5x Beste Spoorbeschermer

Sporen kunnen belangrijke hulpmiddelen zijn om je paard wat meer aanwijzingen te geven tijdens het rijden. Het zijn extra hulpmiddelen die je in kunt zetten om ervoor te zorgen dat je paard het beter begrijpt. Er zijn diverse soorten sporen te koop. Over het algemeen zijn deze erg fijn in gebruik, maar ze kunnen je laarzen wel beschadigen. Daarom is het aan te raden om een spoorbeschermer aan te schaffen. In deze lijst met vijf beste spoorbeschermers vind je een aantal goede spoorbeschermers.

Lijst met 5 beste spoorbeschermers

Harry’s Horse sporenbeschermers

Ook al zijn sommige sporen zo mooi en handig: helaas kunnen sporen jouw laars beschadigen. En dat is natuurlijk zonde. Gelukkig bestaan er problemen om opgelost te worden, en zo ook deze. Je kunt bijvoorbeeld de sporenbeschermers van Harry’s Horse aanschaffen. Deze zijn gemaakt van rubber en voorkomen dat jouw laars krassen krijgt. Bovendien zullen de sporen niet meer afzakken.

HB sporenbeschermers

Natuurlijk wil je dat de sporen en de sporenriempjes een echte eyecatcher zijn. Maar het nadeel hiervan is dat je al gauw schuurplekken op de laars krijgt als je vaak gaat paardrijden. Gelukkig heb je hier met de sporenbeschermers van HB geen last van. En deze zijn ook nog eens mooi om te zien. Deze zijn namelijk gemaakt van leer en zijn voorzien van strass steentjes.

QHP stompe sporen

In plaats van een sporenbeschermer kun je ook kiezen voor een stompe spoor. Deze zijn voorzien van een laagje rubber, zoals de sporen van QHP. Bovendien is deze spoor ook nog eens vriendelijk voor jouw paard, want het uiteinde van de spoor is niet zo scherp. Al met al een goed alternatief voor de sporenbeschermer.

BR sporen met laarsbescherming

De BR sporen met laarsbescherming zijn zeer populair onder de ruiters. Deze sporen beschikken over spoorbescherming, je hoeft deze dus niet apart te kopen. Het fijne hieraan is dat je ze niet snel verlies, bovendien zijn ze makkelijk te plaatsen op je laarzen. Zo hoef je niet bang te zijn dat je laarzen beschadigen. De sporen zijn voorzien van wieltjes, welke ervoor zorgen dat je jouw paard op een zachte manier kunt aansporen. De spoorbeschermers om deze sporen zijn gemaakt van rubber, zacht en zitten stevig vast.

Epplejeck stompe sporen

Ook de sporen van Epplejeck zijn stomp. De sporen zelf zijn gemaakt van roestvrijstaal en hebben aan de buitenkant een rubberen laagje. Dit zorgt ervoor dat de spoor ten eerste op zijn plek blijft en ten tweede dat de laars niet wordt beschadigd. Een win-winsituatie!

Veelgestelde vragen

Wat zijn spoorbeschermers?

Spoorbeschermers zijn vaak een soort leren of rubberen hoesjes die je om je sporen heen plaatst. Op deze manier bescherm je jouw laarzen en zullen deze minder snel kapot gaan. Sporen zijn vaak van metaal en kunnen een ernstige schade toebrengen aan je laars. Daarom is het zeker aan te raden om een spoorbeschermer te gebruiken. Tegenwoordig zijn deze niet altijd meer te verkrijgen, er zijn ook veel sporen waarbij ze er al omheen zitten. Kijk hier goed naar.

Wat zijn stompe sporen?

Stompe sporen zijn sporen die aan het uiteinde een stomp gedeelte hebben. Zo doe jij jouw paard niet zeer. Bovendien hebben deze ook vaak een rubberen laag, zodat de laars niet wordt beschadigd.

Waarvoor zijn sporen nodig?

Sporen heb je nodig om het paard te corrigeren. Deze sporen worden vaak aan de laars bevestigd.

Bekijk hieronder de volledige top-5 sporenbeschermers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *