5x beste rijzwepen

Een rijzweep dient als communicatiemiddel tijdens het rijden. Je kunt het gebruiken om je paard ermee te trainen. Er zijn diverse soorten rijzwepen te koop. In dit artikel vind je een overzicht met de 5 beste rijzwepen.

Red Horse Zweep Tricolor Fiberglass 

De Red Horse Zweep Tricolor Fiberglass  van Redhorse ligt fijn in de hand. Het is een comfortabele zweep om je paard mee te kunnen trainen. Deze rijzweep heeft een drie kleurig handvat met een zilveren knop. Hij is 90 cm lang. Het mooie aan deze zweep is dat hij een goede lengte heeft, hij is niet te lang, maar ook niet te kort, hierdoor kun je goed communiceren met je paard, zonder dat de rijzweep echt in de weg ligt.

Harrys Horse Dressuurzweep

Harrys Horse Dressuurzweep is de perfecte zweep om te gebruiken tijdens het trainen van dressuur. Het is een zweep met een kunststof knop, nylon gevlochten steel- en slag en de lengte is 10 cm. Deze rijzweep is zeer geliefd onder de ruiters die dressuur beoefenen. Het is een zweep die fijn in de hand ligt, makkelijk vast te houden, fijn om te gebruiken tijdens het rijden. Dankzij deze rijzweep kun je jouw paard op een fijne manier trainen.

Red Horse Zweep Glamour Fiberglass

De zweep van Redhorse die wordt verkocht onder de naam: Redhorse Zweep Glamour Fiberglass , is een prettige rijzweep om mee te rijden. Deze zweep is in diverse lengtes te verkrijgen en beschikt over een goede prijs/kwaliteit verhouding. Deze zweep heeft een goed handvat met zilveren stukjes en ligt fijn in de hand. De zweep is gemaakt van fiberglas en 110 cm lang.

Red Horse zweep nylon 65 cm Celestail

De Red Horse zweep nylon 65 cm Celestail is een zweep van 65cm, met een stevig handvat en een lusje op het einde. Het is een zweep die wordt ingezet tijdens het racen met je paard. Het wordt ook wel een zogenoemde racezweep genoemd. Het is een zweep die goed in de hand ligt, blauw gekleurt, stevig en mooi afgewerkt.

Kerbl Zweep

De Kerbl Zweep is de ideale zweep om fijn mee te rijden, voor een mooie prijs. Deze zweep heeft een PVC handvat en een lust. Dankzij deze lus zul je hem niet snel kwijtraken tijdens de rit of training. Hij is 90 cm lang en met fiberglass omhuld. Het mooie aan deze rijzweep is dat je hem aan je pols kunt laten hangen. Dit is erg fijn tijdens het rijden. Het is een zeer geliefde zweep en wordt echt aangeraden.

Veelgestelde vragen:

Waar heb je een rijzweep voor nodig?

Een rijzweep dient als communicatiemiddel tussen jou en je paard tijdens het rijden. Het is misschien een niet al te leuk woord omdat dit altijd met de slavernij in verband wordt gebracht. Veel mensen denken daardoor dat ze met een rijzweep een paard hard willen- en moeten slaan. Dit is echter niet zo, een rijzweep dient ervoor om je paard te trainen op een liefdevolle manier, om ervoor te zorgen dat je paard begrijpt wat je bedoeld. Eigenlijk moet je een zweep zien als de verlenging van je arm. Je kunt niet met je arm bij zijn billen tijdens het rijden, daarom gebruik je een zweep, op die manier kun je hem corrigeren en trainen.

Welke soorten zwepen zijn er?

Er zijn lange- en korte zwepen. Verder zijn er zwepen voor de springsport en dressuur, longeer zwepen, zwepen voor het racen en western. Er zijn nog veel meer soorten zwepen, maar het is ook maar net welke jij prettig vindt tijdens het rijden. Niet alle paarden of pony’s hebben een zweep nodig.

Hoe gebruik ik een zweep?

Het is heel eenvoudig om een zweep te gebruiken. Allereerst is het belangrijk dat je weet hoe je hem moet gebruiken. Het is niet de bedoeling dat je jouw paard er hard mee gaat slaan, een zweep is juist bedoeld ter ondersteuning. Het is eerst belangrijk dat je dit weet, het is dus niet om je paard er hard mee te slaan, te straffen of te mishandelen. Als je dit goed weet, dan weet je dat je het waardig bent om een zweep te gaan gebruiken. Na dit besef is het belangrijk dat je kijkt welke soort zweep je nodig hebt. Spring je? Of doe je aan dressuur? Daarna kijk je welke fijn in de hand ligt, deze laat je aan je pols hangen met een lus tijdens het rijden. Indien je jouw paard iets duidelijk wil maken geef je een zacht tikje.

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

5x Beste Snackbal

Sommige honden hebben meer behoefte aan uitdaging dan de andere hond. Heb jij een hond in huis rondhuppelen die wel wat uitdaging kan gebruiken? Met een snackbal wordt jouw hond...

10x Beste Kauwstaaf

Kwispelen met de staart en een blij koppie: dit is waarschijnlijk de reactie van jouw hond wanneer jij aan komt lopen met een lekkere kauwstaaf. De hond vindt dit niet...

5x Beste Clicker

Met een clicker kun jij op een goede manier jouw hond trainen. Wanneer je op de clicker drukt, hoor je een klik. Hiermee zal jouw hond zijn eigen gedrag associëren...

10x Beste Benchkussen

Wanneer jouw trouwe viervoeter veel slaapt en rust in zijn bench, is een goede benchkussen een onmisbaar product. Je wilt immers dat jouw hondje een fijne plek heeft waar hij...