beste paardrijcaps voor kinderen (1)

3x Beste paardrijcaps voor kinderen

Als je kindje gaat paardrijden wil je natuurlijk wel dat je kleintje goed beschermd is. Vooral als je kleintje per ongeluk een keer van het paard valt. Wij hebben daarom een lijstje gemaakt met de drie beste paardrijcaps voor kinderen. Je weet zo precies welke paardrijcaps jouw kinderen het beste beschermen tijdens het paardrijden.

De Beste paardrijcaps voor kinderen op een rij

Harry’s Horse paardrijcap Challenge

Het blijft natuurlijk belangrijk dat de paardrijcap goed past, maar de Harry’s Horse paardrijcap Challenge is absoluut een aanrader. De paardrijcap voldoet aan de veiligheidsnormering en heeft meerdere ventilatiesleuven. Doordat de paardrijcap van kunststof is zorgt hij voor extra bescherming. Een fijn pluspunt  is de lederen decoratie op de kelp en de sparkle decoratie. Verder is de paardrijcap vrij eenvoudig op maat te maken met een draaiknop. Hierdoor is het voor je kindje zelf ook mogelijk om de cap op maat te maken. De ruitercap challenge is overigens ook nog verkrijgbaar in verschillende designs.

Covalliero Rijhelm VG1

De Covalliero is speciaal ontworpen door liefhebbers van de paardensport, maar wel met aandacht voor de jonge ruiters. Het formaat van de helm is eenvoudig aan te passen, zodat je met de juiste maatvoering altijd een goede pasvorm creëert. Daarbij is het omhulsel schokbestendig en wordt het hoofdje van je kindje voor een groot deel beschermd. Dankzij een uitstekend ventilatiesysteem ontstaat er geen oververhitting bij warm weer of een intensieve training. De cap wordt vastgemaakt met een 3-punt bevestigingssysteem en heeft van zichzelf een slanke vorm.

Charles Owen AYR8 cap

De Charles Owen AYR8 cap is eigenlijk gewoon al een hele chique paardrijcap om te zien. Alles is in de cap netjes weggewerkt en de paardrijdcap biedt voldoende bescherming aan je kindje. Design, veiligheid en comfort zijn de grote pluspunten bij deze rijhelm. Zo is de helm uitgerust met verschillende ventilatieroosters. De veiltialtieroosters zijn netjes weggewerkt achter de stof, waardoor niemand doorheeft dat ze er zitten. Zo zorgt de cap voor comfort en blijft hij er prachtig uitzien. Daarnaast voldoet de paardrijcap aan de VG1 norm, waardoor je kindje er veilig mee kan rijden.

Veelgestelde vragen

Hoe bepaal je de maat van de paardrijcap?

Meet het hoofd van het kindje op met een meetlint. Doe het lint rondom het hoofd, vlak boven de oren. De hoeveelheid centimeters staat voor de maat die jouw kind moet hebben. Als het hoofdje 51 centimeter is, moet je maat 51 van een paardrijcap nemen.

Aan welke veiligheidseisen moet een paardrijcap voldoen?

Een paardrijcap moet zijn voorzien van een CE-label. Deze caps zijn getest en dus veilig. Het label, CE EN 1348 en CE EN 14572, staat meestal vermeld aan de binnenkant van de cap. Check dus voor het aanschaffen of de paardrijcap dit label heeft.

Hoe lang gaat een paardrijcap mee?

Allereerst is het belangrijk om geen tweedehands paardrijcap te kopen. Je weet immers nooit of deze al een keer is gevallen en hoe oud deze is. Als je een nieuwe cap koopt, gaan deze ongeveer vijf jaar mee. Vervang de cap dus na vijf jaar, omdat de materialen van de cap op den duur gaan slijten.

Geef een antwoord

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

5x Beste Snackbal

Sommige honden hebben meer behoefte aan uitdaging dan de andere hond. Heb jij een hond in huis rondhuppelen die wel wat uitdaging kan gebruiken? Met een snackbal wordt jouw hond...

10x Beste Kauwstaaf

Kwispelen met de staart en een blij koppie: dit is waarschijnlijk de reactie van jouw hond wanneer jij aan komt lopen met een lekkere kauwstaaf. De hond vindt dit niet...

5x Beste Clicker

Met een clicker kun jij op een goede manier jouw hond trainen. Wanneer je op de clicker drukt, hoor je een klik. Hiermee zal jouw hond zijn eigen gedrag associëren...

10x Beste Benchkussen

Wanneer jouw trouwe viervoeter veel slaapt en rust in zijn bench, is een goede benchkussen een onmisbaar product. Je wilt immers dat jouw hondje een fijne plek heeft waar hij...