5 beste paarden tondeuses

Met een tondeuse kun je jouw paard op een veilige manier scheren. Het voordeel hiervan is dat jouw paard het in de winter niet te warm krijgt als je veel traint. Daarom in dit artikel de 5 beste tondeuses.

Lijst met 5 beste tondeuses

Kneizer Paarden scheermachine 

De Kneizer paarden scheermachine is geschikt om het paard helemaal mee te scheren. Je kunt de kracht van dit paarden scheerapparaat vergelijken met een 400w conventionele machine. Echter, verbruikt deze machine maar 200w aan stroom. Dit heeft deze tondeuse te danken aan de nieuwste motor techniek waarvan deze tondeuse is voorzien. Dankzij deze techniek wordt de machine minder snel warm dan andere tondeuses, dit apparaat is daarnaast veel krachtiger dan de gemiddelde tondeuse. Dit brengt met zich mee dat de machine door elke paarden vacht heen gaat. Verder is de motor van deze tondeuse compleet onderhoudsvrij. Deze tondeuse maakt 3000 snij bewegingen per minuut, weegt slechts 1000 gram, is stil en heeft weinig vibratie en heeft een comfortabele handgreep. Er zit een snoer aan met een lengte van 5 meter en heeft ingebouwde luchtkoeling. Deze tondeuse wordt apart in een koffer geleverd met bijgevoegde scheerolie. Er zit een standaard messenset bij met gratis extra messen.

vidaXL Paardentondeuse 6-delig 350W

De vidaXL Paardentondeuse 6-delig 350W is de complete scheerset voor je paard en helpt je om op een efficiƫnte wijze je paard te scheren. Deze tondeuse is uitgerust met een efficiƫnte motor van 350 w en daardoor sterk genoeg om door de dikke vacht van je paard heen te komen. De tondeuse beschikt over een hoge snelheid van 2400 TPM en geeft jou daarmee een comfortabele scheerervaring. Jouw paard zal de tondeuse als zeer prettig ervaren door de kracht waarmee hij door zijn vacht gaat. Indien je het apparaat gebruikt zul je weinig geluid- en vibratie ervaren, dit draagt bij aan het gebruikscomfort. Er wordt smeerolie- en een lange kabel bij de tondeuse geleverd. De tondeuse zit in een handige draagkoffer met de accessoires erbij. Hij is zwart met rood van kleur, heeft een vermogen van 350 w, kabellengte van 5m, spanning/frequentie van 220-240 V/50HZ, is 30,5 x 6,5 x 6 cm (L x B x H) kwa afmetingen en er wordt een reinigingsborstel meegeleverd.


Wahl Adelar Pro Diamond blade ACCU tondeuse paard


De Wahl Adelar Pro Diamond blade ACCU tondeuse paard is een luxe tondeuse en maakt het mogelijk om snoerloos te scheren. Dankzij de twee duurzame Li-Lon batterijen zonder memory effect kun je 75 minuten lang scheren. Is de accu leeg? Dan kun je deze in 50 minuten weer volledig opladen. Deze tondeuse is gemaakt in Duitsland, heeft roestvrijstalen messen, die je makkelijk kunt verwijderen met een eenvoudige reiniging en kunt instellen van 0,7-3mm. Het is een ergonomische, stille en lichte tondeuse en ontziet de gewrichten van je paard en jou. De tondeuse beschikt over een praktische LED-oplaad indicatie die aangeeft wanneer je de batterij moet wisselen.

Kerbl Accu- scheerapparaat Sonic – Accu- scheerapparaat Sonic incl. toebehoren

Het Kerbl Accu- scheerapparaat Sonic – Accu- scheerapparaat Sonic incl. toebehoren is perfect en zeer geliefd om je paard mee te scheren. Deze tondeuse beschikt over uitstekende scheereigenschappen, heeft een keramische scheerkop en een krachtige NiMH accu met 1200mAH en een reserveaccu. Hierdoor kun je ononderbroken scheren, je kunt hem ook gebruiken met kabel. Er zitten 5 instelbare lengtestanden op, deze kun je afstellen met het stelwiel 0,8mm-2,0mm. Verder zitten er 4 opsteek kammen bij, deze zorgen voor een snijhoogte van 3,6,9 en 12 mm, deze zijn wel alleen geschikt voor detailafwerking.

Kerbl Scheerapparaat A6 – voor lange gebruikstijden

Het Kerbl Scheerapparaat A6 – is geschikt voor lange gebruikstijden. Deze tondeuse behoort tot de nieuwe A6TM producten lijn en beschikt over de nieuwste snufjes. Er zit een nieuw concept motor in, deze neutraliseert automatisch spanningsschommelingen. Het mooie hieraan is dat de motor op deze manier gelijkmatiger loopt en minder elektriciteit verbruikt. Dit voorkomt gewrichtsvermoeidheid. Het scheerresultaat is subliem dankzij het 3 traps systeem. Het geluidsniveau is laag en geschikt voor alle typen vacht. Er zitten geen scheermessen bij als deze tondeuse wordt geleverd.

Veelgestelde vragen:

Waarom moet je een paard scheren?

Het is belangrijk om een paard in de winter te scheren als je er veel mee traint en deze veel op stal staat. Doordat een paard veel op stal staat wordt de wintervacht minder dik, hierdoor heeft hij het sneller koud, maar wordt toch dik. Hierdoor is het verharen niet gelijk, als je veel met je paard traint kan je paard te snel afkoelen, door het zweten, daarom is het belangrijk om je paard te scheren. Dit is alleen noodzakelijk als je veel met je paard traint.

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

5 Beste kippenvoerbak

Natuurlijk wil je graag je kippen elke dag vers eten geven. Je bent daarom op zoek naar de beste kippenvoerbak. De voerbak moet goed toegankelijk zijn voor je kippen, maar...

5x Beste kippen drinkbak

Het is belangrijk dat je kip elke dag toegang krijgt tot vers en schoon drinkwater. Bij de aanschaf van de drinkbak is het daarom van belang dat er geen ontlasting...

5 Beste luxe Kippenhok

Natuurlijk verdient jouw kip het beste wat er is. Je bent daarom op zoek naar de Beste luxe kippenhokken voor je kip. Eigenlijk zoek je het paleis onder de kippenhokken....

5x Beste kippenren

Wil je liever niet dat je kippen vrij rondlopen door de tuin? Dan kan een kippenren de oplossing zijn. Het is bij een kippenren belangrijk dat je kippen voldoende ruimte...