je auto hebben we voor je op een rijtje gezet.

Lijst met 5x de Beste hondenrek voor je auto

Viking Choice hondenrek

Verhoog de veiligheid in de auto door een Viking Choice hondenrek te kopen. Dit speciale beschermingsrooster voorkomt dat je hond of bagage door de auto heenvliegt. Bij een botsing of zwaar remmen wordt je huisdier en bagage beschermd. Het hondenrek is zeer robuust en eenvoudig te monteren. Het rek is uitschuifbaar en op maat van je auto te maken. Hierdoor is hij universeel te gebruiken in verschillende auto’s. Zonder gereedschap kan je het rek monteren en er weer uithalen. Je bevestigt het rooster aan de voorste of achterste hoofdsteun. De minimale breedte is 91 cm en de maximale breedte 145 cm. Het rek is 30 cm hoog.

MAC Universeel hondenrek

De MAC Universeel hondenrek is bijna in elke auto snel te monteren. Eén van de grootste voordelen is dat het rek in zowel de hoogte als breedte verstelbaar is. Het systeem werkt met buizen die je in en uit kan schuiven. Je kan het rek eenvoudig achter de hoofdsteunen monteren en op maat maken. De minimale breedte is 85 cm en de maximale breedte is 140 cm. De minimale hoogte van het rek is 30 cm tot maximaal 45 cm. Door de montage aan de hoofdsteunen neemt het rek van zichzelf geen ruimte in beslag. Het snelmontagesysteem maakt het mogelijk om het rek alleen te gebruiken als je de honden vervoerd. Het rek zelf is gemaakt van lichtgewicht kunststof.

Carpoint hondenrek

Het Carpoint hondenrek is speciaal gemaakt om je hond en de chauffeur te beschermen bij een botsing of hard remmen. Het rek is vrij eenvoudig aan de hoofdsteunen te monteren. De minimale hoogte is 61 cm en de maximale hoogte is 112 cm. De breedte is minimaal 86 cm tot maximaal 142 cm. Het hondenrek wordt niet zoals de meeste rekken aan de hoofdsteunen gemonteerd. Je plaatst hem op poten in de achterbak die je vervolgens met poten aan de bovenzijde tussen je achterbak en plafond klemt. Het hondenrek is eenvoudig en snel in de auto te monteren.

Trixie autohondenrek

Trixie autohondenrek is speciaal gemaakt om je honden of bagage veilig te vervoeren in de achterbak. De montage gebeurt aan de hoofdsteunen van de achterbak. Door de montage aan de hoofdsteunen kan je de complete kofferbak blijven gebruiken. Het autohondenrek bestaat uit drie delen die je kan verschuiven om het rek op maat te maken. De minimale hoogte is 34 cm en de maximale hoogte is 48 cm. De minimale breedte is 81 cm tot maximaal 163 cm. Het rek zelf is gemaakt van lichtgewicht aluminium.

Petego hondenrek

Petego hondenrek is een simpele oplossing om je hond te beschermen tijdens een botsing of hard remmen. Het hondenrek kan vastgemaakt worden aan de hoofdsteunen. Het complete rek is eenvoudig in te stellen op je auto. Dit doe je zonder boren. Je rekt het rek gewoon uit op de juiste afmetingen van je auto. Het is een solide rek in een neutrale kleur zodat deze goed bij de auto past.

Veelgestelde vragen

Wat is een hondenrek voor in de auto?

Dankzij een hondenrek in de auto kan jouw hond niet alle kanten op. Met een hondenrek wordt eigenlijk iedereen in de auto beschermd: het leidt de bestuurder niet af en de hond kan niet zomaar op de bestuurdersstoel springen.

Is een hondenrek voor in de auto veilig?

Hondenrekken zijn veilig voor in de auto. Het neemt zelfs gevaarlijke situaties weg, bijvoorbeeld wanneer jouw hond op jouw schoot wil springen terwijl jij aan het rijden bent. Wel moet je erop letten dat het hondenrek jouw zicht niet belemmert.

Waar moet ik op letten als ik een hondenrek voor in de auto wil aanschaffen?

Kies allereerst de juiste maat van het rek: het moet immers passen in jouw auto en het rek moet jouw hond beschermen. Ook bestaan er zachte en harde hondenrekken. Vraag je ook in hoeverre je het belangrijk vindt hoe je het rek moet installeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *