5x Beste Zweep voor Paard

Veel mensen denken vaak dat het zielig is om een zweep te gebruiken tijdens het rijden. Indien je heel hard slaat met een zweep, je paard mishandeld dan is het zielig. Echter, is dit helemaal niet de bedoeling van rijden met een zweep. Een zweep is ervoor bedoeld om op een effectieve manier met je paard je communiceren. Een paard reageert niet altijd, met een klein tikje (voelt als kietelen) spoor je jouw paard aan om iets te doen. Met je hand is dit moeilijk, het is lastig om je paard te zeggen wat je moet doen op die manier. Bovendien is je arm hoogstwaarschijnlijk veel te kort. Daarom is het belangrijk om een goede zweep te gebruiken. Daarom in dit artikel de vijf beste zwepen.

Lijst met 5 beste zwepen

Kerbl zweep met paardenhoofd

De Kerbl Zweep met paardenhoofd is ideaal voor jezelf of je kind om mee te rijden. Allereerst is het paardenhoofd zelf al heel schattig, daarom zou je de zweep al willen kopen. Verder is hij van goede kwaliteit en wordt deze zweep voor een goede prijs verkocht. Het komt niet veel voor dat een handvat de vorm van een paardenhoofd heeft. Een echte musthave dus. De rijzweep bevat een glasvezel binnenkant, is omwikkeld met nylon draad en de totale lengte van de zweep is 90 cm. Het handvat heeft een pvc grip en ligt fijn in de hand.

Waldhausen dressuurzweep 

De Waldhausen dressuurzweep is een zeer veel gebruikte zweep in de dressuursport. Het is een zweep die prettig in de hand ligt, voor een goede prijs te koop is, over een stevige grip en rubberen lus beschikt. Het is fijn rijden met deze zweep en deze beschikt over een goede lengte. Dankzij deze lengte kun je op een prettige manier met je paard communiceren, zonder dat je hoeft slaan en dergelijke.

Red Horse dressuurzweep 

De zweep van Red Horse is een basiszweep. Je kunt hem namelijk in verschillende situaties gebruiken. Je kunt het paard corrigeren door te tikken met de zweep, maar je kunt hem ook gebruiken tijdens dressuur. Een echte allrounder dus! De zweep heeft een rubberen handvat en is 120 centimeter lang.

Harry’s Horse dressuurzweep

Harry’s Horse dressuurzweep is een fijne zweep. Dankzij het fijne handvat krijg je minder snel kramp in je handen. Dit is wel zo prettig, zeker als je lang en veel rijdt. Het is een zweep van 130 centimeter lang, van goede kwaliteit en voor een goede prijs.

HB springzweep

De springzweep van HB is vrolijk van kleur. Deze blauwe zweep beschikt over een flapper, heeft een stevig rubberen handvat en ligt fijn in de hand. Het is een zweep die men graag gebruikt en waar je goed mee kunt rijden. De zweep is 65 centimeter lang.

Veelgestelde vragen

Welke soorten zwepen zijn er?

Er zijn vele soorten zwepen te koop. Alleen de lengte van een zweep kan erg verschillen. Zo heb je zwepen van 65cm, maar heb je ook zwepen van 110 cm of zelfs langer. De lengte van de zweep betekent niet dat je paard beter luistert. Het hangt vooral af van de soort paardensport die je beoefent, dus waar je hem voor nodig hebt, en van de lengte van het paard. Bij een klein paard heb je natuurlijk geen lange zweep nodig, tenzij je hem longeert.

Hoe vind je de juiste zweep?

Het is lastig om een goede zweep te vinden als je niet weet waar je deze voor nodig hebt. Daarom is het eerst heel belangrijk dat je weet waar je hem voor nodig hebt. Doe je aan dressuur? Dan heb je niets aan een springzweep. Doe je aan springen? Dan heb je niets aan een dressuur of racezweep. Het is belangrijk dat je hier van op de hoogte bent. Een dressuurzweep is vaak veel langer, daarom is het belangrijk dat je deze niet gebruikt tijdens het springen. Dit zou gevaarlijk kunnen worden en jou- en je paard in de weg kunnen zitten. Verder is het belangrijk dat je kijkt naar de soort training die je wilt geven. Wat wil je jouw paard communiceren? Maar ook hoe reageert je paard op je communicatie? Als je over al deze dingen op de hoogte bent, dan vind je de juiste zweep. laat je ook goed adviseren- en voorlichten. Je kunt het beter aan een expert vragen dan dat je lukraak iets koopt. En het is ook een kwestie van gewoon uitproberen wat fijn is.

Bekijk hieronder de volledige top-5 zwepen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *