5x Beste Paarden Tondeuse

Met een tondeuse kun je jouw paard op een veilige manier scheren. Het voordeel hiervan is dat jouw paard het in de winter niet te warm krijgt als je veel traint. Daarom in dit artikel de vijf beste tondeuses.

Lijst met 5 beste tondeuses

Kneizer Paarden scheermachine 

De Kneizer paarden scheermachine is geschikt om het paard helemaal mee te scheren. Je kunt de kracht van dit paarden scheerapparaat vergelijken met een 400w conventionele machine. Echter, verbruikt deze machine maar 200w aan stroom. Dit heeft deze tondeuse te danken aan de nieuwste motor techniek waarvan deze tondeuse is voorzien. Dankzij deze techniek wordt de machine minder snel warm dan andere tondeuses, dit apparaat is daarnaast veel krachtiger dan de gemiddelde tondeuse. Dit brengt met zich mee dat de machine door elke paarden vacht heen gaat. Verder is de motor van deze tondeuse compleet onderhoudsvrij. Deze tondeuse maakt 3000 snij bewegingen per minuut, weegt slechts 1000 gram, is stil en heeft weinig vibratie en heeft een comfortabele handgreep. Er zit een snoer aan met een lengte van 5 meter en heeft ingebouwde luchtkoeling. Deze tondeuse wordt apart in een koffer geleverd met bijgevoegde scheerolie. Er zit een standaard messenset bij met gratis extra messen.

vidaXL Paardentondeuse 6-delig 350W

De vidaXL Paardentondeuse 6-delig 350W is de complete scheerset voor je paard en helpt je om op een efficiënte wijze je paard te scheren. Deze tondeuse is uitgerust met een efficiënte motor van 350 w en daardoor sterk genoeg om door de dikke vacht van je paard heen te komen. De tondeuse beschikt over een hoge snelheid van 2400 TPM en geeft jou daarmee een comfortabele scheerervaring. Jouw paard zal de tondeuse als zeer prettig ervaren door de kracht waarmee hij door zijn vacht gaat. Indien je het apparaat gebruikt zul je weinig geluid en vibratie ervaren, dit draagt bij aan het gebruikscomfort. Er wordt smeerolie en een lange kabel bij de tondeuse geleverd. De tondeuse zit in een handige draagkoffer met de accessoires erbij. Hij is zwart met rood van kleur, heeft een vermogen van 350 w, kabellengte van 5m, spanning/frequentie van 220-240 V/50HZ, is 30,5 x 6,5 x 6 cm (L x B x H) kwa afmetingen en er wordt een reinigingsborstel meegeleverd.

Wahl Adelar Pro Diamond blade ACCU tondeuse paard

De Wahl Adelar Pro Diamond blade ACCU tondeuse paard is een luxe tondeuse en maakt het mogelijk om snoerloos te scheren. Dankzij de twee duurzame Li-Lon batterijen zonder memory effect kun je 75 minuten lang scheren. Is de accu leeg? Dan kun je deze in 50 minuten weer volledig opladen. Deze tondeuse is gemaakt in Duitsland, heeft roestvrijstalen messen, die je makkelijk kunt verwijderen met een eenvoudige reiniging en kunt instellen van 0,7-3mm. Het is een ergonomische, stille en lichte tondeuse en ontziet de gewrichten van je paard en jou. De tondeuse beschikt over een praktische LED-oplaad indicatie die aangeeft wanneer je de batterij moet wisselen.

Kerbl Accu- scheerapparaat Sonic – Accu- scheerapparaat Sonic incl. toebehoren

Het Kerbl Accu- scheerapparaat Sonic – Accu- scheerapparaat Sonic incl. toebehoren is perfect en zeer geliefd om je paard mee te scheren. Deze tondeuse beschikt over uitstekende scheereigenschappen, heeft een keramische scheerkop en een krachtige NiMH accu met 1200mAH en een reserveaccu. Hierdoor kun je ononderbroken scheren, je kunt hem ook gebruiken met kabel. Er zitten 5 instelbare lengtestanden op, deze kun je afstellen met het stelwiel 0,8mm-2,0mm. Verder zitten er 4 opsteek kammen bij, deze zorgen voor een snijhoogte van 3,6,9 en 12 mm, deze zijn wel alleen geschikt voor detailafwerking.

Kerbl Scheerapparaat A6 – voor lange gebruikstijden

Het Kerbl Scheerapparaat A6 – is geschikt voor lange gebruikstijden. Deze tondeuse behoort tot de nieuwe A6TM producten lijn en beschikt over de nieuwste snufjes. Er zit een nieuw concept motor in, deze neutraliseert automatisch spanningsschommelingen. Het mooie hieraan is dat de motor op deze manier gelijkmatiger loopt en minder elektriciteit verbruikt. Dit voorkomt gewrichtsvermoeidheid. Het scheerresultaat is subliem dankzij het 3 traps systeem. Het geluidsniveau is laag en geschikt voor alle typen vacht. Er zitten geen scheermessen bij als deze tondeuse wordt geleverd.

Veelgestelde vragen

Waarom moet je een paard scheren?

Het is belangrijk om een paard in de winter te scheren als je er veel mee traint en deze veel op stal staat. Doordat een paard veel op stal staat wordt de wintervacht minder dik, hierdoor heeft hij het sneller koud, maar wordt toch dik. Hierdoor is het verharen niet gelijk, als je veel met je paard traint kan je paard te snel afkoelen, door het zweten, daarom is het belangrijk om je paard te scheren. Dit is alleen noodzakelijk als je veel met je paard traint.

Waarom moet je een paard half scheren?

Wanneer je voor de helft jouw paard scheert, kan hij beter zijn warmte kwijt. Je scheert daarom het haar weg waar hij het meeste zweet. Dat zijn de hals, buik en billen. Het hoofd kan helemaal of half geschoren worden.

Op hoeveel millimeter moet ik mijn paard scheren?

De vacht op het lijf wordt meestal op drie millimeter geschoren. De benen en het hoofd vaak op anderhalf tot twee millimeter.

Bekijk hieronder de volledige top-5 paardentondeuses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *