beste paardrijcaps voor kinderen (1)

5x Beste Paardrijcap voor Kinderen

Als je kindje gaat paardrijden wil je natuurlijk wel dat je kleintje goed beschermd is. Vooral als je kleintje per ongeluk een keer van het paard valt. Wij hebben daarom een lijstje gemaakt met de vijf beste paardrijcaps voor kinderen. Je weet zo precies welke paardrijcaps jouw kinderen het beste beschermen tijdens het paardrijden.

Lijst met vijf beste paardrijcaps voor kinderen op een rij

Harry’s Horse paardrijcap

Het blijft natuurlijk belangrijk dat de paardrijcap goed past, maar de Harry’s Horse paardrijcap is absoluut een aanrader. De paardrijcap voldoet aan de veiligheidsnormering en heeft meerdere ventilatiesleuven. Doordat de paardrijcap van kunststof is zorgt hij voor extra bescherming. Een fijn pluspunt  is de lederen decoratie op de kelp en de sparkle decoratie. Verder is de paardrijcap vrij eenvoudig op maat te maken met een draaiknop. Hierdoor is het voor je kindje zelf ook mogelijk om de cap op maat te maken. De ruitercap challenge is overigens ook nog verkrijgbaar in verschillende designs.

Covalliero paardrijcap

De Covalliero is speciaal ontworpen door liefhebbers van de paardensport, maar wel met aandacht voor de jonge ruiters. Het formaat van de helm is eenvoudig aan te passen, zodat je met de juiste maatvoering altijd een goede pasvorm creëert. Daarbij is het omhulsel schokbestendig en wordt het hoofdje van je kindje voor een groot deel beschermd. Dankzij een uitstekend ventilatiesysteem ontstaat er geen oververhitting bij warm weer of een intensieve training. De cap wordt vastgemaakt met een 3-punt bevestigingssysteem en heeft van zichzelf een slanke vorm.

Horze paardrijcap

De paardrijcap van Horzes is eigenlijk gewoon al een hele leuke paardrijcap om te zien. Naast dat het een duurzame en sterke paardrijcap is, biedt de paardrijdcap ook voldoende bescherming aan je kindje. Design, veiligheid en comfort zijn de grote pluspunten bij deze rijhelm. Zo is de helm uitgerust met verschillende ventilatieroosters. Bovendien heeft deze paardrijcap veel bling. Daarnaast voldoet de paardrijcap aan de VG1 norm, waardoor je kindje er veilig mee kan rijden.

QHP paardrijcap

De paardrijcap van QHP is een eenvoudige paardrijcap voor kinderen die net beginnen met paardrijden. Het is dan ook een paardrijcap zonder te veel poespas, maar hij doet wel wat hij moet doen: het hoofd beschermen van het kind. Ook kunnen kinderen jarenlang van deze paardrijcap genieten, want je kunt de cap verstellen door middel van de draaiknop. De cap voldoet aan de VG1-normering.

Red Horse paardrijcap

De caps van Red Horse staan erom bekend dat ze veilig en comfortabel zijn. En dat is deze ook, want ook deze paardrijcap voldoet aan de VG1-normering. De binnenkant van de paardrijcap is voorzien van schuimrubberen pads wat gemaakt is van polystoff. De hoofdband is gemaakt van nylon kunststof, die tevens ook nog verstelbaar is. Bovendien is deze cap in verschillende maten verkrijgbaar. Er zit dus altijd wel een geschikte paardrijcap voor jouw kind tussen.

Veelgestelde vragen

Hoe bepaal je de maat van de paardrijcap?

Meet het hoofd van het kindje op met een meetlint. Doe het lint rondom het hoofd, vlak boven de oren. De hoeveelheid centimeters staat voor de maat die jouw kind moet hebben. Als het hoofdje 51 centimeter is, moet je maat 51 van een paardrijcap nemen.

Aan welke veiligheidseisen moet een paardrijcap voldoen?

Een paardrijcap moet zijn voorzien van een CE-label. Deze caps zijn getest en dus veilig. Het label, CE EN 1348 en CE EN 14572, staat meestal vermeld aan de binnenkant van de cap. Check dus voor het aanschaffen of de paardrijcap dit label heeft.

Hoe lang gaat een paardrijcap mee?

Allereerst is het belangrijk om geen tweedehands paardrijcap te kopen. Je weet immers nooit of deze al een keer is gevallen en hoe oud deze is. Als je een nieuwe cap koopt, gaan deze ongeveer vijf jaar mee. Vervang de cap dus na vijf jaar, omdat de materialen van de cap op den duur gaan slijten.

Bekijk hieronder de volledige top-5 paardrijcaps voor kinderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *