beste paardrijcaps

5x Beste Paardrijcap

Als je gaat paardrijden is veiligheid natuurlijk belangrijk. Dit is de reden dat je niet gaat rijden zonder paardrijcap. Toch wil het comfort en het uiterlijk ook wat. Vooral als je wedstrijden gaat rijden vindt je het belangrijk om goed voor de dag te komen. Gelukkig hebben wij een selectie gemaakt met de beste paardrijcaps. De caps springen ertussen uit qua comfort, stijl en design. Daarnaast maken de caps het uiteraard mogelijk om veilig te rijden. Dit blijft natuurlijk het belangrijkste punt bij het uitzoeken van de beste paardrijcap. Wij hebben een top lijst gemaakt met de vijf beste caps op een rijtje.

De vijf beste paardrijcaps op een rij

Harry’s Horse paardrijcap

Harry’s Horse is al jaren een bekend gezicht in de paardenbranche. Het merk wordt gebruik voor zadels, maar ze maken ook uitstekende ruiterkleding. De Harry’s Horse paardrijcap voldoet aan alle eisen en ziet er netjes uit. De cap is eenvoudig op maat te maken en voor de hygiëne is de voering ook nog eens uitneembaar. Het is mogelijk om de voering te wassen. Dankzij de zwarte stof aan de bovenzijde ziet de cap er chique uit.

KED paardrijcap

De KED paardrijcap is speciaal ontwikkeld voor het rijden van toernooien. De cap zorgt voor voldoende ventilatie tijdens een verhitte wedstrijd en ziet er netjes uit. Een extra pluspunt is het K-fit systeem, waarmee je voor de perfecte pasvorm zorgt. De cap zit lekker comfortabel en zorgt vooral voor extra veiligheid tijdens het rijden.

Horka paardrijcap

Wil je een paardrijcap met een chique uitstraling? Dan kun je gaan voor de paardrijcap van Horka. Deze paardrijcap heeft namelijk een luxe bekleding: de paardrijcap is afgewerkt met carbon en het heeft een bruine cap. Ideaal voor iemand die goed voor de dag wil komen of mooie een cap zoekt voor tijdens toernooien. Bovendien zal de cap jou genoeg ventilatie bieden dankzij de vier ventilatiepanelen. De binnenvoering is wasbaar.

Swing paardrijcap

De mooie paardrijcap van Swing heeft een prima prijs-kwaliteitverhouding. Ook al is het een basic cap, het doet wat het moet doen. Daarnaast ziet de paardrijcap er mooi uit: het is namelijk gemaakt van mat plastic. Ook heeft de cap een driepuntssluiting welke je kunt verstellen en kunt aanpassen aan jouw hoofd. Bovendien heeft de cap een aantal ventilatiegaten met een insectenrooster. Je wil natuurlijk geen wesp in jouw helm krijgen.

HKM paardrijcap

De paardrijcap van HKM is perfect voor diegene die gezien wil worden. Deze cap heeft namelijk glitters op de bovenkant en zorgt ervoor dat jij de paardrijwedstrijd kunt shinen. Daarnaast heeft deze cap een zachte voering, wat erg prettig is. Je kunt ‘m vastmaken met de driepuntssluiting en ook verstellen naar iedere gewenste maat. Ook heeft deze ventilatiegaten aan de voor- en achterkant.

Veelgestelde vragen

Wanneer zit mijn paardrijcap goed?

Het is belangrijk als de paardrijcap stevig om jouw hoofd zit. Natuurlijk moet deze niet té strak zitten, want je moet geen hoofdpijn krijgen tijdens het rijden. Je kunt op een aantal manieren checken of jouw cap goed zit:

– Zet de cap op je hoofd met de kinriem los. Hou je hoofd onderste boven. Wanneer de cap blijft zitten, zit het goed.
– Schud het hoofd een paar keer heen en weer. Wanneer de cap niet losschiet, is de maat goed.
– De schaal van de cap moet recht op jouw hoofd zitten en moet goed aansluiten.

Hoe onderhoud ik mijn paardrijcap?

Het is belangrijk om de paardrijcap op te bergen na jouw rit. Bovendien moet je de cap nooit uitlenen aan iemand anders, omdat de cap zich heeft gevormd naar jouw hoofd. Daarnaast kun je de uitneembare voering uitwassen. Doe dit dus regelmatig.

Is een paardrijcap verplicht?

Bij KNHS-wedstrijden is sinds 2013 het dragen van een paardrijcap verplicht. Daarnaast moet je ook bij veel manages een cap dragen. Dit is natuurlijk niet voor niets: als je valt van het paard, beschermt de cap jouw hoofd. 

Bekijk hieronder de volledige top-5 paardrijcaps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *