beste paardenzadels

5x Beste Paardenzadel

Bij de aanschaf van een paardenzadel is het vooral belangrijk dat deze goed bij je paard past. Als het zadel niet goed past kan je paard last krijgen van lichamelijke klachten. Om het je gemakkelijk te maken hebben wij een top vijf gemaakt van de beste paarden zadels op dit moment. Je weet zo meteen dat je een verantwoorde keuze voor je paard maakt.

Lijst met de beste zadels voor paarden

Pfiff paardenzadel

Dit is één van de beste paardenzadels op dit moment. Het zadel is echter wel speciaal ontwikkeld als dressuurzadel. Het zadel heeft een diepe zit en beweegt prettig mee tijdens het rijden. Ondanks de hoge kwaliteit is het paardenzadel voor een zeer scherpe prijs verkrijgbaar. Dit maakt het extra interessant om voor dit zadel te kiezen. Het zadel van Pfiff is absoluut een verstandige keuze voor jouw paard.

F.r.a. paardenzadel

Bareback riding wordt extra aangenaam met de F.r.a. Bareback pad Dardo. Dit prachtige zadel is gemaakt van syntetisch suede. De vulling is gemaakt van high density foam en is bij het zitvlak extra dik. Hierdoor zit de zadel vrij comfortabel. Kortom een prima keuze voor de bareback rijders. Een extra pluspunt is de scherpe prijs van de zadel.

Horka paardenzadel

Opnieuw staat er een dressuurzadel in het lijstje, en dit keer van Horka. Dit zadel is gemaakt van synthetisch leer en het is afgewerkt met een suède-look. Bovendien heeft het paardenhandel een foamkussen, zodat het zadel extra comfortabel is. Dit comfort is ook mede mogelijk gemaakt door de extra diepe zit.

Harry’s Horse paardenzadel

De Harry’s Horse Pony paardenzadel is een synthetische zadel met een verwisselbare boom. Het is een vrij licht zadel en deze is ook vrij eenvoudig in onderhoud. Dit maakt het extra fijn om te gebruiken. Standaard wordt de zadel geleverd met een wijde boom, maar deze kan je verwisselen. Daarnaast staat Harry’s Horse al jaren bekend als de beste kwaliteit voor zowel de ruiter als het paard.

vidaXL paardenzadel

Ook heeft vidaXL een paardenzadel op de markt weten te brengen. En het fijne van deze paardrijzadel is dat het bij een set behoort. Je krijgt namelijk niet alleen een paardrijzadel, maar ook een zadeldeken, stijgbeugels, een singel en stijgbeugelriemen. Zo kun jij meteen op jouw paard wegrijden! Bovendien is het zadel gemaakt van echt leder.

Veelgestelde vragen

Wanneer zit het paardenzadel goed?

Allereerst moet het diepste punt van het zadel recht liggen. Het zadel mag niet naar voren glijden. Ook mag het zadel niet omhoogkomen aan de achterkant als je op het zadel drukt. Wanneer er drie vingers tussen de zadel en de schoft van het paard past, zit het zadel goed. Uiteraard mag het zadel niet te lang zijn en niet te breed.

Wat is een veelzijdigheidszadel?

Een veelzijdigdheidszadel is een gemiddeld zadel tussen een dressuur- en springzadel. De zweetbladen bij zo’n zadel zijn iets langer en minder naar voren gevormd. Zo kun je als ruiter alles rijden met één zadel.

Hoe moet je een paardenzadel onderhouden?

Een goede onderhoudsbeurt van je paardenzadel begint al met het opbergen ervan. De ruimte mag niet vochtig zijn en een goede ventilatie is een pre. Bovendien moet je na het gebruik het dekje en singel eraf halen. Daarnaast is het te vaak poetsen van het zadel niet goed. Maak het zadel alleen schoon als het vies is geworden. Doe dit met een zachte spons en lauwwarm water. Je kunt het paardenzadel eens in de drie maanden poetsen met blanke wax.

Bekijk hieronder de volledige top-5 paardenzadels

1 thought on “5x Beste Paardenzadel

 1. Hallo Melissa,

  Fijn dat je aandacht besteedt aan zadels.
  Helaas is het kiezen voor een goed passend zadel voor paard én ruiter niet zo simpel.
  Er is veel kennis voor nodig over oa de anatomie van paard én ruiter.

  Als gecertificeerd paarden- en zadelergonoom kom ik dingen tegen die door een zadel zijn veroorzaakt, met alle gevolgen van dien.
  Ik zou allebei, paard en ruiter, graag de ellende willen besparen van een niet passend harnachement.

  Jacqueline Overdevest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *