5 x beste zwepen voor paarden

Veel mensen denken vaak dat het zielig is om een zweep te gebruiken tijdens het rijden. Indien je heel hard slaat met een zweep, je paard mishandeld dan is het zielig. Echter, is dit helemaal niet de bedoeling van rijden met een zweep. Een zweep is ervoor bedoeld om op een effectieve manier met je paard je communiceren. Een paard reageert niet altijd, met een klein tikje (voelt als kietelen) spoor je jouw paard aan om iets te doen. Met je hand is dit moeilijk, het is lastig om je paard te zeggen wat je moet doen op die manier. Bovendien is je arm hoogstwaarschijnlijk veel te kort. Daarom is het belangrijk om een goede zweep te gebruiken. Daarom in dit artikel de 5 beste zwepen.

Lijst met 5 beste zwepen

Kerbl Zweep – Paardenhoofd

De Kerbl Zweep met Paardenhoofd is ideaal voor jezelf of je kind om mee te rijden. Allereerst is het paardenhoofd zelf al heel schattig, daarom zou je de zweep al willen kopen. Verder is hij van goede kwaliteit en wordt deze zweep voor een goede prijs verkocht. Het komt niet veel voor dat een handvat de vorm van een paardenhoofd heeft. Een echte musthave dus. De rijzweep bevat een glasvezel binnenkant, is omwikkeld met nylon draad en de totale lengte van de zweep is 90 cm. Het handvat heeft een pvc grip en ligt fijn in de hand.

Waldhausen Dressuurzweep Antislip 

De Waldhausen Dressuurzweep Antislip  is een zeer veel gebruikte zweep in de dressuur sport. Het is een zweep die prettig in de hand ligt, voor een goede prijs te koop is, over een stevige grip en rubberen lus beschikt. Het is fijn rijden met deze zweep en deze beschikt over een goede lengte. Dankzij deze lengte kun je op een prettige manier met je paard communiceren, zonder dat je hoeft slaan en dergelijke.

Riding Whip Basic 

Riding Whip Basic  is een echte basis zweep. Het is de perfecte basis om mee te beginnen als je nog nooit met een zweep hebt gereden. Deze zweep heeft een goede grip, wel handig tijdens het rijden, dan verlies je deze sneller. Het is een zweep waarmee je goed kunt rijden en communiceren.

Harry’s Horse Dressuurzweep gel grip

Harry’s Horse Dressuurzweep gel grip is een fijne zweep. Dankzij het handvat met gel krijg je minder snel kramp in je handen. Dit is wel zo prettig, zeker als je lang- en veel rijdt. Het is een zweep van 110cm lang, van goede kwaliteit en voor een goede prijs.

Massion Zweep 65 cm

De Massion Zweep 65 cm is vrolijk van kleur. Deze zweep beschikt over een flapper, heeft een stevig rubberen handvat en ligt fijn in de hand. Het is een zweep die men graag gebruikt en waar je goed mee kunt rijden. Lief voor niets wordt deze zweep vaak aangeraden.

Veelgestelde vragen:

Welke soorten zwepen zijn er?

Er zijn vele soorten zwepen te koop. Alleen de lengte van een zweep kan erg verschillen. Zo heb je zwepen van 65cm, maar heb je ook zwepen van 110 cm of zelfs langer. De lengte van de zweep betekent niet dat je paard beter luistert. Het hangt vooral af van de soort paardensport die je beoefent, dus waar je hem voor nodig hebt, en van de lengte van het paard. Bij een klein paard heb je natuurlijk geen lange zweep nodig, tenzij je hem longeert.

Hoe vind je de juiste zweep?

Het is lastig om een goede zweep te vinden als je niet weet waar je deze voor nodig hebt. Daarom is het eerst heel belangrijk dat je weet waar je hem voor nodig hebt. Doe je aan dressuur? Dan heb je niets aan een springzweep. Doe je aan springen? Dan heb je niets aan een dressuur of racezweep. Het is belangrijk dat je hier van op de hoogte bent. Een dressuurzweep is vaak veel langer, daarom is het belangrijk dat je deze niet gebruikt tijdens het springen. Dit zou gevaarlijk kunnen worden en jou- en je paard in de weg kunnen zitten. Verder is het belangrijk dat je kijkt naar de soort training die je wilt geven. Wat wil je jouw paard communiceren? Maar ook hoe reageert je paard op je communicatie? Als je over al deze dingen op de hoogte bent, dan vind je de juiste zweep. laat je ook goed adviseren- en voorlichten. Je kunt het beter aan een expert vragen dan dat je lukraak iets koopt. En het is ook een kwestie van gewoon uitproberen wat fijn is.

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

5 Beste kippenvoerbak

Natuurlijk wil je graag je kippen elke dag vers eten geven. Je bent daarom op zoek naar de beste kippenvoerbak. De voerbak moet goed toegankelijk zijn voor je kippen, maar...

5x Beste kippen drinkbak

Het is belangrijk dat je kip elke dag toegang krijgt tot vers en schoon drinkwater. Bij de aanschaf van de drinkbak is het daarom van belang dat er geen ontlasting...

5 Beste luxe Kippenhok

Natuurlijk verdient jouw kip het beste wat er is. Je bent daarom op zoek naar de Beste luxe kippenhokken voor je kip. Eigenlijk zoek je het paleis onder de kippenhokken....

5x Beste kippenren

Wil je liever niet dat je kippen vrij rondlopen door de tuin? Dan kan een kippenren de oplossing zijn. Het is bij een kippenren belangrijk dat je kippen voldoende ruimte...